ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ
Μία εξαιρετική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας με θέμα «Ας Γιορτάσουμε μαζί την Ημέρα της Ευρώπης». Οργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το γραφείο Europe direct σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Εικαστικό Σύλλογο Παλαίρου «Χρώματα» και τον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας.
«Φίλοι Καλώς Ορίσατε... Η εκδήλωση ξεκίνησε με καλωσόρισμα από την πολιτιστική μας κληρονομιά με την καταξιωμένη ερμηνεύτρια δημοτικής παράδοσης κα Βαγγελιώ Χρηστιά, ενώ χαιρέτισαν, η Περιφερειακή Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδος- Εντεταλμένη σε θέματα Ισότητας και άρσης κοινωνικών ανισοτήτων κα Βούλγαρη Αμαλία, ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας κος Κασόλας Αθανάσιος, η Πρόεδρος του Εικαστικού Συλλόγου Παλαίρου
Στη συνέχεια το λόγο έλαβε η εισηγήτρια, Επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Ελλάδος, Μέλος της επιτροπής Ισότητας και Project Manager ευρωπαϊκών προγραμμάτων κα Μαρία Βουτσινά για ομιλία σχετική με το θέμα της εκδήλωσης ενώ οι μικροί μαθητές του Εικαστικού Πολιτιστικού Συλλόγου γέμισαν την πλατεία με χρώματα με έργα της ζωγραφικής τους Τέχνης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η δημοτική σύμβουλος Πρέβεζας κα Νικολού, φορείς της τοπικής κοινωνίας, μέλη συλλογικοτήτων από την ευρύτερη περιοχή, παραγωγοί τοπικών προϊόντων, ενεργοί πολίτες, εθελοντές και υποστηρίχθηκε με εκθέματα από τους: Σύλλογος Γυναικών Πογωνιάς, Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου Βόνιτσας, Εθελοντική Ομάδα Παλαίρου, Σύλλογο Απανταχού Παλαιριωτών Η Κεχροπούλα, Εικαστικές Δημιουργίες Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, Πολιτιστικός Σύλλογος Αμοργιανών η Αιχμή, Χορευρικός Όμιλος Παλαίρου, Βιολογικό Αγρόκτημα Βέργα και την Τοπική Κοινότητα Παλαίρου.
Την μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν οι καθηγητές μουσικής, κος Αριστείδης Χατζάρας και Θωμάς Δημητρακόπουλος
Την εκδήλωση συντόνισε με επιτυχία η κα Χαρίτου Παρθενία, πρόεδρος της ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ.






