Ela na paiksoume

Koumpouriana

04 - 03 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 92 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

05 i parousiasi tis trapezas image001Μία ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση για την Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου, στην Αθήνα, με πρωτοβουλία του Συλλόγου των Απανταχού Καρδιτσιωτών.

Στο συνεδριακό αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.) που βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, στην Πλατεία Συντάγματος (οδός Νίκης 4), ο δραστήριος Σύλλογος των Απανταχού Καρδιτσιωτών παρουσίασε στους συμπατριώτες μας της διασποράς και ιδίως στους επιχειρηματίες Καρδιτσιώτες που δραστηριοποιούνται στην Αττική, Πειραιά και περίχωρα, την τοπική μας τράπεζα, που οι διακρίσεις της, την ανέβασαν στις πρώτες θέσεις των ομοειδών τραπεζών στο Πανελλήνιο.

Η άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης και το υψηλό επίπεδο των εισηγήσεων-ομιλιών, σε συνδυασμό με ένα απαιτητικό ακροατήριο, δημιούργησαν μία εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που κατέληξε σε έναν παραγωγικό διάλογο μεταξύ των ακροατών και των εκπροσώπων της τράπεζας που πλαισίωναν το πάνελ.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του διοργανωτή Συλλόγου και συντονιστής της εκδήλωσης, Κωνσταντίνος Κουσαής, στον χαιρετισμό του και κατά την ομιλία του τόνισε ιδιαίτερα την ανοδική πορεία της τοπικής μας τράπεζας σημειώνοντας ότι «με ορθή και ιδιαίτερα συνετή διαχείριση, με σύντομα αλλά και σταθερά βήματα και με σύμμαχο την σταδιακή εμπιστοσύνη που έδειξαν και δείχνουν μέχρι και σήμερα χιλιάδες συμπολίτες μας στην Καρδίτσα και όχι μόνο, η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας εξελίχθηκε σε σημαντικότατο οικονομικό παράγοντα και μοχλό ανάπτυξης της τοπικής και της ευρύτερης, κυρίως, Θεσσαλικής οικονομίας». Και δείχνοντας το ενδιαφέρον των συμπατριωτών μας της διασποράς που εκπροσωπούνται από τον κεντρικό Σύλλογο, τον Σύλλογο των Απανταχού Καρδιτσιωτών, επεσήμανε ότι «Ο Σύλλογος των Απανταχού Καρδιτσιωτών με την σημερινή αυτή εκδήλωση στοχεύει στην κινητοποίηση όλων των παραγωγικών δυνάμεων του Τόπου μας και των Καρδιτσιωτών της διασποράς και όχι μόνο, προκειμένου η ιδιαίτερη πατρίδα μας, ως μία από τις περιοχές της Ελλάδας, που δυστυχώς, πλήττεται σε μεγάλο βαθμό από την ανεργία και τα οικονομικά, κοινωνικά και λοιπά προβλήματα, να βγει από το τέλμα της οικονομικής κρίσης».

Εντυπωσιακή ήταν η ομιλία του ιδρυτικού και πρώτου Προέδρου του Δ.Σ. της Τράπεζας, Τάσου Παλάσκα, ο οποίος έκανε μία ιστορική αναδρομή σχετικά με την ίδρυσή της και την φιλοσοφία της ομάδας που δούλεψε για το στήσιμο αυτού του σημαντικότατου οικονομικού φορέα για την περιφέρεια της Καρδίτσας.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της τράπεζας, Γεώργιος Μπούκης, στον σύντομο χαιρετισμό του και στη εισήγησή του αναφέρθηκε στην ομάδα των Καρδιτσιωτών με επικεφαλής τον Τάσο Παλάσκα, τότε Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, που ίδρυσαν το 1994 τον πιστωτικό συνεταιρισμό που αποτέλεσε την βάση για την συγκέντρωση των αναγκαίων κεφαλαίων και που υπήρξε ο πρόδρομος για την επιτυχία του εγχειρήματος της ίδρυσης της τράπεζας. Αναφέρθηκε στους εντυπωσιακούς δείκτες της ανοδικής πορείας της τράπεζας και απευθυνόμενος προς τους Καρδιτσιώτες επιχειρηματίες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, τους προέτρεψε να γνωρίσουν και να εμπιστευτούν το τραπεζικό πιστωτικό ίδρυμα της Καρδίτσας.

Οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι της Τράπεζας, Παναγιώτης Τουρναβίτης και Χαράλαμπος Φύλλος, στις εισηγήσεις τους, αναφέρθηκαν αναλυτικά στα τραπεζικά προγράμματα (αποταμιεύσεις, δανειακά προγράμματα, e-banking κλπ) και στους τομείς στους οποίους οι απόδημοι Καρδιτσιώτες μπορούν να συνεργαστούν με την Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας.

Χαρακτηριστικό της σημασίας αυτής της εκδήλωσης, τόσο για την Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας όσο και για τους απόδημους συμπατριώτες μας ήταν η παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, Βασίλη Τσιάκου, ο οποίος στον χαιρετισμό του επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο της τράπεζας για την οικονομία της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και παρότρυνε κι εκείνος με την σειρά του τους συντοπίτες επιχειρηματίες της Αττικής να συνεργαστούν μαζί της.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γεώργιος Στασινός, ο οποίος παρακολούθησε ολόκληρη την εκδήλωση και συνεχάρη τον διοργανωτή Σύλλογο των Απανταχού Καρδιτσιωτών για την άρτια οργάνωσή της και την Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας για την επιτυχημένη πορεία της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προς όλους όσους παρευρέθησαν διανεμήθηκε πλούσιο ενημερωτικό υλικό σε ειδικό φάκελο της εκδήλωσης. Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν η ενημερωτική ιστοσελίδα www.katafylli.gr και η διαφημιστική-φορολογιστική εταιρία L KIN GROUP.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ του πλήθους των Καρδιτσιωτών, ο πρ. Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Δημ. Σιούφας, η Βουλευτής Β’ Αθηνών και Πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, Χρ. Καφαντάρη, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, Βασ. Τσιάκος, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γ. Στασινός, ο Καθηγητής του Ε.Κ.Π.Α. και Πρόεδρος του Ο.Α.Σ.Π., Ευθ. Λέκκας, ο πρ. Δήμαρχος Ρεντίνας, Κ. Κούτρας, εκπρόσωποι Καρδιτσιώτικων και Θεσσαλικών σωματείων, καθώς και πλήθος εκπροσώπων τραπεζικών και επιχειρηματικών φορέων.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απέστειλαν η Υφυπουργός Οικονομίας, Κ. Παπανάτσιου, η Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Μ. Τσαρουχά-Κόλλια, οι Βουλευτές Καρδίτσας, Χρ. Κατσαβριά και Π. Βράντζα, ο πρ. Βουλευτής Καρδίτσας, Βασ. Μπρακατσούλας, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Π. Ραβάνης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, Μ. Στεργιόπουλος και η Πρόεδρος του Συλλόγου Αργιθεατών Βορείου Ελλάδος, Ι. Νασιώκα.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του διοργανωτή Συλλόγου των Απανταχού Καρδιτσιωτών δεξιώθηκε σε κεντρικό Καρδιτσιώτικο εστιατόριο της Αθήνας τα στελέχη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας και τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας.

Οι Απανταχού Καρδιτσιώτες δίνουν πλέον ραντεβού την Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 12.00’ στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, όπου θα τελεστεί με την δέουσα επισημότητα η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση προς τιμή των επιφανών Καρδιτσιωτών, του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ Τίκα και του Πρωθυπουργού και Στρατηγού, Νικολάου Πλαστήρα.

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
P_501_Img024.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα