Ela na paiksoume

Koumpouriana

30 - 09 - 2023
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 255 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

 Πριν τρία χρόνια, οι συμπολίτες μας επέλεξαν τους αντιπροσώπους τους στη διοίκηση του Δήμου, με ελπίδα και προσμονή για μία δραστική αντιμετώπιση των συσσωρευμένων προβλημάτων, αλλά και για τη θεμελίωση μιας νέας πορείας του Δήμου μας.

 Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις ή μεγάλη αυτοδιοικητική πείρα για να διαπιστώσει κανείς ότι ο Δήμος μας, παρέμεινε στάσιμος σχεδόν σε όλους τους τομείς.

 Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις για να διαπιστώσει κανείς ότι ο γνώμονας της Δημοτικής Αρχής είναι πώς να

διαχειριστεί επικοινωνιακά την κατάσταση και όχι πως να παράξει έργο ή να επιλύσει κάποια από τα χρόνια προβλήματα.

 Θα περιμέναμε να είναι περισσότερο τολμηρή και να έχει πιο ανοιχτούς ορίζοντες για να δικαιολογήσει και το όνομα της παράταξης της.

 Δυστυχώς όμως, η πραγματικότητα δεν διαστρέφεται και δεν αλλοιώνεται.
 Ο Δήμος παραμένει στάσιμος και κυρίως χωρίς μία ορατή προοπτική προς μία ελπιδοφόρα μετεξέλιξη.

 Το μόνο νέο που είδαμε αυτά τα τρία χρόνια είναι τα επικοινωνιακά σόου οι δηλώσεις αυτοθαυμασμού οι φωτογραφίσεις και τα ατελείωτα ΘΑ.. συνοδευόμενα μάλιστα από μεγάλα - διαδικτυακά - θαυμαστικά.

Eλάχιστη έως μηδενική παραγωγή έργου. Μόνο το γεγονός ότι έργα δημοπρατημένα το έτος 2019 από την προηγούμενη δημοτική αρχή και ακόμη δεν έχουν εκτελεσθεί φανερώνει την ανικανότητα της σημερινής διοίκησης και επιβεβαιώνει πλήρως τους παραπάνω ισχυρισμούς μας.

 Με λίγα λόγια ούτε τα έτοιμα δεν κατάφερε να εκτελέσει.

 Απλές προτάσεις σε διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα που σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έχουν κατατεθεί καν «τις διαφημίζουν» ως μεγάλη επιτυχία και ως.. τα έργα να έχουν πραγματοποιηθεί!!!

 Κανένα διεκδικητικό πλαίσιο για την άρση της οδικής απομόνωσης (σήραγγα τυμπάνου, Καρυά - Κουμπουριανά, Ελληνικά - Βαλκάνο, Βραγκιανά -Φελίκι, Αργύρι-Γεφ. Καταφυλλίου κ.τ.λ.) αντί αυτού βλέπουμε απονομές πλακετών και ευχαριστήρια.

 Δεν πραγματοποιήθηκε και δεν προγραμματίστηκε ούτε μία ασφαλτόστρωση δημοτικού δρόμου από τους δεκάδες της περιοχής.

 Καμία στήριξη στους πιο αδύναμους συνδημότες μας, όπως για παράδειγμα η δημιουργία κοινωνικού παντοπωλείου.

 Αποκλεισμός συνδημοτών μας από την οικονομική δραστηριότητα μέσω των επιλεκτικών προσκλήσεων μόνο σε ημετέρους. Αυτή η απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα πρακτική είχε ως αποτέλεσμα, δυστυχώς, κάποιοι ενεργοί δημότες μας να εγκαταλείψουν τον τόπο τους.

 Για να εργαστεί κάποιος ακόμη και για ένα τρίμηνο ή δίμηνο στο δήμο μας θα πρέπει πρώτα να υπάρξει δέσμευση ψήφου στο «μεγάλο ηγέτη» και μετά να εργαστεί. Θλιβερές και αποκρουστικές καταστάσεις, που θυμίζουν άλλες εποχές.

 Στον αντίποδα, μια άνευ προηγουμένου κατασπατάληση πόρων:

 Οι απευθείας αναθέσεις έχουν κτυπήσει κόκκινο… δεν μπαίνουν καν στον κόπο να ζητήσουν έστω μία δεύτερη προσφορά από προμηθευτές ή αναδόχους υπηρεσιών ώστε να επιτύχουν την πιο συμφέρουσα τιμή.

 Κανένας σεβασμός στα χρήματα των δημοτών.

 Με τους συντηρητικότερους υπολογισμούς μόνο για τη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση του δημάρχου και των αντιδημάρχων σπαταλούνται πάνω 70.000 ευρώ το χρόνο.

 110.000 ευρώ κοστίζει η στρατιά των ειδικών συνεργατών της γ. γραμματέως και της εταιρείας συμβούλων του κ. Δημάρχου, χωρίς μάλιστα αρκετοί από αυτούς να προσφέρουν το ανάλογο έργο.

 Η δημοτική αρχή, είχε τον χρόνο να ορίσει και τις προτεραιότητες και να κινηθεί μεθοδικά και οργανωμένα. Το ότι δεν το έκανε και κυρίως για το ότι είναι αναποτελεσματική και μη παραγωγική, πρέπει να το ανιχνεύσει - αν την ενδιαφέρει - σε αυτήν την ίδια. Ούτε στην αντιπολίτευση, ούτε στο προσωπικό του δήμου, ούτε στα απόνερα της πανδημίας.

 Οι εποχές που διανύουμε απαιτούν υπευθυνότητα, σοβαρότητα και αγωνιστική διάθεση για να καταφέρει ο Δήμος μας, ο εγγύτερος θεσμός στον πολίτη, να διεκδικήσει και να λάβει το μερίδιο που του αναλογεί.

 Η παράταξη μας, πιστή στις διακηρύξεις της θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την εφαρμογή πολιτικών που θα προάγουν το δημόσιο συμφέρον την αποτελεσματικότητα και την υπεράσπιση της αλήθειας και της διαφάνειας.

Για την Αργιθεάτικη Συμμαχία

Ο Επικεφαλής

Ιωάννης Β. ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΟΣ

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
Tyxaia_eikona_370.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές 2023
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα