18 - 07 - 2018
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 67 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Γράφεο ο Δημήτρης Παπακώστας    

D PapakostasΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, έγραψαν Ιστορία προχθές, έθεσαν το αποτύπωμα τους στην Αναπτυξιακή -Ενεργειακή πορεία της Δυτικής Θεσσαλίας, της οικολογικής Πίνδου!

Ο αγώνας όλων των Θεσσαλών, και γειτόνων Ηπειρωτών, των φορέων, ΠΕΔ. ΔΗΜΑΡΧΩΝ. ΕΘΕΜ, ΓΕΩΤΕΕ. ΤΕΕ, ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ Τ. Α., καρποφόρησε.

Στο Φράγμα Μεσοχώρας προς λειτουργία το ομώνυμο Υδροηλεκτρικό έργο, ισχύος 160 MW, απόδοση 390 GWH, ετησίως, τα χρήματα, πιάνουν τόπο, επιτέλους, (περί τα 550 εκατ. ευρώ).

Μια "δεύτερη Λίμνη Πλαστήρα "στον ορεινό όγκο των Τρικάλων, στη βόρεια Πίνδο.

Μέσω της αειφόρου, βιώσιμης, "πράσινης" ενέργειας θα τονωθεί η τοπική ανάπτυξη η αξιοποίηση φυσικών πόρων αναγκαιότητα στην εποχή της ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ...

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ξεκαθαρίζοντας την πλήρη αποσύνδεση του έργου της Μεσοχώρας από τα "έργα μερικής εκτροπής Άνω ρου Αχελώου ποταμού" και ο Περιφερειάρχης δεχόμενος, εξ ονόματος όλων των Θεσσαλών, τον προωθητικό αυτόν Συμβιβασμό, παραδίδουν στις χιλιάδες Θεσσαλών ένα σύγχρονο οικο- ενεργειακό δημιούργημα.

Η ΔΕΗ, ΩΡΑ ΝΑ εξετάσει την ολοκλήρωση & του Φράγματος - Υδροηλεκτρικού Συκιάς, για το οποίο δαπανήθηκαν εκατομμύρια ευρώ, ώστε να καταστεί ωφέλιμο στην Εθνική Οικονομία και για να επουλωθούν οι ...χαι' νουσες πληγές στο τοπίο της ορεινής Αργιθέας Καρδίτσας & Τετραφυλλίας Άρτας.

Οι Αργιθεάτες, οι Θεσσαλοί, οι Ηπειρώτες, έχουν εξαντλήσει την υπομονή τους.

Απαιτούν: Ή άμεση ολοκλήρωση ή ταχεία αποκατάσταση του "σεληνιακού" - ήδη - τοπίου με ευθύνη του Κράτους, της ΔΕΗ, των αναδόχων εταιριών.....

ΑΜΕΣΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ "ΚΑΡΔΙΤΣΑ - ΜΟΥΖΑΚΙ - ΑΡΓΙΘΕΑ - ΑΡΤΑ" (συνολικά 160 χλμ.).

Επίσης προώθηση διαδικασιών για το σχεδιαζόμενο, νέο Υδροηλεκτρικό στον Αχελώο, θέση Αρδάνοβο Καταφυλλίου - Μεσόπυργος Άρτας (ονομαζόμενο "Αυλακίου"), ιδιοκτησίας Α.Ε. ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ. (40-60 MW), με πανέμορφη μικρή τεχνητή λίμνη έως τα Γρυμπιανά και τα κτήματα της Παναγίας Επισκοπής Βραγκιανών και Πηγών Άρτας (απέναντι).

Τα σημαντικά αυτά έργα θα συνδυαστούν με τα λειτουργούντα, ήδη, Υδροηλεκτρικά Δαφνοζωναρας /Αργυρίου (εταιριών ΤΕΡΝΑ -ENEL HELLAS).

Η κοιλάδα του Αχελώου μπορεί να γίνει περιοχή Οικοανάπτυξης, όντας στα όρια - "κόμβος" - (4) Περιφερειών, αρκεί να "υιοθετηθεί" από την Κομισιόν & τα Ευρωταμεία εμπρακτα, με διάθεση κονδυλίων για Στρατηγικές αειφορικές Επενδύσεις.

Η ορεινή Πατρίδα αναμένει τα πρώτα 50.000.000 ευρώ!

Με πρώτο έργο την ασφαλή οδική σύνδεση (άσφαλτο) των Ιερών Ιστορικών Μονών Σέλτσου Πηγών - Μεταμ. Σωτήρος Βραγκιανών - Παναγίας Σπηλιώτισσας Αργιθέας.

Η υπογραφή της ΑΕΠΟ για τη Μεσοχώρα, δίνει ελπίδες βάσιμες, αποτελεί ενδεικτικό πολιτικής Βούλησης και παραγωγικού Συμβιβασμού.

Άλλο τα ενεργειακά - καθαρά Υδροηλεκτρικά - άλλο το θέμα της μεταφοράς νερών Αχελώου.

Στην Αιτωλοακαρνανία λειτουργούν τέσσερα φράγματα, από τις δεκαετίες 1950-60.

Στα επόμενα σημαντικά έργα να χαιρόμαστε!!!

Δ. Κ. Παπακώστας Αιρετός ΤΑ (1999-2019).
(Δήμαρχος Αχελώου -1999-2006)
Βραγκιανά 5/8/2017

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Εκλογές 2010
Τελευταία άρθρα
Δημοφιλή άρθρα