Μια βασική αρμοδιότητα της αυτοδιοίκησης (Δήμοι / Κοινότητες) είναι η φροντίδα για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς - γάτες /σκύλοι, το ενδιαφέρον για ευζωία όλων των ζώων, ο έλεγχος για τυχόν κακοποίηση κάθε ζώου, η καταγραφή και εποπτεία για εμβολιασμούς.• Δυστυχώς το «Καταφύγιο Ζώων», που οι ΟΤΑ ν Καρδίτσας είναι υποχρεωμένοι από το Νόμο να διαμορφώσουν αναβάλλεται από χρόνο σε χρόνο και ουδέν το χειροπιαστό.
Οι Ελεγκτικές αρχές μάλλον αδρανούν...
^ Οι Δημ αρχές υποχρεούνται να διαθέτουν πίστωση για τη φροντίδα - διατροφή και ευζωία των αδέσποτων ζώων.
•• Ο Δήμος Καρπενησίου για παράδειγμα ενέκρινε ποσό 5.784€ για ζωοτροφές.
Απαιτείται καταγραφή και έλεγχος από κοινοτικές αρχές, υπόδειξη σημείων όπου θα τοποθετούνται οι τροφές, προστασία από κρύο - βροχή, με τακτικό καθαρισμό και γενική φροντίδα.
^ Η αρμόδια Αντιδημαρχία οφείλει να ελέγξει αν τηρούνται τα πρωτόκολλα εμβολιασμού, εξέτασης από κτηνίατρο κ.α.
* Η κακοποίηση ζώου αποτελεί σοβαρό στίγμα για τον πολιτισμό μιας κοινότητας, ποινικό αδίκημα με σοβαρές συνέπειες (χρηματικό πρόστιμο και φυλάκιση).
* Ελπίζουμε να ληφθούν τα δέοντα για τους μικρούς αγνούς φίλους του ανθρώπου, τα γατάκια και σκύλους. Να δούμε εξαγγελίες της Δημ αρχής για το πρόβλημα.
Δημήτρης Παπακώστας 7-3-2024
-----
• σχετικό δημοσίευμα
https://www.evrytanikospalmos.gr/5-784e-gia-tin-promitheia-zootrofon-gia-ta-adespota-zoa-syntrofias/





