Γράφει ο Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος
Το χαμηλό βαρομετρικό που δημιουργήθηκε, την Τετάρτη 3/12/2025 στις βόρειες ακτές της Αφρικής (κόλπος Σύρτης - Λιβύη) με την κωδική ονομασία Byron, δημιούργησε σοβαρές καταστροφές, λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων σε υποδομές της χώρας μας και σε αρκετές ιδιοκτησίες.
Ανεπηρέαστη, δεν έμεινε και η Γυναικεία Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας και Οσίου Δαυίδ Μάνδρας Αττικής, καθώς το νερό της βροχής, "έκοψε" την πρόσβαση στο Μοναστήρι και την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2025 οι πιστοί Χριστιανοί δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν στην Θεία Λειτουργία!
Δεν είναι "πειρασμός" της Σαρακοστής, αλλά έλλειψη σωστού σχεδιασμού στον τομέα των υποδομών, όπως επεσήμανε ο Ακαδημαϊκός δρ. Κωνσταντίνος Συνολάκης, καθηγητής Φυσικών Καταστροφών στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας, σε συνέντευξη του στην Κρατική Τηλεόραση (ΕΡΤ news).
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εδώ και δύο εβδομάδες "δεν έχει κλείσει μάτι", καθώς τεράστιοι όγκοι νερού, δημιούργησαν ανεπανόρθωτα προβλήματα, σε Ιστορικά χωριά των Τζουμέρκων και όχι μόνο... προσπαθώντας, να συμμαζέψει τα "αμάζευτα"!
Στην Θεσσαλία η αγωνία συνεχίζεται και οι κάτοικοι είναι με το τηλέφωνο στο χέρι, καθώς δεν ξέρουν που θα διοχετευθούν οι ποσότητες των υδάτων που έρχονται από τα ορεινά.
Ο Θεός να βάλει το χέρι του...









