s70 smart

Koumpouriana

19 - 03 - 2019
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 298 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει η Έλλη Τσιρογιάννη

10 P1010054 Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αργιθεάτικων Συλλόγων διοργάνωσε φέτος το 22ο αντάμωμα Αργιθεατών (1-7-2018) στον Άγιο Νικόλαο Βλασίου Αργιθέας.

 Ένας διαμορφωμένος κατάλληλα χώρος με πεζούλες, πλακόστρωτα και τέντες, περιμένει κάθε χρόνο να έλθει ο Ιούλιος για να γεμίσει ζωή.

 Δεν πρόκειται απλώς για μια σύντομη επιστροφή στη γενέτειρα, με σκοπό τη διασκέδαση και την αλλαγή περιβάλλοντος, αλλά για ένα προσκύνημα στην πατρώα γη, όπου η μουσική και ο χορός μετουσιώνονται σε δίαυλο επαφής, με τους προγόνους.

 Οι Αργιθεάτες απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδος κατέκλυσαν την περιοχή του Αγίου Νικολάου Βλασίου. Γύρω στις 11 η ώρα άρχισαν να καταφθάνουν παρέες - παρέες νέοι, μεγαλύτεροι, γεροντότεροι, παιδιά.

 Όλα ήταν έτοιμα οργανωμένα από το Δ. Σ της Ομοσπονδίας.

 Ένα προσκύνημα μέσα στο εκκλησάκι κι ένα άναμμα κεριού, μπροστά στην όμορφη εικόνα του Αγίου Νικολάου ικανοποίησε το θρησκευτικό συναίσθημα όλων των επισκεπτών.

 Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η πρόεδρος Αργιθεατών Τρικάλων και μέλος του Δ. Σ. της Ομοσπονδίας κα Έλλη Τσιρογιάννη η οποία άρχισε με το “καλώς ορίσατε” και με το καλώς ανταμωθήκαμε και φέτος, τόνισε πως οι Αργιθεάτες δεν ξεχνούν τη γενέτειρά τους, δεν λησμονούν τον τόπο τους. Μένουν, όρθιοι σταυραετοί και παλεύουν για τη διατήρηση της Πολιτιστικής τους Κληρονομιάς. Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί επισήμων, φέτος τίμησαν το αντάμωμα Αργιθεατών πάρα πολλοί.

 Κεντρική ομιλήτρια του Ανταμώματος η πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Νανά Μαυραντζά, η οποία αναφέρθηκε στο Δευτεροβάθμιο όργανο των Αργιθεάτικων Συλλόγων, στην Συντονιστική Επιτροπή νεολαίας της Ομοσπονδίας και στη διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

 Οι Αργιθεάτες καλλιτέχνες (Αργιθεάτικη ζυγιά) και άλλοι, δέχθηκαν πρόθυμα να διασκεδάσουν τους παρευρισκομένους αφιλοκερδώς. Το περιεχόμενο των τραγουδιών ήταν παραδοσιακό, Αργιθεάτικο.

 Τα χορευτικά Βόλου, Καρδίτσας, Μουζακίου, Λάρισας, Τρικάλων και Φαρσάλων, νέοι και νέες φορώντας τις παραδοσιακές στολές, έκαναν ένα κύκλο και όλοι μαζί ξεκίνησαν το χορό, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις και εισέπραξαν πολλά χειροκροτήματα από τους παρευρισκομένους.

 Ακολούθησε χορός επισήμων, σέρνοντας πρώτοι το χορό οι Ιερείς και ύστερα όλοι οι παρευρισκόμενοι.

 Τίμησαν το αντάμωμα των Αργιθεατών πολλοί επίσημοι: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θ/δος & Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεος, οι πατέρες Νακόπουλος Ηλίας και Γώγος Ηλίας,. οι βουλευτές Καρδίτσας του Σύριζα κ.κ Λάππας Σπύρος, Βράντζα Παναγιώτα και ο βουλευτής Ν.Δ. Τσιάρας Κων/νος, ο Περιφερειάρχης Αγοραστός Κων/νος, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Τσιάκος Βασίλειος και ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Καλομπάτσιος Χρήστος, ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός Γεώργιος, οι αντιδήμαρχοι Αργιθέας Καραγεώργος Αθανάσιος και Τουραλιάς Νίκος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μουζακίου Στάθης Θεοφάνης και Τόλια Σοφία, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αργιθέας Μπαλατσούκας Κων/νος, Αρκούδα Σέλλα, Μαυραντζά Ελένη, Στεργίου Βασίλειος Αργυρός Γεώργιος, Ζιώγας Παναγιώτης, οι τοπικοί πρόεδροι χωριών Πούπης Νικόλαος, Νάκος Κων/νος, Χρύσα Καμπούρη, ο Γεν. Αστυνομικός Δ/ντής περιφέρειας Θεσσαλίας υποστράτηγος κ. Τόλιας Ιωάννης, ο Δ/της Πυροσβεστικών υπηρεσιών Καρδίτσας κ. Κορέλας Σωτήριος, εκπρόσωπος Α.Τ. Μουζακίου Τασιόπουλος Παναγιώτης, η πολιτευτής Σκόνδρα Ασημίνα, ο Αστυνομικός Δ/ντής Καρδίτσας Κατέρης Γεώργιος, ο πρόεδρος εργαζομένων ΔΕΥΑΛ Λάρισας Μητράκος Αχιλλέας, ο πρόεδρος Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Τοπαλίδης Χρήστος, ο Δημήτριος Φούκας Γεν. Γραμματέας Ομοσπονδίας ΟΤΕ Ελλάδος, ο Γκρέκας Φώτης ΟΤΕ Καρδίτσας, Δραγκούλας πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των ΔΕΥΑ Και η κα Ντούρβα Παρασκευή. Μηνύματα έστειλαν Ο Δήμαρχος Αργιθέας και ο πρώην υπουργός Σπύρος Ταλιαδούρος.

 Χορηγοί του ανταμώματος ο Καναβός Ηλίας, ο Γραμμένος Αριστοτέλης, και ο Παπαδόπουλος Παναγιώτης. Εκείνο όμως που έσφιξε τις σχέσεις, που ένωσε τις καρδιές, που φωταγώγησε κι έκανε τους Αργιθεάτες να χαρούν και να καμαρώσουν ήταν από τους παλιούς και τους νέους το ομαδικό τραγούδι με το στόμα και ο χορός στο τέλος της εκδήλωσης.

 Έγινε ένα θαυμάσιο αντάμωμα στις καρδιές των Αργιθεατών. Έδωσαν όλοι υπόσχεση και του χρόνου ν’ ανταμωθούμε εκεί ψηλά στα πανέμορφα Βλασιώτικα βουνά.

 Το πρόγραμμα της όλης εκδήλωσης το κάλυψε ο Θοδωρής Σδρούλιας παρουσιαστής παραδοσιακών εκπομπών στο ΤΡΤ, απ’ όπου και θα γίνει από το κανάλι αναμετάδοση του ανταμώματος, την Κυριακή 8 Ιουλίου 2018 και ώρα 8 το βράδυ.

Και του χρόνου!!!

Έλλη Τσιρογιάννη

Πρόεδρος Αργιθεατών Τρικάλων
Ο καιρός στο Καταφύλλι
Μαρία Καραούλη: Υποψήφια Ευρωβουλευτής
01 Karta Karaouli
Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα