s70 smart

Koumpouriana

19 - 09 - 2019
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 283 επισκέπτες και ένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Ανακοίνωση του Ο. Π. Δ. (ΠΑΤΡΙ.Δ.Α.)

Vrantza PapakostasΔίωρη Συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών, στις 15/6/16, είχαν, μετά από πρωτοβουλία της Βουλευτού Καρδίτσας - ΣΥΡΙΖΑ, Π. Βράντζα  με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε και τη συμμετοχή του Δημήτρη Παπακώστα, που προσκληθήκαμε ως Ορεινό Πατριωτικό Δίκτυο (ΠΑΤΡΙ. Δ. Α.), με  αντικείμενο  τη στήριξη του Υπ Υποδομών στο δίκαιο και πολύχρονο αίτημα για άμεση Ασφαλτόστρωση της επαρχιακής οδού, υπαρ 9, Γέφυρα Κοράκου. Καρφί. Β΄ Μάραθο. Αετοχώρι (Α΄ φάση -7 χ.λμ.) και έως Λίμνη Στεφανιάδας - Ι. Μ. Σπηλιάς.

Κεντρικός δρόμος, χωματόδρομος κάκιστης βατότητας, αρχών 20ου, αιώνα (1916)..χωρίς ασφάλεια, τεχνικά έργα ,μεγάλη στενότητα και κλίσεις επικίνδυνες. .Η βελτίωση του θα συνδέσει τις δημ ενότητες Ανατολικής Αργιθέας και Αχελώου, τους νομούς Άρτας  και Καρδίτσας, την κοιλάδα Αχελώου με Λίμνη Στεφανιάδας και τα ιστορικά Μοναστήρια, Μεταβυζαντινά Μνημεία, Σέλτσου -Μεταμόρφωση Σωτήρος Βραγκιανών -Παναγίας Σπηλιώτισσας, και με Ι. Μ. Κωστή και Πετρίλου..

Εξυπηρετεί πέντε οικισμούς και τους κτηνοτρόφους της περιοχής. Η κ. Π. Βράντζα έθεσε όλες τις παραμέτρους και τόνισε την αναγκαιότητα εξεύρεσης άμεσης λύσης από Υπουργείο Υποδομών και την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ζήτησε την άρση του οδικού-κοινωνικού αποκλεισμού  της ορεινής Αργιθέας, που παρά το δημογραφικό μαρασμό, παραμένει ενεργή και με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, αειφορίας, Μνημείων, Δασών και Περιβάλλοντος. .ο Γενικός κ. Γ. Δέδες, αμέσως κατανόησε το πρόβλημα και μίλησε με ιδιαίτερη ευαισθησία, για το πρωτοφανές, να υπάρχουν ακόμα γωνιές στη Χώρα μας, με επικίνδυνους κεντρικούς, επαρχιακούς δρόμους, που οδηγούν πολίτες και περιοχές στον πλήρη αποκλεισμό. Δήλωσε ότι αφού τεθεί το αίτημα από την τοπικά αρμόδια Περιφέρεια Θεσσαλίας, θα υπάρξει σύμπραξη Υπουργείου και Περ Θεσσαλίας για την άμεση χρηματοδότηση του οδικού έργου, τουλάχιστον η πρώτη φάση (Καρφί (Βραγκιανά )-Β Μάραθο -Αετοχώρι, εντός 2016.Υπογράμμισε πως το Υπουργείο Υποδομών σε οριακές, δραματικές περιπτώσεις υποχρεούται και δύναται να παρεμβαίνει, στο πλαίσιο των πιστώσεων ΠΔΕ, προς άρση ανισοτήτων, αδικιών και προώθησης των αρχών της εδαφικής Συνοχής και ασφαλούς προσπελασιμότητας των πολιτών ανά την Επικράτεια, όπως ορίζουν, το Σύνταγμά μας και οι Ευρωπαϊκές Συνθήκες.

Για το λόγο αυτό τόσο ο Υπουργός, όσο και η νέα ελληνική κυβέρνηση, έχουν την πολιτική βούληση να στηρίξουν μειονεκτικές, δύσβατες περιοχές και αδύναμους πολίτες. Η κ. Βράντζα ανέλαβε την επικοινωνία  και επαφή με τον Περιφ/ρχη κ. Κώστα Αγοραστό. Από πλευράς μας, αφού ευχαριστήσαμε το Γενικό και τη Βουλευτή για την τιμή που έκαναν στο Δίκτυο μας, προσκαλέσαμε το κ. Γενικό στην κοιλάδα Αχελώου, έργα Συκιάς και Ανατολικής Αργιθέας... Αισιοδοξούμε και  διαισθανόμαστε πως «το νερό μπήκε στο. ..αυλάκι «,φυσικά επαγρυπνούμε.

Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα