s70 smart

Koumpouriana

19 - 04 - 2019
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 349 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας
-
D Papakostas Από την τελευταία κοινή μας Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, στη Λάρισα μέσα Οκτωβρίου 2017, όπου του θέσαμε το κατεπείγον αίτημα για χρηματοδότηση του έργου ασφαλτόστρωσης του δρόμου σύνδεσης "Βραγκιανών Αργιθέας Καρδίτσας με Κέδρα Αγράφων Ευρυτανίας" (6χλμ, μόλις, με έτοιμα τα τεχνικά έργα) - ένωση Θεσσαλίας με Στερεά Ελλάδα παρόντος και του εκ Βραγκιανών καταγόμενου Αντιπεριφερειάρχη Χρ. Καλομπάτσιου - παρήλθαν έξι ολόκληροι μήνες....

 Τότε ο Περιφερειάρχης μας διαβεβαίωσε ότι εξετάζει με θετική ματιά το δίκαιο και αναγκαίο έργο της σύνδεσης της Θεσσαλίας με τη Στερεά Ελλάδα (Βραγκιανά-Φελίκι), για το οποίο είναι καθόλα έτοιμη η σχετική μελέτη, μετά από πολλές γραφειοκρατικές ταλαιπωρίες & ότι διακαής πόθος και στόχος της παρούσας Περιφερειακής Αρχής, παραμένει η ολοκλήρωση Ασφάλτου σε όλους τους χωματόδρομους, που απέμειναν (οι λεγόμενες.... ουρές) προς Αιτωλοακαρνανία, Τρίκαλα κ.λπ.

 Μάλιστα μου επέδειξε ένα έγγραφο, όπου η κοστολόγηση του έργου έως όρια νομού Ευρυτανίας, έφθανε, βάσει εκτίμησης των Μελετητών, στα 4.500.000ευρώ, δηλ 750.000 ευρώ ανά χιλιόμετρο!!!

 Αμέσως, τότε - από την πολύχρονη εμπειρία μας - εκφράσαμε την εναντίωση στο υπερβολικό αυτό ποσό, ζητώντας από τον κ. Αγοραστό να ερευνήσει το όλο θέμα των κοστολογήσεων, εάν το εξωφρενικό κόστος - που δεν ανταποκρίνεται, επ’ ουδενί, στην πραγματικότητα - συνδέεται με αυτό της "αμοιβής των Μελετητικών Γραφείων", αν δηλ. τεχνηέντως εξακοντίζεται για προφανείς λόγους.

 Του επισημάναμε ότι στον Κεντρικό - Νομαρχιακό Δρόμο "Νεχώρια Βραγκιανών - Κελάρια - Αργύρι", τμήμα μήκους 12 χλμ, ασφαλτοστρώθηκε, πρόσφατα (2017), με ποσό 2.100.000 ευρώ, περίπου.

 Ήτοι 175.000 ευρώ το χιλιόμετρο....... (με κατασκευή τεχνικών/οχετών κλπ.). Όλα τα στοιχεία βρίσκονται στη Δ/νση Τεχνικών Έργων Καρδίτσας.

 * Θυμίζουμε ότι οι πιστώσεις ήταν από τον Αύγουστο 2004, πρόγραμμα ΕΑΠΝΑ-2.

 * Στη σημερινή μας συνάντηση, στα γραφεία της ΚΕΔΕ (16-4-18), υπογραμμίσαμε ότι ρητά ο ίδιος ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Βασ. Τσιάκος, έχει υποσχεθεί την Ασφαλτόστρωση του δρόμου αυτού και στους Δημότες Βραγκιανών και ενώπιον της Επιτροπής Ορεινών περιοχών της Βουλής, ήδη από το 2012 (κανάλι ΤV-Βουλής).Ήτοι προ έξι ολόκληρων ετών.....

 Η επίκληση, σήμερα, των πλημμυρικών φαινομένων και ζημιών, γενικώς στο οδικό δίκτυο ανά την Θεσσαλία (διάβαζε: Μαγνησία-Λάρισα, δηλ. στην πλούσια Ανατολική Θεσσαλία) & η δήθεν ανάγκη.... ανακατανομής πόρων για το σκοπό αποκατάστασης, με περικοπές στις πιστώσεις Δυτικής Θεσσαλίας, της ορεινής Καρδίτσας και της Αργιθέας, είναι ένα αίολο, αστήρικτο, άδικο επιχείρημα.

