23 - 05 - 2018
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 213 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Του Μιχάλη Βασιλάκη (pelop.gr)

Aporimatoforo D PatreonΧειροβομβίδα που χρησιμοποιεί το Πολεμικό Ναυτικό (αμερικάνικου τύπου) υποδεικνύεται από το πόρισμα που εκδόθηκε ως η αιτία της έκρηξης σε κατασχεμένα από το δημόσιο αντικείμενα, που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό και εν τέλει τον ακρωτηριασμό σε τμήμα του ενός άνω άκρου εργαζόμενου στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Πατρέων.

Το πόρισμα βρίσκεται στην κατοχή του εργαζόμενου Σπύρου Β. Τσιάκαλου, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες της «Π», ενώ παραμένει αδιευκρίνιστο εάν έχει ενημερωθεί και ο Δήμος για το περιεχόμενό του. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι περιγράφονται στις σελίδες του και άλλα αντικείμενα, τα οποία ασφαλώς και δεν είναι «διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, διαρρηκτικά και σκαφτικά εργαλεία, κράνη, δύο τραπέζια, πλαστά διαβατήρια κ.λπ.», όπως ανέφερε το έγγραφο του Πρωτοδικείου Πατρών με το οποίο ζητήθηκε η μεταφορά τους στο χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων της Ξερόλακκας.

Το ατύχημα σημειώθηκε στις 17 Οκτωβρίου του 2017. Στο διάστημα που μεσολάβησε δεν υπήρχε καμία ενημέρωση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό. Ο Δήμος Πατρέων είχε ζητήσει από την πρώτη στιγμή να υπάρξει άμεση και υπεύθυνη πληροφόρηση για το συμβάν, εκφράζοντας την έκπληξή του επειδή στο υπό απόσυρση υλικό υπήρχε οπλισμός.

Θυμίζουμε ότι ο δήμαρχος στην επιστολή του, μια μέρα μετά το ατύχημα, είχε «καρφώσει» το Πρωτοδικείο Πατρών δημοσιοποιώντας έγγραφο προς το τμήμα κοινοχρήστων χώρων από τις 11 Οκτωβρίου, στο οποίο περιγράφονται τα είδη απορριμμάτων που κλήθηκε η δημοτική υπηρεσία να μεταφέρει στον ΧΥΤΑ της Ξερόλακας.

Στο συγκεκριμένο έγγραφο του Πρωτοδικείου αναφέρεται ότι τα αντικείμενα που θα απομακρύνονταν δεν είχαν καμία σχέση με αυτά που βρέθηκαν στην πραγματικότητα. Οι εικόνες με τα όπλα που εντοπίστηκαν μέσα σε ένα από τα φορτηγά που θα τα μετέφεραν στην Ξερόλακα, είχαν κάνει τον γύρο της Ελλάδας ενώ οι δηλώσεις του θύματος είχαν προκαλέσει συγκίνηση.

Ο εργαζόμενος βρίσκεται σε άδεια, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα υγειονομικά και άλλα προβλήματα που προκάλεσε η μοιραία έκρηξη. Στο πλευρό του βρίσκονται οι συνάδελφοί του στην καθαριότητα, οι οποίοι έχουν ρίξει το βάρος στην ψυχολογική του στήριξη. Επίσης, ο Δήμος Πατρέων και το δημοτικό συμβούλιο έχουν σταθεί στο πλευρό του, εγκρίνοντας σε πρώτη φάση ένα χρηματικό ποσό για την κάλυψη άμεσων υγειονομικών και άλλων αναγκών του δημοτικού υπαλλήλου. Επίσης, η δημοτική αρχή έχει δεσμευθεί ότι θα ληφθεί μέριμνα για να εργαστεί, όταν επιστρέψει για δουλειά, σε αντικείμενο που να το επιτρέπει η νέα συνθήκη της ζωής του.

Μιχάλης Βασιλάκης

Πηγή: Εφημερίδα “Πελοπόννησος”, www.pelop.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα στον ιστότοπο pelop.gr

- Πάτρα: Ακρωτηριάστηκε υπάλληλος του Δήμου από έκρηξη σε φορτηγό - Όλο το ρεπορτάζ

- Πάτρα: Ο δήμαρχος "εγκαλεί" το Πρωτοδικείο για το εργατικό ατύχημα "Έχετε ευθύνη..."

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
P_501_Img195.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Εκλογές 2010
Τελευταία άρθρα
Δημοφιλή άρθρα