Ela na paiksoume

Koumpouriana

18 - 04 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 109 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Σημαντική η επίσκεψη στην Αργιθέα και στην Κοιλάδα του Αχελώου

03 Summer School

Γράφει ο Μενέλαος Παπαδημητρίου

 Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με δελτίο τύπου ανακοίνωσε την διοργάνωση Θερινού Σχολείου στα Τρίκαλα Θεσσαλίας. σε δύο περιόδους (28 Μαΐου - 3 Ιουνίου και 4 Ιουνίου - 10 Ιουνίου 2018).

 Συγκεκριμένα η ανακοίνωση με σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε έχει ως εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΕΡΙΝΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ανακοινώνει
την διοργάνωση Θερινού Σχολείου στα Τρίκαλα, Θεσσαλίας
σε δύο περιόδους (28 Μαΐου - 3 Ιουνίου και 4 Ιουνίου - 10 Ιουνίου)
με τίτλο FOUNDATION IN AGROFOOD PRINCIPLES AND PRACTICE

 Το Θερινό Σχολείο έχει στόχο, να προσφέρει μία μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία μύησης των νέων στη γοητεία, την καινοτομία και τις προκλήσεις του Αγροδιατροφικού Τομέα.

 Επιπλέον, θα συμβάλλει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων (SkillsDevelopment) όπως η επικοινωνία, η ομαδική εργασία, η ηγεσία και το μάρκετινγκ. Την εβδομάδα, του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για όλες τις τελευταίες εξελίξεις πάνω στον Αγροδιατροφικό τομέα από αξιόλογους και καταξιωμένους επιστήμονες του χώρου. Αξιοποιείται ένας πλούτος μεθόδων διδασκαλίας και μάθησης, ενεργοποιώντας διαδραστικές δραστηριότητες με σεμινάρια, εκπαιδευτικές επισκέψεις, μελέτες περίπτωσης (CaseStudies) κλπ.

 Επιστημονική Υπεύθυνος του προγράμματος είναι η κα Μαρία Καψοκεφάλου Καθηγήτρια στην Διατροφή του Ανθρώπου στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Αναπληρώτρια Πρύτανη Φοιτητικής Μέριμνας, Ακαδημαϊκών Συνεργασιών και Διασύνδεσης στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 Ο Αγροδιατροφικός τομέας αποτελεί μοχλό για την ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας. Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών υποστηρίζει τη γεωργία ως μια δυναμική και επικερδή δραστηριότητα, θέτοντας ως προτεραιότητα την εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού και στηρίζοντας πρωτοποριακές κι επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στον Αγροδιατροφικό τομέα. Το προτεινόμενο πρόγραμμα θα στοχεύσει σε τομείς με μεγάλη δυνατότητα ανάπτυξης και οι οποίοι υπόσχονται την επιτυχή μείωση της ανεργίας των νέων.

 Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στηρίζοντας την προσπάθεια των νέων για ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, θα είναι πάντα στο πλευρό τους αρωγός.

 Θεωρούμε τη διοργάνωση αυτή άκρως σημαντική στο σύνολό της αλλά και για τον τόπο μας αφού στις 1.6.2018 και στις 8.6.2018 το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών συμπεριέλαβε στο πρόγραμμά του και την Ορεινή Αργιθέα με ανέβασμα σε αυτήν και με θεματογραφία: Έργα Εκτροπής Αχελώου, Καλλιέργειες, Παραδοσιακή Τυροκομεία και Παραδοσιακή Διατροφή με πίττες κ.λπ.

 Εκφράζονται δημοσίως από το Σύλλογο Ανθηριωτών Αθήνας «Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» τα θερμά συγχαρητήρια και συνάμα τα θερμά ευχαριστήρια στη Διοίκηση του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και στους υπεύθυνους Καθηγητές του Προγράμματος για τον αγώνα που κάνουν στην προσπάθειά τους να μεταφέρουν στην αγροτοκτηνοτροφική ύπαιθρο τις γνώσεις τους και τις σκέψεις τους βοηθώντας έτσι στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα!!!

 Εκφράζονται ξεχωριστά οι θερμές ευχαριστίες στον συμπατριώτη μας - Αργιθεάτη στην καταγωγή - Καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΣΣΑ [γιoς του Λευτέρη Νικολάου Μάσσα από την Καρυά και της Αθανασίας (Σούλας) Βασιλειάδη - Μπακογιάννη από το Ανθηρό), ο οποίος συμμετείχε στην επιστημονική οργάνωση του θερινού σχολείου του Γ.Π.Α. και πρότεινε τη διπλή επίσκεψη στην Αργιθέα!!!

Μενέλαος Νικ. Παπαδημητρίου 

Το πρόγραμμα επίσκεψης στην Αργιθέα, Παρασκευή 1 Ιουνίου και 8 Ιουνίου

    ΩΡΕΣ

 

           ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

09:00

 

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο

     

Αργιθέα

 

Έργα εκτροπής του Αχελώου

Καλλιέργειες

Παραδοσιακή Τυροκομεία

Παραδοσιακές πίτες

     

19:00-20:00

 

Επιστροφή στο ξενοδοχείο

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
Tyxaia_eikona_245.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα