Ela na paiksoume

Koumpouriana

29 - 03 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 267 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Ενημέρωση από το Δήμο Αργιθέας

Επτά δήμοι, δύο δίκτυα (ΔΙΚΤΥΟ ΛΙΜΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΟ ΔΗΜΩΝ ΠΙΝΔΟΥ)

09 Sto Evrokoinovoulio26 02 2019 Diktyo 09 (Αντιγραφή) Αντιπροσωπεία αιρετών της Αυτοδιοίκησης - μελών των Δικτύων Λιμνών και Περιοχής Πίνδου (24/26 Φεβρουαρίου) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την προώθηση θεμάτων τα οποία έχουν επεξεργαστεί και προβάλλουν τα δύο Δίκτυα τα προηγούμενα χρόνια.

 Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από τους Δήμαρχους ΑΡΓΙΘΕΑΣ Λάμπρο Τσιβόλα, (Πρόεδρο του Δικτύου Πίνδος), ΑΓΡΑΦΩΝ Θεόδωρο Μπαμπαλή, (Γ. Γραμματέα του Δικτύου
Πίνδος) ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ Γιάννη Σεντελέ, ΘΗΒΑΙΩΝ Σπύρο Νικολάου, ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ Νίκο Χούτα, (Αντιδήμαρχος) ΑΓΡΙΝΙΟΥ Δημήτρη Σκορδόπουλο (Δημοτικός Σύμβουλος-αντιπρόεδρο ΔΕΥΑ) και ΔΩΡΙΔΑΣ Κώστα Αντωνόπουλο (Δημοτικός Σύμβουλος).

 Την πρώτη ημέρα της επίσκεψης γίναμε δεκτοί στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας (Μ.Ε.Α.) στις Βρυξέλλες από τον Αναπληρωτή Μόνιμο Αντιπρόσωπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση κ. Αργύριο Μακρή. Ιδιαίτερα χρήσιμη ήταν η συζήτηση με τα στελέχη της ΜΕΑ για θέματα ορεινότητας και την διεκδίκηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων ορεινότητας και Αγροτικής Ανάπτυξης.

 Στο πλαίσιο της επίσκεψης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με Έλληνες ευρωβουλευτές και Επιτρόπους.

 Εκτός από τον Ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη που ανέλαβε την διαδικασία της πρόσκλησης των δύο Δικτύων και συντόνισε την δημόσια παρουσίαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενημερωτικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με τους Ευρωβουλευτές Νότη Μαριά, Στέλιο Κούλογλου, Εύα Καϊλή, Μαρία Σπυράκη, Θεόδωρο Ζαγοράκη και τους συνεργάτες των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλου και Κώστα Παπαδάκη.

 Μια μικρής διάρκειας συνάντηση είχαμε με τον Κύπριο Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστο Στυλιανίδη - γνώριμο στην περιοχή μας από την περυσινή παρουσίαση στο Περδικάκι του ευρωπαϊκού συστήματος RescEU.

 Κεντρικό κομμάτι της παρουσίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπήρξε η δημόσια παρουσίαση, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου.

 Το θέμα της Ορεινότητας, των περιοχών NATURA και του περιβάλλοντος, των αντισταθμιστικών ωφελημάτων/αντισταθμιστικών από τη λειτουργία των Μεγάλων ΥΗΕ και η αειφορική διαχείριση των νερών επ΄ ωφελεία των τοπικών κοινωνιών, ήταν στο επίκεντρο της παρουσίας της αντιπροσωπείας των δύο Δικτύων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
P_501_Img155.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα