23 - 05 - 2018
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 245 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία
Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας
D PapakostasΟ Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ, εκπομπή "επτά" της Βάλιας Πετούρη (10/2/18), απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε:

"Το σχέδιο νόμου για το νέο εκλογικό σύστημα στις ερχόμενες δημοτικές/περιφερειακές εκλογές, μαζί με τις άλλες μεταρρυθμιστικές αλλαγές, ελπίζω να κατατεθεί σε δύο μήνες.

Λέω ελπίζω, γιατί εμπλέκονται και άλλα Υπουργεία και φορείς.

Το νέο εκλογικό σύστημα απλής αναλογικής, θα ενισχύσει τη συναίνεση, τη σύνθεση, τη δημοκρατικότητα και ισοδυναμία ψήφων.

Η Αυτοδιοίκηση είναι ο κατεξοχήν χώρος τοπικών συναινέσεων, διαλόγου και κοινών δράσεων.

Για το Χάρτη, δηλαδή τον αριθμό των Δήμων, επί του παρόντος δεν θα ανοίξει διάλογος, παρότι πιστεύω ότι χωρίς επαρκή σχεδιασμό καθορίστηκε ο αριθμός των 325 και κυρίως χωρίς στήριξη, σε ανθρώπινο δυναμικό και πόρους".

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις προτάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, καθότι έχουμε υπογραμμίσει ότι εθνική ανάπτυξη θα έρθει, αφού πρώτα πετύχουμε την τοπική αναγέννηση, τη συμμετοχή του απλού πολίτη, την πίστη του στους θεσμούς και στους Αιρετούς που εκλέγει ελεύθερα και οι οποίοι λογοδοτούν σε αυτόν καθημερινά, θεσμικά.

Η Δημοκρατία κτίζεται από κάτω προς τα πάνω!!!!

Οι Ορεινοί, δυσπρόσιτοι και εκτεταμένοι, κυρίως Δήμοι, έχουν ανάγκη ένα νέο σύστημα ενδοδημοτικής αποκέντρωσης, στη βάση των Καποδιστριακών περιοχών (δημοτικών ενοτήτων) & των κοινοτήτων.

Αυτοδιοίκηση χωρίς αποκέντρωση, είναι "μελίσσι χωρίς... κυψέλη".....

Η στήριξη των ορεινών περιοχών αποτελεί βασική υποχρέωση του Κράτους και των Ευρωπαϊκών οργάνων, σύμφωνα με τις Συνθήκες και το Σύνταγμα μας.

Δημήτρης Παπακώστας
Πρόεδρος Δ.Σ. της Ορεινής Αργιθέας Καρδίτσας
Το θέμα της τοπικής αυτοδιοίκησης αρχίζει στα 44 λεπτά και 6 δευτερόλεπτα.
Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
107_0689.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Εκλογές 2010
Τελευταία άρθρα
Δημοφιλή άρθρα