Ela na paiksoume

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

ISK Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά το απαράδεκτο περιστατικό βίας που συνέβη στο Νοσοκομείο μας και ειδικότερα στην Παιδιατρική κλινική με θύματα συναδέλφους ιατρούς, αλλά και σε άλλους εργαζομένους του ιδρύματος. Εκφράζουμε την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση στους εν λόγω συναδέλφους.

Είμαστε βέβαιοι πως τέτοια περιστατικά βίας είναι καταδικαστέα από όλη την κοινωνία της Καρδίτσας. Η βία γεννά βία κι αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.

Κυρίως όμως τέτοιες συμπεριφορές δεν αξίζουν στους λειτουργούς της δημόσιας υγείας, οι οποίοι με καθημερινές υπεράνθρωπες προσπάθειες κρατούν όρθιο το Νοσοκομείο μας προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας σε όλους τους πολίτες, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Ειδικότερα όταν τέτοια επεισόδια επαναλαμβάνονται (ξυλοδαρμός ιατρού στα εξωτερικά ιατρεία) όχι μόνο στο Νοσοκομείο Καρδίτσας αλλά και σε άλλες δομές υγείας του Νομού μας. Πολύ περισσότερο στο Κέντρο Υγείας Σοφάδων που τα τελευταία χρόνια παρουσιάστηκαν πολλές φορές κρούσματα βίας, παραβατικής συμπεριφοράς σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό. Και παρ’ όλα αυτά καμία μέριμνα δεν έχει παρθεί από την επίσημη ηγεσία για στοιχειώδη φύλαξη του προσωπικού των συγκεκριμένων δομών υγείας.

Υπενθυμίζουμε πως η Παιδιατρική κλινική, όπως και άλλες κλινικές του Νοσοκομείου μας , λειτουργούν από χρόνια υπό καθεστώς σοβαρής υποστελέχωσης ιδιαίτερα σε ιατρικό δυναμικό προσφέροντας όμως πάντα με υπευθυνότητα, ευσυνειδησία και υψηλή επιστημονική κατάρτιση τις υπηρεσίες τους.

Σε συνάντηση που είχαμε με τον κ. Βαρελά του ζητήσαμε να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν με αίσθημα ασφάλειας και αξιοπρέπειας να δίνουν τον καθημερινό τους αγώνα για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Εκφράζοντας όλους τους συμπολίτες μας απαιτούμε από την 5 ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας να μην επιτρέψουν για μια ακόμη φορά οι πολίτες του Νομού Καρδίτσας να μείνουν χωρίς Παιδιατρική Κλινική.

Απορούμε γιατί ακόμα δεν έχουν προκηρυχθεί θέσεις μoνίμων ιατρών στην Παιδιατρική Κλινική.

Τέλος όλη η ιατρική κοινότητα του νομού εκφράζουμε την βαθιά μας οδύνη και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους γονείς και τους συγγενείς του μικρού παιδιού.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Ο καιρός στο Καταφύλλι