25 - 04 - 2026
Είσοδος μελών

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας
D Papakostas Μια βασική αρμοδιότητα της αυτοδιοίκησης (Δήμοι / Κοινότητες) είναι η φροντίδα για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς - γάτες /σκύλοι, το ενδιαφέρον για ευζωία όλων των ζώων, ο έλεγχος για τυχόν κακοποίηση κάθε ζώου, η καταγραφή και εποπτεία για εμβολιασμούς.

 • Δυστυχώς το «Καταφύγιο Ζώων», που οι ΟΤΑ ν Καρδίτσας είναι υποχρεωμένοι από το Νόμο να διαμορφώσουν αναβάλλεται από χρόνο σε χρόνο και ουδέν το χειροπιαστό.

 Οι Ελεγκτικές αρχές μάλλον αδρανούν...

 ^ Οι Δημ αρχές υποχρεούνται να διαθέτουν πίστωση για τη φροντίδα - διατροφή και ευζωία των αδέσποτων ζώων.

 •• Ο Δήμος Καρπενησίου για παράδειγμα ενέκρινε ποσό 5.784€ για ζωοτροφές.

 Απαιτείται καταγραφή και έλεγχος από κοινοτικές αρχές, υπόδειξη σημείων όπου θα τοποθετούνται οι τροφές, προστασία από κρύο - βροχή, με τακτικό καθαρισμό και γενική φροντίδα.

 ^ Η αρμόδια Αντιδημαρχία οφείλει να ελέγξει αν τηρούνται τα πρωτόκολλα εμβολιασμού, εξέτασης από κτηνίατρο κ.α.

 * Η κακοποίηση ζώου αποτελεί σοβαρό στίγμα για τον πολιτισμό μιας κοινότητας, ποινικό αδίκημα με σοβαρές συνέπειες (χρηματικό πρόστιμο και φυλάκιση).

 * Ελπίζουμε να ληφθούν τα δέοντα για τους μικρούς αγνούς φίλους του ανθρώπου, τα γατάκια και σκύλους. Να δούμε εξαγγελίες της Δημ αρχής για το πρόβλημα.

Δημήτρης Παπακώστας 7-3-2024

 -----

 • σχετικό δημοσίευμα

 https://www.evrytanikospalmos.gr/5-784e-gia-tin-promitheia-zootrofon-gia-ta-adespota-zoa-syntrofias/

 

Gia koinonika diktia
   
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
03 F B
 
02_Twitter_2.jpg
 
04 Youtube 05 flickr
                 

   

 

Ο καιρός στο Καταφύλλι

Koumpouriana

Σελίδες μελών
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα