Ela na paiksoume

16 - 08 - 2018
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 79 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία
Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας
D Papakostas Ομαλά κύλησε η πέμπτη, για το 2018, συνεδρίαση του Δ.Σ. ΟΡΕΙΝΗΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ.
Η Συμπολίτευση δια του Δημάρχου Λ. Γ. Τσιβόλα υπογράμμισε τις κατακτήσεις της Δημοτικής Αρχής σε θέματα Αναχρηματοδότησης των Δανείων από το ΤΠΔ, της οικονομικής ενίσχυσης του Δήμου από ΥΠΕΣ, (218.000 €) υπέρ ορεινών-με συντονισμένες επισκέψεις του Αντιδημάρχου Οικονομικών Γ. Κατσιάνη και την πίεση του Δικτύου “Πίνδος”, του οποίου προεδρεύει ο Δήμαρχος Αργιθέας.
[Φιλόδημος, Αναπλάσεις, Νέα Μηχανήματα (186.000 €), Παιδικών χαρών (203.000 €), Σχολεία (15.000 €), νέος Φιλόδημος για ύδρευση/αποχέτευση κ.α.].

 - Για το αναμενόμενο σχέδιο νόμου Σκουρλέτη.

 - Τον σκληρό αγώνα, κόντρα στην τοξική γραφειοκρατία.

 - Απαντώντας σε ερώτηση του Γ. Χασιώτη - επικεφαλής Αντιπολίτευσης - είπε πως εξετάζει θετικά τη δράση για καθαρισμό δρόμων κτηνοτρόφων-βοσκότοπων, γιατί η Δημ. αρχή στηρίζει παραγωγικές επαγγελματικές επιχειρήσεις.

(Όπως, χρηματοδότησε την ηλεκτροδότηση σταυλικών μονάδων σε Αργύρι κ. α.).

 *Θα υπάρξει, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, φροντίδα για οργάνωση Τιμητικής Εκδήλωσης στη μνήμη του Ανθηριώτη/Αργιθεάτη Αντιστράτηγου Δημοσθένη Γούλα, που έπεσε υπέρ Πατρίδος με το Στρατιωτικό Ελικόπτερο, πριν ένα χρόνο, στο Σαραντάπορο, που - σημειωτέον - είχε προτείνει ο Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης, πέρυσι.

 ** Ο Γ. Χασιώτης, είπε ότι θα μιλήσει για το παρόν, τη σκληρή καθημερινότητα....

 Για καθαρισμό δρόμων, σκουπίδια.

 Για το Μουσείο Ανθηρού, τόνισε ότι είναι ευθύνη του Δημάρχου να ορίσει Ανταποκριτή για την άμεση λειτουργία του Νομικού Προσώπου....

 Συνεχάρη τον προϊστάμενο Νίκο Σακκά για βοήθεια του.

 Οι δημ. σύμβουλοι Αντιπολίτευσης, Ελένη Μαυραντζά, Γ. Σακελλάρης, Κώστας Μπαλατσούκας, στήριξαν θέσεις του Επικεφαλής Αντιπολίτευσης και αναφέρθηκαν σε προβλήματα καθημερινότητας. Με ωριμότητα, υπευθυνότητα.

 # Η Πρόεδρος Πετρίλου, Χρύσα Ντζιαχρήστα, απαίτησε την αποκατάσταση στο δρόμο Πετρίλου, Ρέμα Λεύκας.

 Ο Κοινοτάρχης Ελληνικών Δ. Καραχάλιος, ζήτησε καθαρισμό δεξαμενών και δρόμων. Όπως και ο Κ. Νάκος, της κοινότητας Βλασίου.

 # Οι Αντιδήμαρχοι Γ. Κατσιάνης, Ν. Τουραλιάς, Γ. Παλαμάς και Ι. Τσιάκαλος εισηγήθηκαν τα θέματα τους και απάντησαν σε ερωτήσεις, παρατηρήσεις Αιρετών.

 # Ο Δ.Σ. Βασίλης Στεργίου, μετέφερε ερώτημα δημοτών, γιατί για το Δ. Αργιθέας δεν εγκρίθηκαν θέσεις μονίμων υπαλλήλων, που πέτυχαν άλλοι Δήμοι....

 # Ο Δ.Σ. Αποστόλης Σέμπρος, ζήτησε λύση για Μουσείο Ανθηρού και στάθηκε σε θέματα Αναπλάσεων, Δασικών χαρτών κ.α.

 * Για το αίτημα παραδοσιακής βρύσης Μπίρτας Β. Μαράθου - που τέθηκε με επιστολή του Γιώργου Οικονόμου - συστάθηκε Επιτροπή από τους Αντιδημάρχους: Γ. Παλαμά-Ν. Τουραλιά και τον Δ.Σ. Γ. Σακελλάρη, για εξέταση αναγκαίων εφικτών παρεμβάσεων.

 ** Για αίτημα Εκκλησιαστικής επιτροπής Ανθηρού, για δρόμο προς Αγ. Τριάδα Αγορασιάς ανέλαβε ο Αντιδήμαρχος Γ. Κατσιάνης με Μηχανικό για τεχνική περιγραφή/κοστολόγηση. Όλοι συνηγόρησαν στο δίκαιο αίτημα, που ανέπτυξε ο Κ. Κωφός.

 *** Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. , στάθηκε στο σοβαρό πρόβλημα κακής βατότητας στους δύο κεντρικούς άξονες, Ανατολικής Αργιθέας και Καρδίτσα-Αργιθέα-Άρτα, με άπειρες λακκούβες, Νεροφαγιές με ευθύνη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 Ποτέ άλλοτε δεν ήταν χειρότερη η κατάσταση.....

 Να γίνει ανοιχτή σύσκεψη στο Ανθηρό παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, του Αντιπεριφερειάρχη και του Δ/ντη Τεχνικών Έργων Καρδίτσας.

 Να εξασφαλίσουμε τη λειτουργία του Μουσείου Ανθηρού, άμεσα.

 Να ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα"5 ημερομίσθια/10 εργάτες το μήνα", όπως γίνεται σε όλους τους Δήμους, με εξωτερικό Λογιστή.

 Έκλεισε λέγοντας-"Για όσους ασχολούνται με κοινά και πολιτική υπάρχει το αξίωμα:

 Να αξιοποιούμε το χρόνο, τις ευκαιρίες, έγκαιρα!

 Πριν ....περιπλακεί η κατάσταση!!!.... οπότε είναι πολύ αργά......"

Δημήτρης Παπακώστας

Πρόεδρος Δ.Σ. ΟΡΕΙΝΗΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ         Βραγκιανά 24/4/18.

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Αποφάσεις και πράξεις στο Διαδίκτυο, μέσω του προγράμματος Δι@ύγεια
Δήμος Αργιθέας
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Εκλογές 2010