 Οι ανισορροπίες, οι ανισότητες Δυτικής Θεσσαλίας με Ανατολική οξύνονται...

 * Ήδη ο κεντρικός δρόμος "Καρδίτσα - Αργιθέα - Άρτα", από Τύμπανο έως Κοράκου (35 χλμ), είναι ουσιαστικά άβατος, με λακκούβες, νεροφαγιές επικίνδυνες, στενότητα οδοστρώματος.....

 * Η σήμανση πλημμελής του Δρόμου έως Βραγκιανά - Αργύρι. Με επικίνδυνα σημεία, όπως στο ιρλανδέζικο (δίπλα πρατηρίου καυσίμων) στο Μελάνυδρο κ.α.

[Σημειώνεται ότι ο τότε Δήμος Αχελώου, αναγκάστηκε λόγω κατεπείγοντος και ολιγωρίας της Νομαρχίας, το έτος 2004,να διαθέσει πιστώσεις μέσω προγράμματος ΕΠΤΑ και Δανείου ΤΠΔ (εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ), για τμήμα Δρόμου, νομαρχιακής ευθύνης, λόγω κινδύνων για μαθητές, λεωφορείου ΚΤΕΛ].

 Ήτοι, η Περιφέρεια μας χρωστάει, υποχρεούται να διαθέσει σήμερα πόρους για δρόμους δικής της ευθύνης και αρμοδιότητας & στα ορεινά.

 Έχει πολιτική αλλά και νομική υποχρέωση, ως γνωστόν! ( Ν.3481/2006 άρθρο 7).

 Η ανοχή πλέον, η υπομονή.... εξαντλούνται!

 * Στις Σήραγγες Συκιάς, πάλι στάζουν τα νερά, με σοβαρούς κινδύνους, παρά τις εκτελεσθείσες εργασίες..... Έχουν ελεγχθεί;...... Βεβαιώθηκε η καλή εκτέλεση;

 * Η γέφυρα Πετρωτού, με το ξύλινο.... κατάστρωμα, δίκην.... τραμπάλας, δεν τιμά τους δύο νομούς μας, Καρδίτσας & Άρτας.

 * Τονίσαμε πως είναι καθολική η απαίτηση των Δημοτών της Ορεινής Περιοχής μας, στα Βραγκιανά και στα Ευρυτανικά χωριά, άμεσα να χρηματοδοτηθεί τουλάχιστον ένα, πρώτο τμήμα (έως τ. Δημ. Σχολείο Ρογκίων - 3 χλμ.).

 Όπως φυσικά και αυτονόητα, και από Αργύρι έως όρια Αιτωλοακαρνανίας και Κατούσι - Γκρόπες.

 * Τα υποσχεθέντα πρέπει να τηρούνται φίλε Περιφερειάρχη και αγαπητέ Αντιπεριφερειάρχη..!!! Οι Ορεινοί δεν ξεχνούν.....

 * Άλλως, ανεβείτε στην ορεινή Αργιθέα, στα Βραγκιανά, στο Αργύρι, το Καταφύλλι και εξηγήστε στους κατοίκους, στα παιδιά που μετακινούνται στα σχολεία Ραπτόπουλου Απεραντίων Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας, στους κτηνοτρόφους που μεταφέρουν καθημερινά το γάλα τους στα Κέδρα, ότι η παρούσα Περιφερειακή Αρχή αδυνατεί, στερείται πόρων, που όμως υπάρχουν για δρόμους στο νομό Λάρισας, στην Ελασσόνα, την Αγιά, στα αστικά Θεσσαλικά κέντρα.....

 Ο χρόνος πιέζει, τα περιθώρια στενεύουν..... Έχουν απομείνει 400 μερες έως περιφερειακές εκλογές 2019....

 Ζητάμε από τους 4 Βουλευτές Καρδίτσας να συνδράμουν στον αγώνα μας για εδαφική/κοινωνική συνοχή των χωριών της Ορεινής Αργιθέας.

 Ο Περιφερειάρχης να επανεξετάσει το όλο θέμα!!! Ώρα για Έργα....

 Ελπίζουμε να γίναμε κατανοητοί!

 Φίλοι όλοι.... φιλτάτη η Πατρίδα μας και η Αλήθεια!!!

Δημήτρης Παπακώστας

Αιρετός ΤΑ Αργιθέας 1999-2019.

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Μαρία Καραούλη: Υποψήφια Ευρωβουλευτής
01 Karta Karaouli
 

Περικλής Κωσιωρής: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Γαλατσίου

Kosioris Periklis

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα