Ela na paiksoume

Koumpouriana

29 - 03 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 205 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

G 01 Κυκλοφόρησε το Ημερολόγιο - Λεύκωμα του Συλλόγου Λεοντίτου «Ο Πλάτανος» για το 2016!

 Είναι η δέκατη πέμπτη έκδοση ημερολογίου του Συλλόγου και είναι αφιερωμένη στους Γιατρούς, Δικηγόρους, Καθηγητές, Φαρμακοποιούς, Νηπιαγωγούς, Νοσηλευτές και για τα 20 χωριά της Αργιθέας.

 Πρόκειται για μια πρωτόλεια εργασία ιστορικής καταγραφής επιστημόνων των παραπάνω ειδικοτήτων απ’ την περιοχή μας κατά την περίοδο 19ου, 20ου και 21ου αιώνα. Περιλαμβάνει 1494 ονόματα και 825 φωτογραφίες σε έγχρωμη έκδοση.

 Η συγκέντρωση του υλικού ήταν δουλειά χρονοβόρα και επίπονη. Έγινε προσπάθεια να συμπεριληφθούν στο Λεύκωμα, αν ήταν δυνατόν όλα τα ονόματα, πράγμα αδύνατο δεδομένου του ότι οι Αργιθεάτες είναι διασκορπισμένοι στα «πέρατα της γης» εδώ και γενιές πίσω.

 Σίγουρα ο αριθμός των Αργιθεατών Επιστημόνων είναι πολλαπλάσιος αυτού που περιλαμβάνονται στο Λεύκωμα, όμως από όσους γνωρίζουν τις δυσκολίες συγκέντρωσής τους και τον αγώνα του Προέδρου του Δ. Σ. του Συλλόγου, κ. Δημήτρη Π. Γρίβα και των συνεργατών του γ’ αυτή την έκδοση αναγνωρίζεται ότι έχει επιτευχθεί ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

 Το katafylli.gr εκφράζει την ευχή η έκδοση αυτή να δώσει το έναυσμα σ’ όλους μας να γίνει μια καταγραφή των Αργιθεατών Επιστημόνων ανά τον κόσμο. Επίσης, να μας ευαισθητοποιήσει όλους στο να παρέχουμε αυτές τις πληροφορίες στους συλλογικούς φορείς της Αργιθέας που προσπαθούν να κρατήσουν τις ρίζες μας ζωντανές.

G 02 Στο Ημερολόγιο - Λεύκωμα εκτός από τα 1494 ονόματα με σύντομα βιογραφικά και 825 φωτογραφίες σε έγχρωμη εκτύπωση, βρίσκουμε και πολλά άλλα… σοβαρά και αστεία.

 Περιλαμβάνονται:

- Ονόματα καθηγητών που υπηρέτησαν στα γυμνάσια που λειτούργησαν στην Αργιθέα.

- Ονόματα μαθητών που φοίτησαν στα γυμνάσια.

- Ονόματα γιατρών που υπηρέτησαν στα χωριά της Αργιθέας καθώς και την πρόταση του Θανάση Οικονόμου να απονεμηθεί ο τίτλος της επιτίμου δημότη του Δήμου Αργιθέας στην γιατρό Χριστοφορίδου Σουζάνα που υπηρετεί οικειοθελώς στην Αργιθέα, αφού ζήτησε πολλές φορές την παράταση της θητείας της εκεί. Επίσης αφιέρωμα του Γιώργου Κουτσιμπογιώργου στο γιατρό Θωμά Βαϊνά, που υπηρέτησε την ιατρική επιστήμη και την «ανθρωπιά» στον Υγειονομικό Σταθμό Πετρωτού.

- Άρθρα - αφιερώματα αργιθεατών.

- ……

 Από τα «Δικαστικά Ευτράπελα Ειρηνοδικείου Πετρίλου» παραθέτουμε έναν διάλογο.

«Συνήγορος προς μάρτυρα:

Συνήγορος: Δε μου λες, μάρτυς, ρέκον ακ’ σες;

Πρόεδρος: Τι θα πεί ρέκος, κύριε συνήγορε;

Συνήγορος: Ρέκος, κύριε πρόεδρε, θα πει σκουσμός.

Πρόεδρος: Σκουσμός τι θα πει, κύριε συνήγορε;

Μάρτυς: Από πού είσαι, κ. πρόεδρε; Εσείς δεν ουρλιάζετε στο χωριό σας;

Κόκαλο όλοι!!»

G 83 

Ο καιρός στο Λεοντίτο
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
T2_02.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα