Ela na paiksoume

Koumpouriana

14 - 07 - 2024
Είσοδος μελών

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Στην χθεσινή ομιλία του ο Πρωθυπουργός Κ Μητσοτάκης εξήγγειλε την ίδρυση αυτοτελούς Νέου Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας, που θα υπάγεται - πολύ σωστά και φρονίμως ποιών - κεντρικά στα Υπουργεία Περιβάλλοντος / Ενέργειας και Υποδομών.

 ^ Η ζωή έχει αποδείξει το ατελέσφορο της μεταρρύθμισης Καλλικράτη (ν 3852/10) που ίδρυσε τις 13 αιρετές Περιφέρειες χωρίς σχεδιασμό και στελέχωση με ειδικούς κατά της κλιματικής κρίσης και φυσικών καταστροφών, με σύστημα εκλογής των αιρετών στρεβλό και πελατειακό: αποτέλεσμα; Η ανάδειξη εντελώς ανεπαρκών τοπικών ηγετών και με μόνο μέλημα τους η...ανακύκλωση και αυτοσυντήρηση του κλειστού κυκλώματος εξουσίας μέσω κομματικών φίλων, τοπικών βουλευτών και διαπλεκόμενων...

 ^ Οι πλημμύρες του Ντάνιελ απέδειξαν αναντίρρητα το έλλειμμα ηγεσίας στην Θεσσαλία, την απόλυτη ανικανότητα αιρετών με παχυλή αντιμισθία στην ΠΕ Καρδίτσας, όπου έκαστος ‘ανεύθυνο-υπεύθυνος’ αυτοσχεδιάζει και λειτουργεί...χειρόγραφα και τριτοκοσμικά σε θέματα ζωής: πολιτικής προστασίας και αντιμετώπισης μεγάλων καταστροφών.

 ^ Η Θεσσαλία έχει υποστεί πολλαπλή - πολύπλευρη καταστροφή στα όρια κατάρρευσης και η εθνική οικονομία ισχυρότατο κλονισμό!

 ^ Εθνική υπόθεση και ευρωπαϊκή υποχρέωση η ανασυγκρότηση και σωτηρία της παραγωγικής περιφέρειας, των Θεσσαλών!

 • Απαιτείται η συνέργεια: Κυβέρνησης - Βουλευτών - Στρατού - Πυροσβεστικής και ΕΛΑΣ - Δασαρχείων - ΕΚΑΒ - πανεπιστημίου Θεσσαλίας - Ερευνητών (άριστο το σημερινό άρθρο της καθηγήτριας κας Ιωάννας Λαλιώτου) - της Αποκεντρωμένης Δ/σης και περιφ. ένωσης Δήμων. Της κοινωνίας των πολιτών Θεσσαλών!

 ••• Επειδή η Ανασυγκρότηση χρειάζεται πρώτιστα πολιτική βούληση ειλικρινή και με διάρκεια: ένας Θεσσαλός Άξιος Πολιτικός να οριστεί Κεντρικός Συντονιστής του νέου «Οργανισμού Θεσσαλίας» με status Υπουργού - Αναπληρωτή ή Υφυπουργού.

 ^ Οι αποφάσεις να λαμβάνονται στην πολύπαθη και υπό δοκιμασία Θεσσαλία.

 ^ Να υπάρξει σαφές χρηματοδοτικό πλαίσιο και ορισμένο χρονοδιάγραμμα κατά φάσεις και έργα, για όλες τις θεσσαλικές γωνιές.

 ^ Εξαγγελίες για ολοκλήρωση Φράγματος Συκιάς Αργιθέας (ημιτελές από 1990) - προστασία προφραγμάτων.

 Νέα φράγματα: Μουζακίου - Πύλης - Εννιπέα Φαρσάλων.

 Προώθηση έργων αειφορικής πράσινης μετάβασης σε όλη την περιφέρεια.

 @@ Το κυβερνών κόμμα της ΝΔ τάχιστα να αποστασιοποιηθεί - άρση χρίσματος - από ολιγωρούσα και υπό ποινικό προκαταρκτικό έλεγχο περιφερειακή αρχή συνολικά, που επί 13 συναπτά έτη λειτούργησε ως... αλάνθαστος Μεσσίας, μονοκρατορικά!!!

 ^ Χωρίς να ενοχλείται βέβαια από την άφωνη και άπραγη μείζονα αντιπολίτευση των κομμάτων, που σήμερα τάχα αγωνιούν για την μαρτυρική Θεσσαλία και Θεσσαλούς!

 Άλλως ο νέος Οργανισμός θα καταγραφεί ως ένας ακόμη γραφειοκρατικός θεσμός...

 Τύπου: μεγάλος «ΤΟΕΒ - ΓΟΕΒ»…

 Δεν αρκεί...

 • Στις προσεχείς εκλογές 8-10-23 η αλήθεια πρέπει να ακουστεί και να νικήσει!

 @ Αλλαγή - Ανανέωση - Ελευθερία από αναχρονιστικά στεγανά και την παρακμή...

  • Φτάνει Πια! 13 χρόνια υπεραρκετά...

 ^ Ενωμένοι οι Θεσσαλοί θα σηκωθούν Ψηλά!

Δημήτρης Παπακώστας 17-9-23

Αιρετός ΤΑ Αχελώου Θεσσαλίας 25 έτη - Νομικός

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
03 F B
 
02_Twitter_2.jpg
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Τελευταία άρθρα