Ela na paiksoume

Koumpouriana

29 - 03 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 243 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

01 Smokovo 2017Το τριήμερο των Φώτων ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας (Ε.Ο.Σ.Κ.) θα βρίσκεται στην Βουλγαρία για σκι και πεζοπορία στο όρος Πιρίν, το δεύτερο ψηλότερο βουνό της γειτονικής χώρας και το τρίτο των Βαλκανίων, με την ψηλότερη κορυφή του το Vihrenστα 2.915 μέτρα.

Ενώ για όσους φίλους δεν θα πάνε στη Βουλγαρία, την Κυριακή 8 Γενάρη, θα γίνει μια εύκολη πεζοπορική διαδρομή, στην περιοχή της λίμνης Σμοκόβου.

Θα ξεκινήσουμε από τα λουτρά Σμοκόβου και θ’ ανεβούμε στην κορυφή Προφήτης Ηλίας στα 976 μέτρα, με το ομώνυμο εκκλησάκι, όπου υπάρχουν υπολείμματα από το αρχαίο τείχος του κάστρου της Μενελαΐδος. Πιθανολογείται ότι ο οικισμός αυτός ήκμασε κατά την κλασική και ελληνιστική περίοδο, ενώ εικάζεται πως εδώ βρισκόταν η πρωτεύουσα των Δολόπων, η Μενελαΐδα.

Πρόκειται για εύκολη διαδρομή, χωρίς τεχνικές δυσκολίες, με 3,5 περίπου χιλιόμετρα ανάβασης, και με ωραία θέα στην λίμνη Σμοκόβου, ιδανική για παιδιά και για αρχάριους.

Μετά την κατάβαση θα ακολουθήσει, προαιρετικά φυσικά, μια χαλαρωτική βουτιά στην πισίνα των ιαματικών λουτρών, γι αυτό όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να έχουν μαζί τους και τα απαραίτητα (πετσέτα, μαγιό, παντόφλες).

Αναχώρηση στις 8.00 το πρωί της Κυριακής, από το Αθλητικό πάρκο.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6977706540.

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
T1_14.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα