s70 smart

Koumpouriana

17 - 07 - 2019
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 96 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

09 Ektelountai erga Το χαμόγελο στα χείλη των κουρασμένων Αργιθεατών, από τη χρόνια υστέρηση στις βασικές υποδομές-χωματόδρομοι κάκιστης βατότητας, εποχής 19ου ... αιώνα, ακόμα εν έτει 2018!!! - φαίνεται να ανθίζει ξανά!

 * Σημαντικά έργα βρίσκονται σε εξέλιξη, με τη μεθοδική συνεργασία και προεργασία του Δήμου Αργιθέας, των Κοινοταρχών, των Φορέων μας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, των Υπηρεσιών της Αντιπεριφέρειας Καρδίτσας, των Βουλευτών και Υπουργών.

 Επίσης των Περιφερειαρχών Δυτικής - Στερεάς Ελλάδας& Ηπείρου.

 1. Την Τρίτη 12-6-2018 εγκαθίσταται ο εργολάβος κ. Σακαβέλας, στη γέφυρα Καταφυλλίου /Αυλακίου, για το έργο της αναστήλωσης, ποσού 250.000 € περίπου, από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

 Επί τόπου θα έλθει η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά, η Περιφερειακή Σύμβουλος - τοπογράφος Έφη Καρδάρα, ο ανάδοχος και τοπικοί φορείς της Καρδίτσας.

 Να σημειωθεί η συμβολή του ορεινού Δικτύου Πίνδος, του Δημάρχου Αμφιλοχίας Απ. Κοιμήση και του προέδρου του, Λ. Γ. Τσιβόλα - Δημάρχου Αργιθέας.

 Επίσης και του προέδρου ΠΕΔ Θεσσαλίας Γ. Κωτσού, με τη διάθεση πίστωσης για ανάσυρση των λίθων που καταποντίστηκαν στα νερά του ποταμού Αχελώου.

 Φυσικά και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, προέδρου ΕΝΠΕ.

 2. Τις προσεχείς ημέρες εγκαθίσταται ο ανάδοχος εργολάβος Χρ. Κατσιάβας και ξεκινά εργασίες Ασφάλτου στο τμήμα Ι. Μ. Σπηλιάς - Λίμνη Στεφανιάδας - Αετοχώρι - Β Μάραθος - Διαστ. Βραγκιανών. Εγκριμένη πίστωση 2.500.000 € από το Υπουργείο Υποδομών και ΠΔΕ περιφ. Θεσσαλίας. Μετά από παραστάσεις της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας Π. Βράντζα, στον γ. γ. Υποδομών Γ. Δέδε (Ιούνιο 2016).

 Εντός του έτους, αναμένεται να δημοπρατηθεί και το δεύτερο, συνεχόμενο τμήμα του Δρόμου αυτού, πίστωση περί τα 4.500.000 €.

 3. Ήδη εργάζεται, πάνω από ένα μήνα, ο ανάδοχος κ. Κωτούλας, για τσιμεντόστρωση του δρόμου έως Το Μοναστήρι της Σπηλιώτισσας.

 Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει, χρηματοδοτεί και επιβλέπει τις εργασίες.

 Επιτέλους Ασφαλής & σύγχρονος δρόμος έως τη Σπηλιά....

 4. Αναμένεται η δημοπράτηση εργασιών επούλωσης φθορών - λακκούβες, στον κεντρικό δρόμο "Καρδίτσα - Αργιθέα/Τύμπανος - Άρτα" και έως Βραγκιανά/Αργύρι & προς Ανθηρό (έδρα Δήμου Αργιθέας).

 Το ποσό, κρίνεται πολύ μικρό, μόλις 400.000 €, υπάρχει ανησυχία ότι δεν επαρκεί για να γίνει σοβαρή δουλειά. Ότι δεν φθάσει έως Κοράκου, Βραγκιανά, Αργύρι.

 Με το ...φτυάρι, δεν κλείνουν οι επικίνδυνες λακκούβες.... η κατάσταση του οδοστρώματος είναι πολύ κακή!

 Επιβάλλεται η ενίσχυση του ποσού με ένα εκατομμύριο, επί πλέον, από το "πακέτο Χαρίτση" των 34.000.000 €, που δόθηκαν στην περιφέρεια Θεσσαλίας.

 * Ο άξονας είναι Διαπεριφερειακής σημασίας, συνδέει Θεσσαλία με Άρτα και Ήπειρο, με χωριά κοιλάδας Αχελώου-και Ευρυτανία/Αιτωλοακαρνανία.

 # Έχουμε θέσει το αίτημα και με επιτακτικό τρόπο, όντας υποχρεωμένοι να μεταφέρουμε τη δίκαιη αγανάκτηση των διερχομένων δημοτών ή επισκεπτών .

 Γινόμαστε, ενδεχομένως, δυσάρεστοι και ενοχλητικοί, αλλά οφείλουμε πριν θρηνήσουμε θύματα, να αναδεικνύουμε τα σοβαρά προβλήματα ασφαλούς βατότητας, σε μια περιοχή που επιμένει να παλεύει για επιβίωση και σύγκλιση με αναπτυγμένες περιοχές της Ελλάδας, της Θεσσαλίας!

 * Ήδη προχθές, έγινε θέμα το οξύ πρόβλημα με τις λακκούβες, τις Νεροφαγιές στους κεντρικούς δρόμους μας, που είναι δρόμοι Θεσσαλίας/Ηπείρου! - στο Περιφερειακό Συμβούλιο με ερώτηση του επικεφαλής της παράταξης "Οικολογική Θεσσαλία", τον οποίο ευχαριστούμε για στήριξη.

 # Το έχουμε υπογραμμίσει, πολλές φορές, η Περιφερειακή Αρχή πρέπει να αυξήσει το ενδιαφέρον της προς τη νοτιοδυτική, προβληματική, Θεσσαλία.... με δικαιότερη κατανομή των πιστώσεων.

Με Ασφαλτόστρωση και μικρών, αλλά πολύ σημαντικών οδικών τμημάτων, όπως της σύνδεσης "Βραγκιανών  Αργιθέας Καρδίτσας με Κέδρα Αγράφων Ευρυτανίας" - μόλις 6 Χλμ &" Αργύρι - Γέφυρα Καταφυλλίου/Αυλακιου"-5 χλμ. Καθώς και "Κατούσι-Γκρόπες Τρικάλων".

 Με Πανθεσσαλική συνείδηση, τοπική ενότητα και κοινή δράση!

Δημήτρης Παπακώστας

Αιρετός ΤΑ Αργιθέας

Πρόεδρος Δ.Σ. ορεινής Αργιθέας Καρδίτσας.......7/6/18.

Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Αποφάσεις και πράξεις στο Διαδίκτυο, μέσω του προγράμματος Δι@ύγεια
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα