s70 smart

Koumpouriana

18 - 06 - 2019
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 82 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Καθαρογράφτηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου μας και ανέβηκε στο "Διαύγεια" η υπ’ αριθ. 153/2018 απόφαση Δ.Σ., με την οποία δίνεται θετική γνωμοδότηση με αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις, προς την αιτούσα επενδύτρια εταιρεία, για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη θέση Χονδροσπάνι της Κοινότητας Πετροχωρίου Ανατολικής Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας (1.700 μ. υψόμετρο/αλπικό τοπίο).

  1. Η απόφαση είναι καρπός Διαπαραταξιακής Συνεννόησης και Συνεργασίας με γνώμονα το Γενικό
τοπικό συμφέρον, την οικοανάπτυξη της ορεινής - δυσπρόσιτης περιοχής, την τόνωση των εσόδων του Δήμου και των Δημοτών, όπως ρητά προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία και ήδη απολαμβάνουν οι κάτοικοι Αργυρίου - Καταφυλλίου - Βραγκιανών μέσω των Υδροηλεκτρικών Έργων της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΕ και ENEL Hellas .

 Με ψήφους Εννέα (9) υπέρ [4 της Συμπολίτευσης & 5 της Αντιπολίτευσης]

 Τρεις (3) αρνητικές

 [Δυο(2) Λευκά και ένα (1) Παρών, που με το νέο νόμο Κλεισθένη δεν υπολογίζονται στις αρνητικές......], το συλλογικό σώμα της Αργιθεάτικης Αυτοδιοίκησης έδωσε τη θετική γνωμοδότηση του.

 Σε αρμονική κοινή αειφορική γραμμή με τα γειτονικά Δ.Σ. του ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ και ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ.

 Ήδη στο όρος Αυλακίου Αιτωλοακαρνανίας μπήκαν σε λειτουργία οι ανεμογεννήτριες και παράγουν καθαρή ενέργεια.

 Σεβαστές όλες οι απόψεις και τοποθετήσεις, όμως στις Δημοκρατίες, οι πλειοψηφίες χαράσσουν πολιτική, εκείνες λαμβάνουν αποφάσεις!

 Στη συνεδρίαση του Δ.Σ., δόθηκε επαρκής χρόνος τόσο στην αιτούσα επενδύτρια εταιρεία, όσο και στο Δίκτυο Φορέων, Δημοκρατικότατα, κανονικότατα!

  2. Οι δύο δημοτικές παρατάξεις, πιστές στα εκλογικά προγράμματα τους, που ενέκριναν με την ψήφο τους το 2914 οι Αργιθεάτες, πέτυχαν την αναγκαία Προγραμματική Σύγκλιση, όπως επιτάσσει πλέον και το πνεύμα του Κλεισθένη για να υπάρξει στο εξής πλειοψηφία - απόφαση - λειτουργικότητα του Δήμου, προς το συμφέρον των ενεργών πολιτών!

  3. Η Διαβούλευση βέβαια συνεχίζεται, όλοι οι φορείς, κινήσεις και Αιρετοί ή ενεργοί δημότες, έχουν χρέος να πάρουν δημόσια θέση επί του κρίσιμου ζητήματος της Αειφορικής Ανάπτυξης, των Επενδύσεων σε έργα ΑΠΕ, στα 20 χωριά μας!

 Με αλληλοσεβασμό, σύνθεση, χωρίς διχασμούς ή φωνασκίες......

  4. Ως "Πατριωτικές Δυνάμεις Αχελώου - ΠΑΤΡΙ.Δ.Α.Α - Αργιθέας", έχουμε διαχρονικά ταχθεί υπέρ των Αειφορικών επενδύσεων και στοχεύουμε την προσεχή τετραετία (2019 - 2023) να ξεκινήσει η μεγάλη επένδυση του Υδροηλεκτρικού έργου Καταφυλλίου - Μεσόπυργου Άρτας, επί του ποταμού Αχελώου στο κέντρο της ομώνυμης Κοιλάδας, από την ιδιοκτήτρια εταιρεία ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΕ, που θα αναβαθμίσει το φυσικό περιβάλλον, θα δώσει καθαρή ενέργεια (ισχύος 40MW), θα τονώσει την τοπική οικονομία - αξία γης, κτήματα, οικότοπος ...

 Καλούμε όλους να συμβάλουν στην Αειφορική.... άνοιξη της απόμακρης, όμορφης Πατρίδας μας!

 * Πολεμάμε τη Δημογραφική συρρίκνωση, την οικονομική κάμψη με έργα πνοής, καινοτόμα, αποδοτικά, παραγωγικά!

 * Σε σύμπραξη με ισχυρές ιδιωτικές εταιρείες....!!!

 * Το μέλλον κερδίζεται..... τίποτα δεν χαρίζεται..... Βιώσιμη ανάπτυξη ΤΩΡΑ!!!

Δημήτρης Παπακώστας

Αιρετός Τ.Α. Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας

Επικεφαλής ΠΑΤΡΙ.Δ.Α.Α...........15 - 1 - 2019

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα