16 - 04 - 2026
Είσοδος μελών

Ela na paiksoume

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

34 Kotsos Giorgos Αναφορά στη Βουλή κατέθεσε ο Βουλευτής Καρδίτσας, μεταφέροντας την επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σχετικά με τις σημαντικές καθυστερήσεις στην καταβολή επιχορηγήσεων προγραμμάτων της ΔΥΠΑ προς τις επιχειρήσεις της περιοχής, καθώς και τα προβλήματα στελέχωσης της τοπικής υπηρεσίας.

 Είχε προηγηθεί επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας, κ. Δημήτρη Τσεκούρα, ο οποίος μετέφερε την έντονη ανησυχία των επιχειρήσεων για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές, αλλά και για την επικείμενη λήξη των συμβάσεων εργαζομένων που στηρίζουν ουσιαστικά τη λειτουργία της υπηρεσίας.

 Όπως επισημαίνεται, πολλές επιχειρήσεις έχουν ήδη προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού, αναλαμβάνοντας σημαντικές μισθολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, βασιζόμενες στην ομαλή υλοποίηση των προγραμμάτων. Οι καθυστερήσεις στην καταβολή των επιχορηγήσεων δημιουργούν πρόσθετη πίεση στη λειτουργία τους και εντείνουν την αβεβαιότητα στην τοπική αγορά.

 Στο πλαίσιο αυτό, τονίζεται η ανάγκη για άμεση επιτάχυνση των διαδικασιών καταβολής των ενισχύσεων, καθώς και για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της ΔΥΠΑ στην Καρδίτσα μέσω της επαρκούς στελέχωσης της υπηρεσίας.

 Ο Βουλευτής παρακολουθεί στενά το ζήτημα και θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις του προς κάθε αρμόδια κατεύθυνση, με στόχο την άμεση επίλυση των προβλημάτων και τη στήριξη των επιχειρήσεων της τοπικής οικονομίας.

 

Gia koinonika diktia
   
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
03 F B
 
02_Twitter_2.jpg
 
04 Youtube 05 flickr
                 

   

 

Ο καιρός στο Καταφύλλι

Koumpouriana

Σελίδες μελών
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Αποφάσεις και πράξεις στο Διαδίκτυο, μέσω του προγράμματος Δι@ύγεια
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα