Ela na paiksoume

Koumpouriana

30 - 09 - 2023
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 392 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

DSCN1567 Την "λαβωμένη" γέφυρα Καταφυλλίου επισκέφτηκε ο δήμαρχος Αργιθέας Λάμπρος Τσιβόλας συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Βασίλειο Στεργίου και τους Προέδρους Καταφυλλίου, Νίκο Φρύδα και Αργυρίου Ηλία Παναγιώτου.

 Το διαπιστωμένο και από τους αρμόδιους, μέγεθος της καταστροφής είναι τεράστιο αλλά αναστρέψιμο με σχολαστική και επιμελημένη αποκατάσταση. Σε επικοινωνία του δημάρχου με τους εμπλεκόμενους φορείς (Περιφέρειες και εφορεία νεώτερων μνημείων) ζήτησε την άμεση αποκατάσταση της επικοινωνίας της γέφυρας, χωρίς όμως να επαναληφθούν προχειροδουλειές του παρελθόντος και οι άστοχες επεμβάσεις που έβαλαν σε κίνδυνο και αυτή την ύπαρξη του μνημείου. Σε συνεννόηση με όλους οφείλουμε άμεσα να προβούμε στην περισυλλογή των στοιχείων της γέφυρας που βρίσκονται πλησίον αυτής και έχουν κατακλυστεί από τα νερά, για να ξαναχρησιμοποιηθούν.

 Στη συνέχεια επισκέφτηκε τον οικισμό Αρδάνοβο του Καταφυλλίου που δοκιμάστηκε για άλλη φορά από την υπερχείλιση του Αχελώου και τις "παρεμβάσεις" εντός και πέριξ της κοίτης του. ο παράλληλος με τον Αχελώο δρόμος, εκτός από τις αποθηκεύσεις χαλικιών δέχθηκε και την εναπόθεση των φερτών του Αχελώου με αποτέλεσμα να κυκλοφορεί μόνον με τρακτέρ.το "αντλιοστάσιο" του συνοικισμού επιβαρύνθηκε περαιτέρω και δεν μπορεί να ποτίσει τα γόνιμα χωράφια των κατοίκων, που εκτός της ακύρωσης της άρδευσης δέχθηκαν λάσπη και άμμο, που για πολλά χρόνια τα έχουν καταστήσει άγονη γη. Η οδική σύνδεση με το Καταφύλλι ακόμη είναι κλειστή από μεγάλη κατολίσθηση που προκάλεσε και η διάνοιξη δρόμου σε πυλώνα και οι εμμονές κάποιων για τον καθαρισμό του... για να υλοτομούν παράνομα. σκηνές βιβλικής καταστροφής με τις ευθύνες κάποιων να είναι προφανείς και αποδειγμένες.

 Την προηγουμένη ο δήμαρχος και αντιδήμαρχος, που διανυκτέρευσαν στο Αργύρι, είχαν σύσκεψη με τον πρόεδρο τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου και κατοίκους του Αργυρίου και δρομολόγησαν την επίλυση άμεσων προβλημάτων που προκάλεσαν οι πλημμύρες.
Το Γραφείο Τύπου

DSCN1546   DSCN1563   DSCN1565   DSCN1567

 Στις φωτογραφίες, που είναι δημοσιευμένες και στον ιστότοπο του Δήμου, φαίνεται καθαρά η παρέμβαση στη γέφυρα μετά τη θεομηνία, στις αρχές Φεβρουαρίου του 2015.

 Θα θέλαμε να ρωτήσουμε αν αυτή η παρέμβαση και η χρήση της γέφυρας (φαίνονται καθαρά οι ροδιές πάνω στη γέφυρα), είναι σε γνώση και με την έγκριση της Υπηρεσίας Νεώτερων Μνημείων. Πολύ φοβόμαστε πως όχι.

 Αν ο φόβος μας κ. Δήμαρχε είναι πραγματικότητα, τότε ίσως θα πρέπει να ενημερώσετε αμέσως - αν μη τι άλλο - την αρμόδια υπηρεσία, να επιληφθεί του θέματος για τη σωστή αποκατάσταση της λειτουργικότητας της γέφυρας.

 Φωτογραφίες: Από τον ιστότοπο του Δήμου Αργιθέας. Ημερ. Ανάκτησης 16/3/2015

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
Tyxaia_eikona_261.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές 2023
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα