25 - 04 - 2026
Είσοδος μελών

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Με μια έξυπνη κίνηση ο Δήμαρχος Αγράφων πέτυχε μέσω ΕΡΤ να μεταδοθούν σε πανελλαδικό δίκτυο τα κάλαντα των μαθητών του ορεινού μονοθεσίου σχολείου κοινότητας Αγράφων Ευρυτανίας (έδρα Καποδιστριακού δήμου) στον Πρωθυπουργό τα Χριστούγεννα του 2020 (πριν 40 μήνες).

 Στη συνομιλία που ακολούθησε ο μικρός μαθητής με τόλμη ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη το ταχύτερο να στρωθεί άσφαλτος στους χωματόδρομους προς Καρπενήσι (πάνω από 15 χλμ) και προς Βραγγιανά / όρια ν Καρδίτσας (8 χλμ).

 Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε και σε λίγους μήνες μετά εγκρίθηκε η - πρώτη - πίστωση περί το 1.500.000€ (που φυσικά δεν αρκεί).

 Βρισκόμαστε Μάιο 2024 - παρήλθαν 40 και μήνες και ακόμη δεν υπογράφηκε σύμβαση με ανάδοχο εργολάβο...

 Έχει ασκηθεί προδικαστική προσφυγή από συμμετέχοντα εργολήπτη και άγνωστο πότε θα υπάρξει ανάθεση και εγκατάσταση για ασφαλτόστρωση από Άγραφα - Σάικα - Όρια ν Καρδίτσας.

 Η περιοχή τέως δήμου Αγράφων είναι ο μόνος σε Ελλάδα και Ευρωζώνη με χωματόδρομους στο κεντρικό δίκτυο.

 Λίαν επικίνδυνη βατότητα και στίγμα για την κυβέρνηση και περιφέρεια Στερεάς...

 Στίγμα επίσης για ολόκληρη την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ΚΕΔΕ, που δεν ξεσηκώνονται ώστε να αρθεί ο οδικός - κοινωνικός αποκλεισμός των ιστορικών κοινοτήτων: Αγράφων / Βραγγιανών / Επινιανών κα.

 40 μήνες στασιμότητας, γραφειοκρατίας και αναποτελεσματικότητας!!! Δυστυχώς απολα αυτά πάσχουν: Πολιτεία και ΟΤΑ.

 Εκατομμύρια ευρώ λιμνάζουν και δεν απορροφούνται... έργα καρκινοβατούν.

 Απαιτείται αληθινή πολιτική βούληση και Fast Truck διαδικασίες, που θα δώσουν λύση πριν ερημώσουν πλήρως τα όμορφα ορεινά χωριά της ελληνικής επικράτειας.

 ^ Θα συγκινηθεί κάποιος αρμόδιος;;;

 ^ Θα δικαιωθεί ο Αγραφιώτης μαθητής;

 • Το Γραφείο Πρωθυπουργού έχει το λόγο!!!

Δημήτρης Παπακώστας

Αιρετός Αχελώου Αργιθέας Θεσσαλίας (25 έτη) - Νομικός

 @@@@@@@@@

 • σχετικό δημοσίευμα

 https://www.ilamia.gr/2020/12/24/epsalan-ta-kalanta-ston-prothypoyrgo-ti-zitise-o-mathitis-apo-ta-agrafa-eyrytanias-apo-ton-kyriako-mitsotaki/

 

Gia koinonika diktia
   
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
03 F B
 
02_Twitter_2.jpg
 
04 Youtube 05 flickr
                 

   

 

Ο καιρός στο Καταφύλλι

Koumpouriana

Σελίδες μελών
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα