Ela na paiksoume

Koumpouriana

18 - 04 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 119 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

D PapakostasΜονόδρομος η εφαρμογή του προγράμματος δεσμεύσεων

Στο Δ. Σ. Αργιθέας, στις 26-8-16, έγινε ένας έντονος και καθαρός διάλογος και ελήφθησαν θετικές αποφάσεις. Αρχικά η Αντιπολίτευση πληροφόρησε το Σώμα για την απόφαση της Ειδικής Επιτροπής αρθ 152ΔΚΚ, ισχυριζόμενη ότι έγινε δεκτή προσφυγή της επί της ακυρότητας αποφάσεων του Δ.Σ., για τον δημοτικό προϋπολογισμό (Ιανουαρίου 2016), ο Δήμαρχος απάντησε ότι αντιμετωπίζεται το θέμα (πολιτικά - νομικά).

Στη τοποθέτηση μας τονίσαμε, μεταξύ άλλων: Ζούμε εποχές κρίσης και το φάσμα φτωχοποίησης εξαπλώνεται στα ορεινά χωριά της Αργιθέας. Η Αυτοδιοίκηση, το τελευταίο καταφύγιο και πλησιέστερο αποκούμπι των αδύναμων, καλείται να στηρίξει έμπρακτα με Δομές και να διεκδικήσει την άμεση εφαρμογή του Κ. Ε. Α. (κοινωνικό επίδομα Αλληλεγγύης) των 200 ευρώ μηνιαία ανά δικαιούχο, στις ορεινές & δύσβατες περιοχές, άλλως η τοπική οικονομία θα γονατίσει....

Είμαστε 800 μέρες από τις εκλογές του 2014 και στο μέσον θητείας, πάντα, ορθώνονται δυσκολίες. Αποτελεί καμπή, σταυροδρόμι, δημιουργείται καμπύλη, είτε προς επάνω είτε προς τα κάτω. Εμείς ως ισχυρή και ελπιδοφόρα Συμπολίτευση (60,3%), να αποφύγουμε παγίδες, εσωστρέφεια, λάθη.

Να εφαρμόσουμε πιστά τις προεκλογικές δεσμεύσεις, να είμαστε κοντά στον κόσμο, να ακούμε παράπονα με αντοχές και υπομονή.

Με αυτοκριτική να διορθώσουμε αστοχίες. Να επαναφέρουμε τη  δημοτική πολιτική στις ράγες των ιδρυτικών αρχών και της λαϊκής εντολής.

Οι Δημότες μας Ζητούν:

1. Αποκεντρωτικό - κοινοτικό - τριπολικό μοντέλο Διοίκησης, με ισοτιμία των τριών Καποδιστριακών Ενοτήτων.

2. Σεβασμό σε όλα τα στελέχη μας και "θεσμική επαφή" με την Αντιπολίτευση, προς αποφυγή πολώσεων και διχασμών.

3. Συνεργασία με την Περιφέρεια και Διεκδίκηση πόρων από τα Υπουργεία. Πρόσκληση να γίνει Περιφερειακό Συμβούλιο στην Αργιθέα, για Π.Ε.Π., ΔΡΟΜΟΥΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, όπως έγινε στα Άγραφα από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Κ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ (1-8-2016, 160 χλμ. μακρυά από την έδρα, τη Λαμία). Με Βουλευτές σε όλα τα Υπουργεία για ανάδειξη της ορεινότητας (κοιλάδα Αχελώου, Λίμνη Στεφανιάδας, Μοναστήρια, Αργιθεάτικα τραγούδια, Λαογραφία, κλίμα, νερά, δάση).

4. Από τον Αχελώο οφείλω - ως πλειοψηφών επί 20 χρόνια - να μεταφέρω το αίσθημα παραγκωνισμού που επικρατεί.

Στη Συνέλευση Βραγκιανών, με ευθύτητα και γλώσσα Αλήθειας θέσαμε αιτήματα, δίκαια και υπεσχημένα:

Α.  Λειτουργία Υπηρεσιών. Επιτόπια εξυπηρέτηση δημοτών. Τοπικός Αντιδήμαρχος, όπως ρητά δεσμευτήκαμε.

Β.  Ολοκλήρωση Ασφαλτόστρωσης προς Αγ. Νικόλαο (επικίνδυνη στροφή από 2013) εντός Σεπτεμβρίου.

Γ.  Μελέτη Ασφαλτόστρωσης του δρόμου Επισκοπής (Δένδρο - Σταυρό) 2 χλμ. (επέκταση μελέτης ΤΥΔΚ).

Δ.  Για το νερό της πηγής Γκούρα. Τήρηση προσωπικών δεσμεύσεων Δημάρχου. Δημοσιοποίηση πορισμάτων ελέγχων ποιότητας νερών ανά κοινότητα. Εξέταση διαμαρτυρίας για θολότητα στα Λαγκαδάκια (Η. Τ.).

Ε.  Στο Αργύρι: Επίχωση αγωγού 6 χλμ. Νέος αγωγός, λόγω ολικής φθοράς, Πράβα -Σταλο. Φ32. Άμεση απορρόφηση ίδιων εσόδων από ΥΗΕ ΑΡΓΥΡΙΟΥ και Δαφνοζωνάρας (80.000 ευρώ). Ενημέρωση για την πορεία Ένστασης στο Υπουργείο Ενέργειας (1% υπέρ οικιακών καταναλωτών).

Στ. Μονοπάτι Γρυμπιανών. Καθαρισμός ρέματος.

Ζ.  Αξιοποίηση εσόδων από ΤΕΡΝΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΛΛΙ: ΥΔΡΕΥΣΗ κ.λπ.

Θετικότατη η ψήφιση πίστωσης από Δημόσιο Ταμείο για ΦΟΠ σε νέους κτηνοτρόφους. Ένα πάγιο αίτημα μια υπόσχεση μας υλοποιείται.

Μπαίνουμε στο τρίτο έτος θητείας μας, θέλουμε ένα νέο ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΛΗΘΕΙΑΣ & ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ, ένα  χαλαρωτικό "Τ. Σ. Α. Ι.", ειρήνευσης και διαπαραταξιακής συσπείρωσης. Ο Αχελώος, προεκλογικά και μετεκλογικά, παίζει καθοριστικό, εγγυητικό ρόλο στα τοπικά Αργιθεάτικα δρώμενα, διαχρονικά και καθαρά!

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
P_501_Img082.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα