s70 smart

Koumpouriana

18 - 06 - 2019
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 265 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Papakostas D Ανοιχτή επιστολή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αργιθέας, κ. Δημήτρη Παπακώστα

 Προς:

 Δήμαρχο Λ. Γ. Τσιβόλα
 Αντιδήμαρχο οικονομικών Γ. Κατσιάνη
 Προϊστάμενο Νίκο Σακκά - ταμία Θανάση Πινακούλα
 Κοινοποίηση: - Γ. Χασιώτη, επικεφαλής Αντιπολίτευσης, αιτούντες Γιατρούς Βραγκιανών και Αργυρίου Αχελώου Αργιθέας.

 Όπως τόνισα και στη συνεδρίαση του Δ.Σ., στις 27-12-2018 και επισημαίνω και στο από 22 Δεκεμβρίου e-mail μου, προς όλους τους υπεύθυνους για την τήρηση και υλοποίηση των νόμιμων αποφάσεων του Δ.Σ., οι οποίες ουδέποτε έχουν προσβληθεί με τα εκ του νόμου προβλεπόμενα από κάθε έχοντα έννομο συμφέρον ένδικα βοηθήματα και έχουν καταστεί εκτελεστές, οφείλουμε όλοι να συνεργαζόμαστε αρμονικά για την εύρυθμη λειτουργία του Ορεινού Δήμου Αργιθέας, του ανώτατου συλλογικού Ελεγκτικού Κανονιστικού οργάνου, του Δ.Σ., της Εκτελεστικής Επιτροπής (Δήμαρχος/Αντιδήμαρχοι) & των Υπηρεσιών.

 Κλείνει το έτος και η ουσιαστική δημοτική θητεία μας, μετά από 52 μήνες, και δυστυχώς παρατηρείται αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην εκτέλεση κρίσιμων αποφάσεων του Δ.Σ., που λήφθηκαν μάλιστα ΟΜΟΦΩΝΑ και με κοινωνικό ανθρωπιστικό πρόσημο.

 Ήδη έχω δώσει υπεραρκετό χρόνο, γνωρίζοντας το πολύπλοκο διαχειριστικό πλαίσιο (Επίτροπος ΕΣ, Αποκεντρωμένη Διοίκηση κ.λπ.).

  1. Πληροφορούμαι ότι δεν έχει αποσταλεί η υπαρ. 152/2017 απόφαση για ειδική ενίσχυση των Ιατρείων Περιοχής και των Γιατρών μας, που διαμένουν μόνιμα κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

 Το Δ.Σ. ρητά πρόβλεψε την αποστολή της για να γνωρίζουν οι υποψήφιοι γιατροί τα ειδικά κίνητρα και έχει εξουσιοδοτήσει τον Δήμαρχο ή εντεταλμένο απ’ αυτόν, για ενέργειες προς το Υπουργείο Υγείας και 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας.

 Εάν, τυχόν, έχει αποσταλεί να μου γνωστοποιήσετε τα σχετικά πρωτόκολλα αλληλογραφίας κ αποδεικτικά.

 Άλλως, έως 22/1/2019, θα αναλάβω ο ίδιος την πρωτοβουλία.

  1. Δεν έχουν ενταλματοποιηθεί οι πληρωμές με βάση νόμιμες αιτήσεις των γιατρών Λ. Ασημακόπουλου & Γ. Λιάγγα, που εκκρεμούν από τον Απρίλιο του 2018.

 Οι Αιρετοί και οι αρμόδιοι υπάλληλοι, ως γνωστόν, δεν νομιμοποιούνται να ελέγχουν αυτογνωμόνως, το κύρος των εκτελεστών αποφάσεων Δ.Σ.

 Οφείλουμε όλοι να εκτελούμε τις δημοκρατικά ληφθείσες αποφάσεις.

 Μη υλοποίηση, παραβιάζει τη βασική αρχή της λαϊκής κυριαρχίας και πλήττει την αξιοπιστία των συλλογικών οργάνων και Αιρετών.

 Μας εκθέτει απέναντι σε τρίτους, δημόσιες υπηρεσίες, γιατρούς, Ιατρικά σωματεία, κοινή γνώμη.

 Όσοι τυχόν έχουν διαφορετική αντίληψη, να μου την εκθέσουν εγγράφως, άλλως θα θεωρηθεί σκόπιμη η μη υλοποίηση της 152/2017 Δ.Σ.

  1. Επίσης, στους προϋπολογισμούς πρόσεξα ότι δεν έχουν εγγραφεί, μάλλον, ειδικοί κωδικοί, ποσού 10.000€, για τις ανάγκες συντήρησης, θέρμανσης των άγονων Ιατρείων μας και ειδική κινητροδότηση των άξιων υπηρετούντων γιατρών (πολίτες ή οπλίτες).

 Η ενίσχυση προβλέπεται ρητά από νόμους της Βουλής και διατάξεις, που παρατίθενται στην εν λόγω απόφαση Δ.Σ.

 Σε όλη τη Χώρα, Δήμοι και Περιφέρειες, έχουν αποφασίσει σχετικά και υλοποιούν σιγά σιγά όσα αποφασίστηκαν.

 Το Δημοτικό Ταμείο Αργιθέας διαθέτει άνω των 2.500.000€, συνεπώς δεν υφίσταται πρόβλημα ή οικονομική αδυναμία από πλευράς Δήμου.

  1. Σας γνωρίζω ότι και στην τελευταία προκήρυξη του υπουργείου υγείας, ουδείς γιατρός δήλωσε βούληση του να υπηρετήσει στα άγονα απόμακρα Ιατρεία των Βραγκιανών και Αργυρίου.

 Ευτυχώς που το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τοποθετεί τελευταίο διάστημα, οπλίτες Γιατρούς και εξυπηρετείται ο κόσμος μας.

 Όπως υπογράμμισα, ως εισηγητής, τα ποσά της ειδικής ενίσχυσης των γιατρών (160€/μήνα), ουσιαστικά δίδονται υπέρ των κατοίκων δημοτών, των υπερηλίκων και ΑΜΕΑ, για να έχουν βασικές ιατρικές υπηρεσίες στον τόπο κατοικίας τους.

 Άλλως, θα επιβαρυνθούν με πολλαπλάσια κόστη για μετακίνηση ιδιωτών γιατρών από αστικά κέντρα.

  1. Αναμένω τη θετική ανταπόκριση, όλων των εμπλεκομένων Αιρετών και Υπηρεσιακών και άμεση εκτέλεση της υπαρ. 152/2017 καινοτόμας, πρωτοπόρας, ανθρωπιστικής απόφασης Δ.Σ. Αργιθέας, καθόλες τις διατάξεις της....
  2. Οι αποφάσεις τροποποιούνται ή ανακαλούνται με τις διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο και εφόσον η πλειοψηφία του Δ.Σ. κρίνει διαφορετικά...
  3. Ως πρόεδρος του Δ.Σ. έχω το καθήκον, την υποχρέωση και τη δημοκρατική ευθύνη να προασπιστώ το κύρος του Συλλογικού Αυτοδιοικητικού Οργάνου και την εκπεφρασμένη βούληση των αιρετών Συμβούλων που εκπροσωπούν το 100% των Αργιθεατών.

Έως 22 Ιανουαρίου 2019 παρακαλείστε για τις ενέργειες σας.

Δημήτρης Παπακώστας

Πρόεδρος Δ.Σ. Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας.

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα