Ela na paiksoume

16 - 08 - 2018
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 54 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

06 DNA Στην εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας του Συλλόγου των Πετρωτιωτών ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γ. Κουτσιμπογιώργος απεύθυνε κάλεσμα προς όλους τους αργιθεάτες που οι οικογένειές τους έχουν θύματα του Ελληνο-Ιταλικού πολέμου στην Αλβανία να ενδιαφερθούν ώστε να συμμετάσχουν στη διαδικασία ταυτοποίησης DNA που έχει σε εξέλιξη το Γ.Ε.ΕΘ.Α.

 Σήμερα επαναφέρουμε το κάλεσμα του κ. Κουτσιμπογιώργου για τους τυχόν αγνοούντες τη διαδικασία και να πληροφορήσουμε τους αναγνώστες μας για την εξέλιξη της δημιουργίας της βάσης δεδομένων.

 Οι εργασίες αναζήτησης Ελλήνων Πεσόντων Στρατιωτικών κατά τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Αλβανία γίνονται στην περιοχή Dragot (Τεπελένι) και ξεκίνησαν στις 22 Ιανουαρίου 2018

 Μέχρι τα μέσα του Μαρτίου έγινε εκταφή 108 πεσόντων. Για την ταυτοποίηση των εντοπιζόμενων οστών, έχει δημιουργηθεί βάση δεδομένων δείγματος αίματος των συγγενών από το τμήμα Μοριακής Βιολογίας του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών, όπου έχουν σταλεί δείγματα από όλη την Ελλάδα. Η αρμόδια υπηρεσία χαρακτηρίζει υψηλή την ανταπόκριση των συγγενών.

 Τα αποτελέσματα από την διαδικασία ταυτοποίησης θα κοινοποιούνται στους, κατά περίπτωση, ενδιαφερομένους.

 Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γ.Ε.ΕΘ.Α.: “Στις 27 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα, η σύγκληση της 5ης Μεικτής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικής διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας - Αλβανίας, για την αναζήτηση, εκταφή, προσδιορισμό ταυτότητας και επαναταφή, πεσόντων Ελλήνων Στρατιωτικών Ελληνο-Ιταλικού πολέμου 1940-41.

 Κατά τη διάσκεψη συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν οι περαιτέρω διαδικασίες αναγνώρισης, ταυτοποίησης και ταφής των πεσόντων Ελλήνων Στρατιωτικών στα κοιμητήρια των Βουλιαράτων - Κλεισούρας, ενώ συμφωνήθηκε και το χρονοδιάγραμμα εξέλιξης των σχετικών εργασιών.

 Η Μεικτή Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων επισκέφθηκε το χώρο εκταφών της περιοχής DRAGOT όπου διαπιστώθηκε η άρτια οργάνωση/υποστήριξη και λειτουργία της μεικτής ομάδας εργασιών επί του πεδίου.

 Ακολούθως, η Επιτροπή επισκέφθηκε τα προβλεπόμενα, από τη διμερή συμφωνία, κοιμητήρια στις Βουλιαράτες και στην Κλεισούρα, όπου καταγράφηκαν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις συντήρησης, αναβάθμισης και εν γένει προετοιμασίας των υφιστάμενων υποδομών, προκειμένου να καταρτισθεί χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των σχετικών εργασιών”.

 Όπως έχουμε ξανά δημοσιεύσει, για την υλοποίηση της ταυτοποίησης απαιτούνται δύο δείγματα αίματος από τους συγγενείς του πεσόντος, ένα από τη μητρική «γραμμή» και ένα από την πατρική. «γραμμή», ως εξής:

 Από τη μητρική «γραμμή»

 • Από αδελφό/ή του πεσόντα ο οποίος/α να προέρχεται από την ίδια μητέρα.
 • Από παιδί της αδελφής του πεσόντα (ανιψιός - ανιψιά).
 • Από παιδί (αγόρι - κορίτσι) της εξαδέλφης του πεσόντος, της οποίας η μητέρα να είναι αδελφή της μητέρας του πεσόντος.
 • Από παιδί της κόρης της αδελφής του πεσόντος.

 Από την πατρική «γραμμή»

 • Από αδελφό του πεσόντος ο οποίος να προέρχεται από τον ίδιο πατέρα.
 • Από υιό του πεσόντος
 • Από υιό του αδελφού του πεσόντος (ανιψιός).
 • Από εξάδελφο του πεσόντος (υιός του αδελφού του πατέρα του) ή από τον υιό του ως άνω εξαδέλφου του.»

 Για την αιμοληψία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν χωρίς δαπάνη στα παρακάτω στρατιωτικά νοσοκομεία-υγειονομικές μονάδες:

 • Ν. Αττικής: 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών
 • 417 Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ)
 • 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ειδικών Νοσημάτων-Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΝΝΑ)
 • 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (251 ΓΝΑ).
 • 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως (Ν. Θεσσαλονί­κης).
 • Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης (Ν. Χανίων).
 • 404 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας.
 • 411 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Τρίπολης.
 • 212 Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Εκστρατείας (Ν. Ξάνθης).
 • 216 - 219 Κινητά Χειρουργικά Νοσοκομεία Εκστρατείας (Ν. Έβρου).
 • 88 Τάγμα Υγειονομικού (Ν. Λήμνος).
 • 98 Τάγμα Υγειονομικού Εθνοφυλακής (Ν. Λέσβος).
 • 96 Τάγμα Υγειονομικού Εθνοφυλακής (Ν. Χίος).
 • 79 Τάγμα Υγειονομικού Εθνοφυλακής (Ν. Σάμος).
 • 80 Τάγμα Υγειονομικού Εθνοφυλακής (Ν. Κως).
 • 95 Τάγμα Υγειονομικού Εθνοφυλακής (Ν. Ρόδος).

 Εναλλακτικά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν σε οιοδήποτε ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο από το οποίο θα πραγματοποιηθεί η απαιτούμενη αιμοληψία και τα δείγματα θα αποσταλούν (μέσω courier) στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών / Κέντρο Μοριακής Βιολογίας (Λεωφ. Μεσογείων 138 και Κατεχάκη, Τ.Κ.11525). Στην περίπτωση αυτή οι ενδιαφερόμενοι θα επιβαρυνθούν το ανάλογο κόστος.

 Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνεται από τον ιστότοπο του Γ.Ε.ΕΘ.Α., ακολουθώντας τη διαδρομή: ΑΡΧΙΚΗ/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/Ανακοινώσεις Τύπου, όπου αναρτώνται όλες οι ανακοινώσεις.

 Η αρμόδια υπηρεσία του Γ.Ε.ΕΘ.Α. κάνοντας πολύ καλή και προσεγμένη δουλειά για τις ανακοινώσεις που αφορούν το εν λόγω θέμα, βάζει σύνδεσμο των νέων ανακοινώσεων στην αρχική ανακοίνωση για την «Διαδικασία Δημιουργίας Βάσης Δεδομένων Ταυτοποίησης DNA Πεσόντων Ελληνο-Ιταλικού Πολέμου» κ’ έτσι διευκολύνει τους ενδιαφερόμενους πηγαίνοντας απ’ ευθείας στη διεύθυνση: ΑΡΧΙΚΗ/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/Ανακοινώσεις Τύπου/Διαδικασία Δημιουργίας Βάσης Δεδομένων Ταυτοποίησης DNA Πεσόντων Ελληνο-Ιταλικού Πολέμου, όπου υπάρχουν εκτός των ανακοινώσεων το «Έντυπο Παροχής Συγκατάθεσης» και ο νόμος «3782-2009 Α΄ 135 που αφορά τη συμφωνία της Ελλάδος με την Αλβανία για την αναζήτηση, την εκταφή, τον προσδιορισμό της ταυτότητας και τον ενταφιασμό των Ελλήνων πεσόντων στρατιωτικών σε πολεμικές επιχειρήσεις στην Αλβανία κατά τη διάρκεια του Ελληνο-Ιταλικού Πολέμου του 1940−1941 και την κατασκευή κοιμητηρίων στο έδαφος της Δημοκρατίας της Αλβανίας για τον ενταφιασμό τους.

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Αποφάσεις και πράξεις στο Διαδίκτυο, μέσω του προγράμματος Δι@ύγεια
Δήμος Αργιθέας
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Εκλογές 2010