23 - 05 - 2018
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 84 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

02 Agia Triada Marathou 19073141- ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΑΡΑΘΙΩΤΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ» Ο ΠΑΝΑΡΓΙΘΕΑΤΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ, ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΓΙΘΕΑ!!!

- ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΝΟΤΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΓΙΘΕΑΤΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΓΙΘΕΑΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ!!!

-----------------------------------...-----------------------------------

Αξέχαστο θα μείνει στις Μαραθιώτισσες και στους Μαραθιώτες, αλλά και στις Αργιθεάτισσσες και Αργιθεάτες και στις φίλες και φίλους του Χωριού μας το 2ήμερο του εορτασμού της Προστάτιδας του Χωριού μας ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ!!!

Ο Σύλλογός μας από κοινού με την Εκκλησιαστική Επιτροπή και το Τοπικό Συμβούλιο του Μαράθου αλλά και πολλούς συγχωριανούς μας, που έβαλαν πλάτη την τελευταία εβδομάδα , προσφέροντας τις υπηρεσίες τους, διοργανώσαμε κατά τον καλύτερο τρόπο τις εκδηλώσεις αυτού του 2ημέρου.

Συνεργασία από καιρό, εργασίες στο χώρο της Εκκλησίας, εργασίες στην ιστορική βρύση της ΜΠΙΡΝΤΑΣ του Β΄Μαράθου (εντοιχίσθηκε τιμής ένεκεν αναμνηστική πλάκα με αναφορά στην Οικογένεια των Αφών ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΝΤΖΙΟΥΡΑ από το Τορόντο του Καναδά - κατάγονται από τα Μαντζιουραίϊκα Φουντωτού Αργιθέας και που προσέφεραν σημαντικό χρηματικό ποσό για την ανακαίνισή της), εργασίες παντού και σχεδιασμένες!!!

Και μετά τον κόπο και το μόχθο τραπέζωμα 170 ατόμων με παραδοσιακό γλεντοκόπι την παραμονή!!!

Την ημέρα της ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ με κατάνυξη προσέτρεξαν στη θεία Λειτουργία και Δοξολογία και λειτουργήθηκαν πλήθος κόσμου ιερουργούντων των ιερέων παπα Δημήτρη Αγόρη - Αρχιερατικού Επιτρόπου - του παπα Γιώργη Βόμπρα και του παπα Γιώργη Χατζή. Ακολούθησε το Ύψωμα και το Προσκύνημα της Αγίας Τριάδος στην πλατεία.

Ακολούθως σε μια απλή και σύντομη εκδήλωση, που άνοιξε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Κωνσταντέλλος ανακοινώνοντας την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ του Συλλόγου για την τιμητική βράβευση του Παναργιθεάτη ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (Ανθηριώτη) «για την προσφορά του αδιάλλειπτα στο Σύλλογο και στο Χωριό μας αλλά και σε όλη την Αργιθέα «ειπών μεταξύ άλλων: «Είναι χρόνια κοντά στο Σύλλογό μας και στο Μάραθο, ως δικηγόρος τροποποίησε το Καταστατικό του Συλλόγου δίχως αμοιβή, προσέφερε παλιότερα ενίσχυση στην Αγία Τριάδα και είναι αυτός που μεσολάβησε και μέσω της οικογένειας των Αφών ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΤΖΙΟΥΡΑ έφερε το σεβαστό ποσό για την ανακαίνιση της βρύσης ΜΠΙΡΤΑ και στο σημείο αυτό ευχαριστούμε θερμά την οικογένεια των αδελφών ΜΑΤΖΙΟΥΡΑ που μας βοήθησαν - με την ευχή Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ να τους σκεπάζει!!!

Ευχαριστώ και το Μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Συλλόγου Γιώργο ΝΑΚΟ και το γιό του Ηλία που με την εργασία τους εντοίχισαν την πλάκα στη ΜΠΙΡΝΤΑ».

Αμέσως μετά έδωσε το λόγο-κατ΄επιθυμία και του τιμωμένου - στον πρώην Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Λάμπρο Καραγιάννη που προλογίζοντάς τον αναφέρθηκε στο πλούσιο βιογραφικό και στη δράση του καταλήγοντας:

«Οι τιμητικές διακρίσεις δεν προσφέρονται, αλλά κατακτιένται με πολλές προσπάθειες και εξαιρετικές πράξεις. Και ο ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ο γνωστός σε όλους μας ΜΕΝΙΟΣ όπως τον αποκαλούμε, με σκληρή προσπάθεια, συνεχή αγώνακαι ισχυρή θέληση για προσφορά, διακρίθηκε με την αξία του και εξακολουθεί να διακρίνεται συνεχώς κάνοντας υπερήφανους την οικογένειά του, τους Ανθηριώτες αλλά και όλους τους Αργιθεάτες!!!

Πρόκειται για όσους τον γνωρίζουν από κοντά για μια ήρεμη δύναμη, με αστείρευτη πηγή ενέργειας, ένα ανήσυχο πνεύμα με ήθος, ευγένεια, αγαθή προαίρεση, καθαρότητα στις προθέσεις του και αγνότητα στους σκοπούς του.

Με ότι καταπιάνεται ο ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ αποκτά υπόσταση!!! Το αναδεικνύει κατά τον καλύτερο τρόπο ανιδιοτελώς και με αξιοζήλευτο επαγγελματισμό το φέρνει σε πέρας χωρίς συναισθηματισμούς και ιδεολογικές επιρροές!!!

Για την πολυποίκιλη προσφορά και το έργο του σήμερα τιμάται από το Σύλλογο των Απανταχού Μαραθιωτών «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ»!!!

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου και τα Μέλη του Δ.Σ έχουν το λόγο και στη συνέχεια, ως είθισται, το λόγο έχει ο τιμώμενος στον οποίο ευχόμαστε υγεία και έμπνευση!!!

ΜΕΝΙΟ να είσαι καλά και να συνεχίσεις να μας εκπλήσσεις θετικά!!!

Το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Συλλόγου και κάλεσε τον Αντιπρόεδρο ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΠΛΙΤΣΗ ο οποίος και αναφέρθηκε με τη σειρά του στον τιμώμενο και του απένειμε, κατ΄επιθυμία του, την αναμνηστική πλακέτα!!!

Ιδιαίτερα συγκινημένος ο ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ παρέλαβε την πλακέτα και μίλησε με την απλή μητρική και Αργιθεάτικη Γλώσσα, αναφερθείς στη διάτα της Μάνας του όταν έφευγε από την αγκαλιά της το 1965 και που του είπε: «Να φύγεις Μενέλαε να πας να μάθεις γράμματα, να ξεφύγεις από εδώ - αλλά να μη μας ξεχάσεις, να μην ξεχάσεις το Χωριό και τους συγγενήδες» και πως με αυτή τη διάτα της Μάνας περπάτησε στη ζωή του.

Αναφέρθηκε και στους συγγενικούς δεσμούς αίματος (αδερφή της Μάνας του η Λάμπραινα του Κριπούρη - η Φροσύνη) και στους φιλικούς δεσμούς με τους Μαραθιώτες, ζήτησε δε από όλους και ιδίως από τους νέους να είναι κοντά στους Συλλόγους και στις Παραδόσεις.

Στο τέλος «αφιέρωσε την τιμή που του έγινε στην Μαραθιώτισσα - στην Αργιθεάτισσα Γυναίκα τιμώντας την για τον αγώνα της ζωής της σε αυτόν εδώ τον τόπο ως Μάνα, ως σύζυγος, ως σεβαστικιά, ως νύφη, ως αδερφή και ως πεθερά»!!!

Μετά την παραπάνω συγκινητική τελετή ήρθε απανωτά και η άλλη περηφάνεια, η Αργιθεάτικη λεβεντιά που την έφερε η Πρόεδρος του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων κα ΕΛΛΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (και μέλος του Δ.Σ της ΠΟΑΣ) με το Χορευτικό Συγκρότημα!!! Ταξίδεψαν με ένα πούλμαν γεμάτο από τα Τρίκαλα για να τιμήσουν το Σύλλογό μας και το Μάραθο!!!

Τους προλόγισε η Πρόεδρος ΕΛΛΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ(ευχαριστώντας το Σύλλογό μας) και εισήλθαν στο χώρο με τις λαμπερές Παραδοσιακές Αργιθεάτικες φορεσιές ξεκινώντας με το χορωδιακό Αργιθεάτικο τραγούδι (Φίλοι μ’ καλώς ορίσατε), αμέσως δε μετά παρουσίασαν τις χορευτικές τους ικανότητες κατά τον αρτιότερο τρόπο υπό τους ήχους της Μουσικής Ορχήστρας του Βασίλη Κωσταρέλου στο κλαρίνο, Παναγιώτη Νικολάου στο βιολί, του Κώστα Κωσταρέλου στην κιθάρα και των Λάμπρου Κουσιωρή και Γρηγόρη Παπαδήμα στο τραγούδι. Έβγαλαν λεβεντιά και μεράκι γυναίκες και άνδρες του χορευτικού και απέσπασαν το θαυμασμό και το χειροκρότημα των πανηγυριωτών!!!

Έδωσαν ξεχωριστή νότα στην θρησκευτική μας και όχι μόνο εκδήλωση, μας κέρασαν και λουκουμάκι και τους ευχαριστούμε θερμά!!!

Τις εκδηλώσεις μας στο 2ήμερο τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μουζακίου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Γ. Κωτσός (πρώην Δήμαρχος Αργιθέας) με τον Δημοτικό Σύμβουλο Νικόλαο Πούπη, η πρώην Βουλευτής Ν. Δ Καρδίτσας Ασημίνα Σκόνδρα (στους οποίους δόθηκε και ο λόγος για σύντομο χαιρετισμό), ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αργιθέας Γ. Κατσιάνης, ο Αρχηγός της Αντιπολίτευσης στο Δήμο Αργιθέας Γ. Χασιώτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Παπακώστας (πρώην Δήμαρχος Αχελώου), ο πρώην Αντιδήμαρχος και νυν Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλειος Στεργίου, ο πρώην Αντιδήμαρχος Αργιθέας και πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Απόστολος Σέμπρος, η πρώην Αντιδήμαρχος Στέλλα Αρκούδα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιώργος Σακελλάρης, Γιάννης Τσιάκαλος, Βασίλειος Καναβός και Γιάννης Μπαμπάτσικος (διαδέχθηκε τον αποχωρήσαντα σύμβουλο Βασίλη Καρανίκα), ο Πρόεδρος του Συλλόγου Στεφανιωτών Η ΙΤΙΑ και Γεν. Γραμματέας της ΠΟΑΣ Ανδρέας Στεργίου, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ανθηριωτών Αθήνας, οι πρόεδροι του Τοπικού Συμβουλίου Πετρωτού Δημήτρης Πούπης και Θερινού Γ. Ρούπας.

Οι Ιερείς και οι Επίσημοι, μετά το χορευτικό, έσυραν το χορό κατά το έθιμο και ακολούθως με σειρά όλοι οι πανηγυριώτες ως αργά το απόγευμα!!!

Εξαιρετικό το φαγητό από το Γιάννη Βλάχο που το είχε αναλάβει και το γεύτηκαν πάνω από 530 άτομα!!!

Και του Χρόνου νάμαστε παρόντες με τη βοήθεια της ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ και να συνεορτάσουμε!!!

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΑΡΑΘΙΩΤΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ»

Ο καιρός στο Μάραθο
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
T1_40.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Εκλογές 2010
Τελευταία άρθρα
Δημοφιλή άρθρα