s70 smart

Koumpouriana

19 - 08 - 2019
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 97 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Το Δ.Σ. της ορεινής Αργιθέας, στη χθεσινή συνεδρίαση του, ήταν αποτελεσματικό, ουσιαστικό και με μεγάλη παρουσία Κοινοταρχών, λόγω συζήτησης του Τεχνικού προγράμματος 2019.

 Η συνεδρίαση του διήρκεσε μόλις μία ώρα (ρεκόρ όλων των θητειών), μεστή, ώριμη, υπεύθυνη, περιεκτική & τα οκτώ θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα ή με ευρύτατη πλειοψηφία (Μια αρνητική ψήφος του Δ.Σ. Γ. Αργυρού).

 Η ισχύς του νέου νόμου, Κλεισθένη, φαίνεται ότι ενεργοποίησε τους Κοινοτάρχες, οι οποίοι ήταν παρόντες με ώριμες τοποθετήσεις.

 Η Αντιπολίτευση με πολιτική ουσιαστικής συναίνεσης, τοπικής συνεννόησης και Πατριωτικής ενότητας, αναγνώρισε το δύσκολο έργο των υπηρεσιών του Δήμου, την άρτια σύνταξη του Τεχνικού προγράμματος - ώστε να ετοιμαστεί και ο προϋπολογισμός 2019 - & ο επικεφαλής της Γ. Χασιώτης ζήτησε από Δημ. Αρχή μεγαλύτερη ένταση προσπαθειών υπέρ της καθημερινότητας των δημοτών, ενόψει και χειμώνα.

  1. Ο Δ.Σ. Γ. Αργυρός (κοινοτάρχης Ανατολικής Αργιθέας επί 20 έτη) σε οξύ τόνο ρώτησε το Δήμαρχο για το θέμα του κτηματολογίου στο Πετρίλο, για τη λαθεμένη ένταξη κτημάτων της κοινότητας Πετρίλου στη γειτονική κοινότητα Βλασίου, με συνέπεια την οικονομική επιβάρυνση και ταλαιπωρία δημοτών....

 Επί λέξει είπε: "Με αγνοεί ο Δήμαρχος.. Δεν αναμένω κάτι το θετικό...."

 * Ο Δήμαρχος σε ανάλογο ύφος, αντέτεινε:

 " Οι εκ προθέσεως απόντες από τα Δ.Σ..... αυτοί που απαξιώνουν τους θεσμούς και δεν σέβονται την εντολή των δημοτών... ας μην σηκώνουν το δάχτυλο τους....

 Με το κτηματολόγιο έχουμε πολλά θέματα. Δεν είναι για όλα αρμόδιος ο Δήμος. Υπάρχουν ευθύνες και στα Υπουργεία, στα Δασαρχεία, στο Κράτος"......

 # Η Κοινοτάρχης Πετρίλου Χ. Ντζιαχρήστα-Καμπούρη, στην παρέμβαση της είπε ότι συναντήθηκε με Μηχανικό του Γραφείου Κτηματογράφησης, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν οι διορθώσεις και θα επιστραφούν τυχόν καταβληθέντα χρήματα.

 * Ο Γ. Χασιώτης ρώτησε τον Γ. Αργυρό και την πρόεδρο, γιατί δεν ενημέρωσαν το Δήμαρχο και το Δ.Σ., για τις ενέργειες τους;

 @ Ο Πρόεδρος Δ.Σ., Δημ. Παπακώστας, ζήτησε συνεργασία μεταξύ των Αιρετών, να μην χρησιμοποιούνται αιχμηρές εκφράσεις που πολώνουν το ήπιο πολιτισμένο πολιτικό κλίμα που έχουμε επιτύχει στο Δ.Σ. και στα τοπικά δρώμενα.

 Εξήρε τη θετική παρέμβαση της προέδρου Πετρίλου και κάλεσε τους Αιρετούς να συμμετέχουν ενεργά και πιο τακτικά στις συνεδριάσεις Δ.Σ..

 Τόνισε: "Στην Ανατολική Αργιθέα, βλέπω ρήγματα, διαιρέσεις και πόλωση, παρότι στην περιοχή έγιναν ή δρομολογούνται πολλά χρήσιμα έργα.

 (Βελτίωση καθημερινότητας, σκουπίδια, φωτισμός χάρι στη δουλειά του τοπικού Αντιδημάρχου Ν. Τουραλιά & όλων των αιρετών - ολοκλήρωση του δρόμου έως Σπηλιώτισσα, Μελέτη για ρέμα Λεύκας Πετρίλου, δημοπρασία ασφάλτου για Κουμπουριανά, έναρξη έργων για Αιολικά στο Πετροχώρι, εγκατάσταση εργολάβου για το έργο Περιφέρειας/Υπ.Υποδομων "Λίμνη Στεφανιάδας - Αετοχώρι - Καρφί" κ.λπ.).

 Θύμισε ότι στην Ανατολική Αργιθέα, το 2014, επιτεύχθηκε συσπείρωση του 85% υπέρ της Συμπολιτευόμενης Συμπαράταξης... Ας μην ξεχνούν αυτή την κρίσιμη παράμετρο, για τη Στρατηγική Συμπαράταξη Αχελώου - Ανατολικής - Δυτικής.

 Επ’ ευκαιρία δηλώνουμε: Η περιοχή Αχελώου, δεν θα γίνει....το "υπομόχλιο" καμιάς άλλης περιοχής, που δεν έχει τη βούληση να συνεργάζεται, να αγωνίζεται με ενότητα και σύνθεση.... που δεν σέβεται την ισοτιμία των τριών περιοχών (δημοτικών ενοτήτων).

 * Όταν, τον Οκτώβριο 2010 Συνιδρύσαμε την Συμπαράταξη Ενιαίας Αργιθέας υπογράψαμε βασικές ιδρυτικές αρχές, που πρέπει να τηρούνται ως "οι πλάκες του Μωυσή", αν θέλουμε την ισχυρή δημιουργική πλειοψηφική παρουσία στα τοπικά δρώμενα....

 Άλλως με... βελούδινο διαζύγιο..... ήρεμες αποφάσεις... ας προχωρήσει ο καθένας σε νέους δρόμους, Πατριωτικής Παναργιθεάτικης Συμμαχίας!

 Φίλοι όλοι..... Φιλτάτη η Ορεινή Πατρίδα!

 Ο Κλεισθένης επιτάσσει συνθέσεις, συνεννόηση, διαρκή διάλογο!

 Ο κόσμος αναμένει ελπίδα.... έχει κουραστεί, απογοητευθεί από το όλο πολιτικό σύστημα.....

  1. Α. Το Δ.Σ. ομόφωνα αποφάσισε το αίτημα δημοτών για μονοπάτι/αυλάκι Πετροχωρίου, βάσει της πρότασης της προέδρου Ελπινίκης Γυφτογιάννη, να παραπεμφθεί στην αρμόδια Οικονομική επιτροπή, για περαιτέρω συζήτηση, ορισμό Νομικού που θα εξετάσει τη βασιμότητα των παραπόνων των δημοτών και της προέδρου, αν υπάρχει ή όχι καταπάτηση κοινοτικού δρόμου, σε προθεσμία δύο μηνών να ενημερωθεί το Δ.Σ. για τις ενέργειες της.

 Να προσκληθούν οι δύο πλευρές από τον πληρεξούσιο δικηγόρο για κατάθεση στοιχείων και εξεύρεση ειρηνικής λύσης. Άλλως προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

 Ο πρόεδρος Δ.Σ., ευχαρίστησε τον επικεφαλής της Αντιπολίτευσης για διαμεσολάβηση και κάλεσε όσους εμπλέκονται να δώσουν συναινετική λύση, με άνοιγμα του μονοπατιού/αυλακιού, που επί πολλά χρόνια λειτουργούσε.

 Β. Ο Δ.Σ. Απ. Σέμπρος ζήτησε να γίνει δεκτό το δίκαιο αίτημα του ιερέα Αποστόλη Κλάρα, να πάει μηχάνημα να καλύψει αγωγό... Ύδρευσης της Ι. Μονής Κατουσίου.

 Γ. Για το αίτημα του μαχητικού προέδρου Συλλόγου Ανθηρού Ν. Μερεντίτη, Αναστήλωση Μύλου Δριστέλλας, τονίστηκε ότι στο Ανθηρό έγιναν πολλά έργα Αναπλάσεων, έγινε γενικά δίκαιη κατανομή μεταξύ των χωριών από τις δύο Δημοτικές Αρχές (2012 & 2016).

 Σημειώθηκε ότι ο Μύλος, ως ακίνητο δεν δηλώθηκε από κοινοτική αρχή ή άλλο όργανο στην Απογραφή Περιουσιακών Στοιχείων του Δήμου, ούτε φυσικά στο κτηματολόγιο.

 Ο πρόεδρος του Δ.Σ., στο σημείο αυτό, είπε ότι θα ενημερώσει τον κοινοτάρχη και Κ.Σ. Ανθηρού για να ενεργήσουν άμεσα επί του θέματος....

 Συνεχάρη τον πρόεδρο Συλλόγου Ανθηρού για την ουσιαστική παρέμβαση του.

 Δ. Για αίτηση δημότη από Τυρολόγο Πετρίλου (ύδρευση σπιτιού), ο πρόεδρος Δ.Σ. ζήτησε από τον τοπικό Αντιδήμαρχο και τον Κοινοτάρχη Πετρίλου την πιστή εφαρμογή του Κανονισμού Ύδρευσης του Δήμου, που ψηφίστηκε ομόφωνα το 2017.

 Η συμμετοχή στη δαπάνη των αιτούντων κάθε φορά, επέκταση αγωγών κ.λπ., είναι υποχρεωτική..... Άλλως να κατατεθεί πρόταση στο Δ.Σ. για τροποποίηση του σχετικού Κανονισμού......

 * Ως προεδρείο Δ.Σ. παρακολουθούμε την εφαρμογή των αποφάσεων του Δ.Σ., την πορεία των αιτημάτων των δημοτών-τους οποίους εκλεγήκαμε να υπηρετούμε και είμαστε εντολοδόχοι τους.

 Η Εκτελεστική επιτροπή του Δήμου θα ελέγχεται από το ανώτερο Συλλογικό Σώμα (21 Δημ. Συμβούλους), η συζήτηση αιτημάτων φορέων και δημοτών είναι η πεμπτουσία της Τοπικής Δημοκρατίας, ο ουσιαστικός προορισμός των Αιρετών της Αυτοδιοίκησης..... Δεν είναι... χάσιμο χρόνου.....

 Υποχρεούμαστε, πολιτικά, νομικά, θεσμικά, να απαντάμε έγκαιρα στους δημότες.

 Ίσως κάποιοι να ενοχλούνται.... να ασφυκτιούν..... όμως να γνωρίζουμε όλοι ότι:

 "Η Δημοκρατία, Κοινοβουλευτική και Τοπική, κτίζεται από κάτω προς τα επάνω.... όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, τους Δημότες και ασκούνται υπέρ αυτών, πάντα στα πλαίσια των νόμων και θεσμών".

 * Στο επόμενο Δ.Σ., θα συζητηθεί ο προϋπολογισμός Δήμου 2019, το αίτημα Εταιρείας για Αιολικά στο Χονδροσπάνι Κοινότητας Πετροχωρίου, πιθανότατα η έγκριση Μελετών Δήμου για Ασφαλτόστρωση Δρόμου Επισκοπής Βραγκιανών (Λαγκαδάκια-Δένδρο), Ρέμα Λεύκας Πετρίλου, όπως μας ενημέρωσαν στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, που εργάζονται υπερεντατικά.

 Ενώ για το έργο Ύδρευσης Αργυρίου, προχωρά η γραφειοκρατική διαδικασία των σχετικών εγκρίσεων και αδειοδοτήσεων....

 Για το αίτημα ύδρευσης στα Αμπέλια Βραγκιανών & Ι. Ν. Προφήτη Ηλία, το Δ.Σ. αναμένει τις εισηγήσεις/προτεινόμενες λύσεις από Αντιδημάρχους (εντός Νοεμβρίου 2018), που έχουν αναλάβει την ευθύνη....

Δημήτρης Παπακώστας

Πρόεδρος Δ.Σ. Αργιθέας Καρδίτσας....... 3/11/2018.

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα