Γράφει ο Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος
Από την μανία της πυρκαγιάς, που ξεκίνησε το μεσημέρι της Κυριακής 12 Αυγούστου 2024 από το Βαρνάβα Αττικής, και επεκτάθηκε σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής, δεν γλίτωσε, ούτε το εργαστήριο του καταξιωμένου Ηπειρώτη γλύπτη κ. Βαγγέλη Ηλία στην οδό Αναπαύσεως στο Χαλάνδρι.
Ο Βαγγέλης Ηλίας γεννήθηκε στην Βόδριστα Δρόπολης (Νομός Αργυροκάστρου Ηπείρου) και φιλοτέχνησε την προτομή του Αγίου Σοφιανού, στην γενέτειρα του Πολύτσανη Πωγωνίου (Ν. Αργυροκάστρου Ηπείρου).
Ο Άγιος Σοφιανός Επίσκοπος Δρυϊνουπόλεως και Αργυροκάστρου, που η Εκκλησία μας τον τιμά στις 26
Το γύψινο πρόπλασμα της μαρμάρινης προτομής του, που βρίσκεται στο εσωτερικό του εργαστηρίου, του κ. Βαγγέλη Ηλία, παραμένει όρθιο και "ευλογεί", σε ένα χώρο, που εγκλώβισε τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν από την πυρκαγιά και δεν έμεινε τίποτα "όρθιο".
Είναι μια ευκαιρία, για όλους τους Χριστιανούς... να μάθουν τον Βίο, του Αγίου Σοφιανού και να ζητούν τις πρεσβείες του προς τον Κύριο.












