23 - 05 - 2018
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 78 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

03 Anavasi stin KaravoulaΑκόμη μια δράση χειμερινού βουνού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Ιανουαρίου με στόχο την κορυφή Καραβούλα που υψώνεται στα 1862 μέτρα, μεταξύ Ροποτού και Βατσουνιάς . Παρά το χαμηλό της υψόμετρο είναι μια διαδρομή απαιτητική κυρίως λόγω της κλίσης του εδάφους και του παγωμένου χιονιού στα εκτεθειμένα σημεία. Η ομορφιά του τοπίου είναι καταπληκτική στο διάβα από τον Τύμπανο μέσω της εκτεταμένης ράχης Σουβλί, μέχρι την κορυφή. Η λιακάδα και η νηνεμία βοηθούν την προσπάθεια.

Η θέα από την κορυφή έρχεται πάντα να αποζημιώσει την δυσκολία της ανάβασης. Οι ορεινοί όγκοι δημιουργούν ένα καταπληκτικό αλπικό θέαμα από το Βουτσικάκι, την Καράβα και τα υπόλοιπα βουνά των Αγράφων, μέχρι τον Κόζιακα και τα υπόλοιπα βουνά των Τρικάλων, Ακόμη και ο γέρο Όλυμπος στέκει μεγαλόπρεπος στο βάθος του ορίζοντα! Το μήκος της διαδρομής που καλύφθηκε άγγιξε τα δέκα χιλιόμετρα και η υψομετρική ανάβαση τα 750. Άλλη μια απαιτητική χειμερινή ανάβαση του συλλόγου ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Υπεύθυνοι για την διοργάνωση ήταν ο Απόστολος Κηρύκος και ο Φώτης Μαυραντζάς.

Η επόμενη δράση του ΕΟΣ Καρδίτσας είναι την επόμενη Κυριακή 4 Ιανουαρίου στην Καράβα. Η ανάβαση μέχρι την κορυφή είναι προαιρετική και μπορούν να συμμετάσχουν και αρχάριοι που θέλουν να γνωρίσουν με ασφάλεια τις προκλήσεις του χειμερινού βουνού. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ 6974110853 και 6973695595.

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
107_0540.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Εκλογές 2010
Τελευταία άρθρα
Δημοφιλή άρθρα