25 - 04 - 2026
Είσοδος μελών

Ela na paiksoume

Γράφει ο Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

04 Koutsoxristos Theod Spiros Η Ιερά Μονή Φρέατος του Ιακώβ εν Σαμάρεια (Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων), βρίσκεται στην πόλη Ναμπλούς (Nablus) του Ισραήλ - Δυτική όχθη και είναι ο τόπος μαρτυρίου, του Αγίου Νεομάρτυρος Φιλουμένου του Κυπρίου, στις 29 Νοεμβρίου 1979.

 Το Ιερό και Θαυματουργό Σκήνωμά του, βρίσκεται στον Μεγαλοπρεπή τρισυπόστατο Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, του Αγίου Φιλουμένου και του Αγίου Ιουστίνου.

 Το "Φρέαρ του Ιακώβ" είναι τόπος, που φανατικοί αλλόθρησκοι, θέλουν να σφετεριστούν και να εκδιώξουν, με οποιονδήποτε τρόπο τους Αγιοταφίτες πατέρες, που διακονούν το Ιερό τούτο Χριστιανικό Προσκύνημα, εκεί,

που ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, ζήτησε νερό από την Σαμαρείτιδα, την μετέπειτα Αγία Φωτεινή, Μεγαλομάρτυρα και Ισαπόστολο.

 Οι αλλόθρησκοι εξτρεμιστές, εκμεταλλευόμενοι την "αστάθεια" στην περιοχή, δημιουργούν πολλά προβλήματα στους Αγιοταφίτες πατέρες, οι οποίοι βρίσκονται, συνεχώς εν διωγμώ!

 Μετά το μαρτυρικό τέλος, του Αγίου Φιλουμένου, διάδοχός του στο Ιερό τούτο Προσκύνημα, είναι ο εκ Κερκύρας ορμώμενος Αρχιμανδρίτης, π. Ιουστίνος Μάμαλος.

 Νέες, τρομοκρατικές επιθέσεις από εξτρεμιστικά στοιχεία, κράτησαν ξάγρυπνο τα τρία προηγούμενα βράδια, τον Αγιοταφίτη Ηγούμενο π. Ιουστίνο, ο οποίος, με φύλακα της Ιεράς Μονής, έσβηναν φωτιές και μάζευαν κομμάτια, από τα σπασμένα τζάμια των παραθύρων, τα οποία είχαν δεχθεί βολίδες αυτομάτων όπλων.

 Επικοινώνησα, με τον Γέροντα Ιουστίνο το βράδυ της Τετάρτης 15/05/2024 και στην σύντομη συνομιλία μας, μου ανέφερε αυτήν την νέα έκρυθμη κατάσταση!

 Οι διπλωματικές ενέργειες της Ελληνικής Κυβερνήσεως θα προσπαθήσουν, για μια ακόμα φορά, να "σταθούν" δίπλα, στον Αγωνιστή Έλληνα κληρικό π. Ιουστίνο!

 Όμως, το πιο σίγουρο και "αποτελεσματικό όπλο" του Χριστιανού... είναι η Προσευχή!

 Ας προσευχηθούμε, για όλη την Αγιοταφική Αδελφότητα και τον π. Ιουστίνο, ώστε να ξεπεράσει και πάλι, αυτήν την δοκιμασία.

Φωτ. Σπύρος   Θεοδ. Κουτσοχρήστος   PB178072
Φωτογραφία: Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

 

Gia koinonika diktia
   
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
03 F B
 
02_Twitter_2.jpg
 
04 Youtube 05 flickr
                 

   

 

Ο καιρός στο Καταφύλλι

Koumpouriana

Σελίδες μελών
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα