Ela na paiksoume

Koumpouriana

07 - 02 - 2023
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 113 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

 ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ, ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ
 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ "ΑΠΕΙΡΟΣ ΓΑΙΑ"

 Αριθμ. Μητρώου Πολιτ.Φορέα Υπ.Πολ.: 2737
 email: syl.hpeirwtwn.ni @ hotmail.gr                                                                      Νέα Ιωνία, 12 Φεβρουαρίου 2014 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Στις 9 Φεβρουαρίου 2014,στο Μουσικό Μεζεδοπωλείο "Στα Πέριξ" (Αγίας Λαύρας 18, Άνω Πατήσια), πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Χοροεσπερίδα και η Κοπή Πίτας του συλλόγου, μέσα σε ένα πλήθος Συμπατριωτών μας Ηπειρωτών, αλλά και Φίλων του Συλλόγου.

 Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, στον σύντομο χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση, καίτοι πραγματοποιείται μέσα σε αντίξοες συνθήκες και σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία και κατάσταση που βιώνει η χώρα μας, εμείς οι Ηπειρώτες δεν πτοούμαστε. Οι πρόγονοι μας από Αρχαιοτάτων χρόνων, έδειξαν σε όλους τις δυνατότητες που έχουμε σαν λαός, άσχετα αν κάποιοι συνεχίζουν και θέλουν η ΗΠΕΙΡΟΣ να παραμένει η πιο φτωχή περιοχή, όχι μόνο της Ελλάδος, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Γνωστή σε όλους η ρήση: "Πρώτοι στ' άρματα στα γρόσια και τα γράμματα...."

 Οι ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ, απέδειξαν πολλές φορές, ότι δεν τους τρομάζει και δεν τους φοβίζει τίποτα..., έχουν προσφέρει τα πάντα στην Μάνα Πατρίδα, την Ελλάδα, για την ανάπτυξη και ανασυγκρότηση της..., αλλά δεν τους έχουν προσφέρει τίποτε από αυτά που δικαιούνται.....!!!!!!!!

 Με την βοήθεια και την συμπαράστασή σας, την δική σας βοήθεια, γιατί ο σύλλογος δεν έχει άλλους πόρους πέρα από την δική σας ενίσχυση και συνδρομή, πετύχαμε μαζί πάρα πολλά, από αυτά που έχει κάνει ο Σύλλογος μέχρι σήμερα και συγκεκριμένα:

* Καθιερώσαμε όπως το πρώτο 15νθημερο του μηνός ΙΟΥΝΙΟΥ κάθε έτους πραγματοποιούμε, πολιτιστικό Δρώμενο-Ηπειρώτικη βραδιά, με σκοπό την ανάδειξη ιστορικών στοιχείων, γεγονότων, ηθών, εθίμων και παραδόσεων της ΗΠΕΙΡΟΥ.

* Αναπτύξαμε πρωτοβουλίες και ομιλίες - εκδηλώσεις κατά μόνας, είτε με άλλους συλλόγους, φορείς, αλλά και με την Περιφερειακή Ενότητα Β. Τομέα Αθηνών (εκδήλωση της 16/12/2013 στο δημοτικό θέατρο Πεύκης με θέμα ΟΙ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ, ΩΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ)

* Δημιουργήσαμε και λειτουργεί από 1/12/2013 Χορευτικό τμήμα ΕΝΗΛΙΚΩΝ με σκοπό την εκμάθηση Παραδοσιακών χορών, όχι μόνο της Ηπείρου, αλλά απ' όλη την Ελλάδα, ώστε να ταξιδέψουμε στην "μαγεία" της παράδοσης του χορού, σ' ένα χορευτικό ταξίδι, πάνω στα βήματα και στα πατήματα της Δημοτικής μας παράδοσης, την Μουσική, το Τραγούδι και την Χορωδία, ώστε να ευφρανθεί η Ψυχή και να ασκηθεί το Σώμα του κάθε χορευτή.

 Οι συναντήσεις μας γίνονται κάθε Τρίτη και Παρασκευή από 18:00-19:30 στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του 2ου Ενιαίου Γενικού Λυκείου Νέας Ιωνίας (Ανδρέα Κάλβου 103, πλησίον ΗΣΑΠ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ). Για το σκοπό αυτό σας είχαμε αποστείλει σχετική επιστολή για την πλήρη ενημέρωσή σας και συστράτευση κοντά στο Σύλλογό μας.

 Για το 2014 οι δράσεις και δραστηριότητες, όπως έχουν προγραμματιστεί και δρομολογηθεί για το πρώτο εξάμηνο είναι:

* Συνέχιση λειτουργιάς του χορευτικού τμήματος και προσπάθεια ίδρυσης και Παιδικού τμήματος

* Πραγματοποίηση εκδρομής το τριήμερο των Απόκρεω και Καθαράς Δευτέρας την 1, 2 και 3 Μαρτίου 2014 στην Κατερίνη - Ι. Μ. Παναγίας Σουμελά (Βέρμιο Βεροίας,) Νάουσα, (καρναβάλι),Τύρναβος (μπουρανί). ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 110.00 ευρώ, δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 16/2/2014.

* Έναρξη λειτουργίας Τράπεζας Αίματος του Συλλόγου

* Ομιλίες - εκδηλώσεις την 12/2/2014 και 16/2/2014 στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Νέας Ιωνίας.

* Αναζήτηση και ανεύρεση κατάλληλου χώρου για μόνιμη στέγαση του Συλλόγου.

 Ύστερα από τα ανωτέρω σας προσκαλώ όλους και όλες όπως επαναδραστηριοποιηθείτε κοντά στο Σύλλογο, ακόμη και αυτοί που για διάφορους λόγους αποστασιοποιήθηκαν, για το καλό του Συλλόγου και με σκοπό την επίτευξη των στόχων του, να είστε κοντά μας σε κάθε δράση και δραστηριότητά του.

 Ευχόμενος δε χρόνια πολλά με μια καλή και δημιουργική χρονιά ως και καλές Απόκριες, κόβοντας το πρώτο κομμάτι της πίτας το αφιέρωσε σ’ όλα τα μέλη και φίλους του Συλλόγου..... Επίσης και τα μέλη του Δ. Σ. κόβοντας κομμάτι της πίτας το αφιέρωσαν στο Σύλλογο, το χορευτικό.....

 Ο Αντιδ/ρχος Περιβάλλοντος ο οποίος και εκπροσωπούσε και τον Δήμαρχο της Ν. Ιωνίας αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά αφιέρωσε το κομμάτι στις γυναίκες Ηπειρώτισσες......

 Κομμάτια έκοψαν ο Αντιπεριφερειάρχης Β. Τομέα Αθηνών Κος ΜΑΝΙΑΤΗΣ Κων/νος, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Κος ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ Απόστολος, οι επικεφαλής των παρατάξεων "Δημιουργία-Αλληλεγγύη" ΜΑΝΟΥΡΗΣ Παναγιώτης, "Ελπίδα για την Νέα Ιωνία" ΤΣΟΠΑΝΙΔΗΣ Γιώργος.

 Παρέστησαν και τίμησαν με την παρουσία τους οι: Δημοτικοί Σύμβουλοι ΘΩΜΑΪΔΟΥ Δέσποινα υποψ. δήμαρχος, Καναβός Μιλτιάδης, Λαζαρίδης Γιάννης, Γλυνός Γ, οι Πρόεδροι των συλλόγων Κρητών ΣΤΡΑΤΗΣ Μανώλης, μαζί με τους Καρβέλα Σταύρο, Ματσούκα Ιωάννη, ο αντιπρόεδρος της Αδελφότητας Αγναντιτών Αθήνας Κος ΖΑΧΟΣ Χάρης, ομάδα των φίλων του ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ, Η πρόεδρος και η αντιπρόεδρος, του Συλλόγου Θεσσαλών Κα ΚΑΤΣΑΡΟΥ Σοφία και Κα ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΚΗ Βάσω, από το σύλλογο Ηπειρωτών Πετρούπολης η ΚΟΛΙΟΝΑΣΙΟΥ Ελένη, από το σύλλογο Μανωλιάδας Ιωαννίνων οι ΓΙΩΤΑΚΗ Χρυσή πρόεδρος και η ΓΙΩΤΑΚΗ Μιμίκα ταμίας, από το σύλλογο ηπειρωτών Μεταμόρφωσης ο ΓΑΡΟΥΦΟΣ Ευάγγελος (αντιδημ. Δήμου Μεταμόρφωσης) από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο η ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ ΑΛΚΥΟΝΗ του ΙΟΝΙΑΝΕΤ.

 Μετά το τέλος των χαιρετισμών άρχισε το γλέντι, όπως ξέρουν να γλεντούν οι Ηπειρώτες με τραγούδια από την Ήπειρο, αλλά και από όλη την ΕΛΛΑΔΑ, απολαμβάνοντας τα διάφορα εδέσματα και το κρασί να ρέει άφθονο. Τελικά το γλέντι κράτησε μέχρι αργά το βράδυ, όταν πλέον δεν μπορούσαμε να αντέξουμε άλλο, κρατώντας τις αναμνήσεις και με την υπόσχεση ότι τον επόμενο χρόνο θα είναι ακόμη πιο παραδοσιακό και ανεπανάληπτο

Εκ του διοικητικού συμβουλίου

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
phoca_thumb_l_038_DSC00795.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα