Ela na paiksoume

Koumpouriana

29 - 03 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 188 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

23 Sinedriasi politikis prostasias Συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης τη Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αργιθέας.

 Στη συνεδρίαση συμμετείχαν: ο Στεργίου Ανδρέας Δήμαρχος Αργιθέας, ο Τσιατσιάνης Ηλίας Αντιδήμαρχος, ο Κωστέλλος Βάιος Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Καρδίτσας και η Δημητρίου Ελένη Γραμματέας της ίδιας υπηρεσίας, ο Γαβριηλίδης Κωνσταντίνος Προϊστάμενος Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η Αναστασιάδου Ιωάννα Δασολόγος - Προϊσταμένη Τμήματος Δασ/σίας

Δασαρχείου Μουζακίου, ο Φούκας Στυλιανός Αντιπύραρχος - Διοικητής Π.Υ. Μουζακίου και ο Μαντζιούρας Χρήστος Ανθυπαστυνόμος εκπροσωπώντας το Α.Τ. Μουζακίου.

 Το θέμα το οποίο συζητήθηκε αφορούσε τόσο στην οργάνωση, στο συντονισμό και στην ετοιμότητα των αρμόδιων εμπλεκομένων Υπηρεσιών και του ανθρώπινου δυναμικού, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2021, όσο και στη λήψη αναγκαίων προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων για την αντιμετώπιση των κινδύνων που προέρχονται από δασικές πυρκαγιές.

 Ο Δήμαρχος Αργιθέας ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των φορέων για την άψογη έως τώρα συνεργασία και στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη συντονισμού όλων των υπηρεσιών κατά την κρίσιμη θερινή περίοδο.

 Στην εισήγησή του ενημέρωσε επίσης για τις μέχρι στιγμής ενέργειες από τη μεριά του Δήμου και αναφέρθηκε στην επικείμενη πρόσληψη 8 ατόμων (7 εργατών και 1 χειριστή) για τις ανάγκες της πυροπροστασίας. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο σχέδιο «Ιόλαος», ενώ σημειώθηκε πως έχουν ξεκινήσει με ικανοποιητικό ρυθμό οι καθαρισμοί αγροτικών δημοτικών δρόμων, κοινόχρηστων χώρων και εσωτερικών μονοπατιών τόσο από το προσωπικό του Δήμου όσο και από συνεργαζόμενους ιδιώτες.

 Ακόμη, ο Δήμαρχος επεσήμανε πως υπάρχει διαρκής επικοινωνία με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, ώστε να βρίσκονται όλοι σε συνεχή επιφυλακή σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ενώ υπογράμμισε την έγκαιρη ενημέρωση που έγινε προς τους πολίτες με δημόσια επιστολή για τους καθαρισμούς των οικοπέδων. Τέλος, ξεχωριστή αναφορά έγινε για τους νέους πυροσβεστικούς κρουνούς που τοποθετήθηκαν σε: Αργιθέα (Κνίσοβο), Καλή Κώμη, Πετρωτό, Συκιά Πετρωτού, Βλάσι, & στους οικισμούς του Πετρίλου Κρανιά, Λιβάδια, Χαλκιόπουλο, Αργυρέικα, Βασιλάδες. Επίκειται η τοποθέτηση κρουνών σε Ανθηρό, Βραγκιανά, Καταφύλλι και Μάραθο.

 Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι εκπρόσωποι των παρευρισκομένων φορέων, από τους οποίους επιβεβαιώθηκε πως όλοι είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι και πραγματικά διατεθειμένοι να δράσουν συντεταγμένα όποτε κι εάν χρειαστεί. Σημείο σύγκλισης η διάθεση για συνεργασία και η υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα, παρά τα προβλήματα τα οποία προέκυψαν τόσο από τον «Ιανό», ειδικά στις οδικές συνδέσεις, όσο και από την υποστελέχωση ή την έλλειψη επαρκών πόρων.

Γραφείο Τύπου Δήμου Αργιθέας

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
phoca_thumb_l_006_DSC_0017.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα