Δεκαπέντε αξιόμαχοι Αιρετοί της Ορεινής Αυτοδιοίκησης, έδωσαν το" ΠΑΡΩΝ", σήμερα στο Δ.Σ. της Αργιθέας, με χιονιά, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και με ψηφιακό Μπλακ άουτ (δίχως Ίντερνετ), με τους υπαλλήλους στις θέσεις τους.Οι χειριστές μηχανημάτων σε πλήρη ετοιμότητα, κράτησαν μαζί με μηχανήματα της Αντιπεριφέρειας Καρδίτσας και μισθωμένα ιδιωτών, το βασικό οδικό δίκτυο ανοιχτό, από τον Τύμπανο έως το Ανθηρό, τα Βραγκιανά, το Αργύρι.
Ο ΔΕΔΔΗΕ μετά από λίγες ώρες αποκατέστησε τη λειτουργία του δικτύου ηλεκτρικού ρεύματος.
Ο Δήμαρχος:
* τόνισε ότι όλες οι υπηρεσίες του Δήμου είναι .... επί ποδός, για ανοιχτά όλα τα δίκτυα.... Σχολικοί και κτηνοτροφικοί δρόμοι, τα απομακρυσμένα χωριά είναι προτεραιότητα μας.
** Ενημέρωσε το σώμα για επιχορήγηση 180.00 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για νέα μηχανήματα.
*** Για επιτυχία ένταξης της Αργιθέας, της κοιλάδας του Αχελώου, στον φορέα Διαχείρισης Τζουμέρκων-κοιλάδας Αχελώου-Αγράφων & Μετεώρων....(βλέπε και ιστοσελίδα Δήμου, για νέο φορέα με έδρα τα Βραγκιανά Αχελώου).
Ζήτησε συλλογικότητα, διαρκή παρουσία, στήριξη δημοτών, από όλους.
- Ο Γ. Χασιώτης, επικεφαλής της Αντιπολίτευσης, έθεσε θέμα πρόσβασης στον οικισμό Κριτσάρι Ανθηρού, να μαζευτούν τα σκουπίδια και ρώτησε για εκκρεμότητες δικαστικών αποφάσεων κατά του Δήμου, για παλιά χρέη.
- Ο Γ. Αργυρός, ξαναρώτησε τον Δήμαρχο, για ποιες ενέργειες έκανε για τη σύγχυση τμήματος της κοινότητας Πετρίλου, με τα όρια της κοινότητας Βλασίου που επιβαρύνει τους δημότες σε δηλώσεις τους στο κτηματολόγιο.
Επίσης θέμα οικισμού Χαλκιόπουλου Πετρίλου.
Κατέκρινε μια έκφραση σε βάρος του, εκ μέρους του Δημάρχου, ο οποίος διέψευσε απολύτως την τοποθέτηση.
- Ο τ. αντιδήμαρχος Βασίλης Στεργίου, έθεσε θέμα καλής λειτουργίας της δημοτικής ομάδας, στήριξης των γιατρών, υποδομών-φιλοξενίας τους, και ζήτησε να σταλεί ευχαριστήρια επιστολή προς Διοικητή Τράπεζας της Ελλάδος για τη δωρεάν παραχώρηση οχημάτων προς το Δήμο μας.
Ο Δήμαρχος, απάντησε ότι του είχε αναθέσει τη σύνταξη της επιστολής, όταν ήταν Αντιδήμαρχος Οικονομικών (2014-2017).
- Ο Απ. Σέμπρος (πρόεδρος Δ.Σ. 2014-17), ζήτησε να γίνει Διαχειριστική μελέτη στο δάσος Ανθηρού για καυσόξυλα. Να σταλεί αίτημα στο Δασαρχείο.
- Ο Γιάννης Τσιάκαλος, επισήμανε το θετικό του διορισμού από το Υπουργείο Υγείας και της Εθνικής Άμυνας, δύο γιατρών σε Βραγκιανά και Αργύρι....
Αυτή την εποχή τρεις στρατιώτες/γιατροί καλύπτουν με επάρκεια την ορεινή Αργιθέα.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Δημήτρης Παπακώστας, ευχαρίστησε τους παρόντες Αιρετούς-και Υπαλλήλους- για τη συμμετοχή τους στο Δ.Σ., στην πιο παγωμένη ημέρα του χρόνου, για την έμπρακτη στήριξη προς τους δοκιμαζόμενους συνδημότες.
Σημείωσε ότι ο χρόνος, έως τις δημοτικές εκλογές, στενεύει και απαιτείται σκληρή δουλειά για ολοκλήρωση της Μελέτης Υποδομών στις τρεις περιοχές/ενότητες για έργα προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου ευρώ.
Τον επόμενο μήνα να έχουμε τη Μελέτη (μια ανά περιοχή), και να δημοπρατηθούν τάχιστα.....
Προτεινόμενα: Ρέμα Λεύκας Πετρίλου, ύδρευση Αργυρίου, Καταφυλλίου, Αετοχωρίου κ.λπ.
Άσφαλτο δρόμο Επισκοπής Βραγκιανών/Λαγκαδάκια, στροφή Αγ Νικολάου Βραγκιανών-Ραίνιστα, Κατούσι-Γκρόπες, Κουμπουριανά-Θερινό κ.λπ.).
Να καθαριστούν δρόμοι, σχολικοί, κτηνοτροφικοί (μεταφορά γάλατος).
** Η Πρόεδρος Πετρίλου Χρύσα Ντζιαχρήστα, ευχήθηκε καλή Σαρακοστή και ζήτησε επίσπευση τριών Μελετών (ενός εκατομμυρίου ευρώ έργων).
Ακολούθως οι Εισηγητές Αντιδήμαρχοι, Γ. Κατσιάνης και Γ. Παλαμάς και ο Δ/Σ Απ. Σέμπρος, ζήτησαν την ψήφιση των θεμάτων ημερήσιας διάταξης.
Η Αντιπολίτευση δεν ψήφισε θετικά επί του φακέλου ΣΧΟΑΑΠ Ανατολικής, το οποίο πέρασε κατά πλειοψηφία.
Ο Γ. Σακελλάρης διαμαρτυρήθηκε έντονα για μη υποβολή της εισήγησης του Αντιδημάρχου Οικονομικών, ο οποίος απάντησε ότι οφείλεται στη διακοπή ρεύματος και πτώσης του Ίντερνετ.
*** Νέος πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΗΚΕΑΡ, ορίστηκε ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θαν. Καραγεώργος, μετά την αποδοχή της παραίτησης του Γ. Αργυρού, ο οποίος πρόσφερε υπηρεσίες επί τρία έτη, ευδοκίμως.
Δημήτρης Παπακώστας. Βραγκιανά ΑΡΓΙΘΕΑΣ.... 26/2/2018






