Ela na paiksoume

Koumpouriana

30 - 09 - 2023
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 421 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Με σημερινό εύστοχο ευθύβολο και ακρως αυτοδιοικητικό κείμενο ο επικεφαλής της ΔΟ της «Αργιθεάτικης Συμμαχίας» θέτει ερωτήματα ουσίας και... ‘εκθέτει’ τη δημοτική συμπολίτευση, καλώντας να προβεί στον εκ του νόμου (αρθ 217 ΔΚΚ) προβλεπόμενο Απολογισμό Πεπραγμένων τριετίας - Προγραμματισμό 2022-23 σε ειδική δημόσια συνεδρίαση, ενώπιον κατοίκων δημοτών τύπου φορέων.

 ^ Τίθενται σαφή ερωτήματα με οξύτατες αιχμές για διαφάνεια - μη παραγωγή έργου - σπατάλες πόρων - χρήση μηχανημάτων οχημάτων δίχως κοινωφελή σκοπό και για ίδια εξυπηρέτηση αξιωματούχων - για μη αξιοποίηση πιστώσεων που βρίσκονται σε... αδράνεια ήδη από το 2018-19 με προγραμματισμένα έργα από τη διοίκηση 2014-19.

 *Σημειωτέον ότι και ο Πρωθυπουργός στο Βελλίδειο ΔΕΘ παρατήρησε την ολιγωρία των αιρετών ΤΑ, τη μη εκτέλεση έργων και μη απορρόφηση πόρων που χορήγησε η κυβέρνηση.

 • Η “Πατριωτική Εναλλακτική Αργιθεατών”- Π.Εν.Α, πιστή στον παρεμβατικό αντικειμενικό ρόλο της έρχεται να επισημάνει επί του άρθρου του Γιάννη Β Μπαμπάτσικου:

 1. Η Αντιπολίτευση σωστά ελέγχει - παρότι άργησε, την τοπική εξουσία.

 Οφείλει να εντείνει την προσπάθεια κινητοποιώντας φορείς και δημότες που πονούν για τον υπό ερήμωση και εγκατάλειψη τόπο.

 2. Οφείλει να θέσει τον πρόεδρο ΔΣ προ των ευθυνών του και να τάξει προθεσμία (πχ έως 30-9-22) για την οργάνωση της Ειδικής Συνεδρίασης αρθρ 217 ΔΚΚ σε προσιτό χώρο και κάλυψη από τύπο - ραδιόφωνο κ.α.

 3. Άλλως να αναλάβει την πρωτοβουλία η δημ. ομάδα της Αντιπολίτευσης όπως ρητά προβλέπει ο ΔΚΚ - ζητώντας όπως δικαιούται: ενημέρωση για ταμειακό υπόλοιπο δήμου - για πορεία φακέλων και υπό εκτέλεση έργων.

 Για δαπάνες υπέρ εξωτερικών συνεργατών, απευθείας χαριστικών αναθέσεων (Πέραν δημ. υγείας και ύδρευσης).

 4. Υποχρεούται εκ του θεσμικού ρόλου και της λαϊκής εντολής 2019 να παρουσιάσει στην κοινή γνώμη: ^ποια έργα καθυστερούν ανά κοινότητα και δημ. ενότητα.

 ^ Ποια έργα εκτελούνται από Υπουργεία - ποια από Περιφέρεια και ποια από Δήμο Αργιθέας.

 ^ Να πραγματοποιήσει αυτοψία σε ιατρεία και σχολεία / δημοτικά κτίρια για να διαπιστώσει ελλείψεις -προβλήματα - ανάγκη για εργασίες.

 5. Να διαμαρτυρηθεί για πολιτική εγκατάλειψης από Περιφ. Αρχή και αρμόδια Υπουργεία (άσφαλτο Ρόγκια - Αργύρι / όρια: σχολικοί δρόμοι επικίνδυνης βατότητας - Μ Σκάλα ~ Κατούσι Γκρόπες / Β Μάραθο κ.α.

 • Να καλέσει τη δημ. αρχή για σύσταση Διαπαραταξιακής Επιτροπής με κατάλογο ανταποδοτικών λόγω φράγματος Κοιλάδας Αχελώου - σε ΔΕΗ για άσφαλτο 5 Αδέλφια, για οδικές σήραγγες Συκιάς κλπ

 • Για κοινωνικές δομές ενόψει βαρυχειμωνιάς και μείωση βαρών σε δημ. τέλη - φόρους υπέρ αδύναμων δημοτών.

 6. Να καταγγείλει αντιαυτοδιοικητική πολιτική Υπ. Εσωτερικών για απαξίωση ΔΣ και ενίσχυση μονοκρατορικών αντιλήψεων σε πλειοψηφίες - χωρίς λογοδοσία - και απαράδεκτο εκλογικό ν 4804/21.

 •• Οι δυο παρατάξεις στο ΔΣ Αργιθέας πέτυχαν να συγκλίνουν στο Μείζον θέμα της μεγάλης αειφορικής επένδυσης στην κοιλάδα Αχελώου / φράγμα 90 Μ - υδροηλεκτρικό ισχύος 83 MW / που αποτελεί το βασικό εργαλείο για έξοδο από την κρίση, την ερήμωση και φτωχοποίηση

 - θεωρούμε ότι είναι ώριμες να βρουν και κοινό βηματισμό με πατριωτική ενότητα στα μεγάλα επείγοντα αιτήματα και ζωτικά προβλήματα που ταλανίζουν την ορεινή πατρίδα και κόσμο μας.

 ••• Η καθεμία παράταξη και ο καθένας αιρετός... εφώ ετάχθη!!!

 Από τη θέση που του έδωσαν οι 3500 Αργιθεάτες - εκλογείς.

 * Ο Δήμαρχος και πρόεδρος ΔΣ χρεώνονται καλούμενοι κάνουν την Υπέρβαση που η συγκυρία επιβάλλει.

 • Φίλοι όλοι - Φιλτάτη η Αλήθεια!

 ^ Εμείς είμαστε στις επάλξεις με αίσθημα ευθύνης και στη διάθεση για το γενικό τοπικό συμφέρον.

Δημήτρης Παπακώστας 11-9-22

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
Tyxaia_eikona_149.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές 2023
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα