Ela na paiksoume

Koumpouriana

29 - 03 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 302 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Kardampikis Aleksis Με ανακοίνωσή του ο υποψήφιος Δήμαρχος για το Δήμο Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης, απευθύνεται στους Αγραφιώτες επισημαίνοντας πολλά από τα προβλήματα του Δήμου και καλεί όλους τους δημότες, συλλόγους και φορείς να χτίσουν όλοι μαζί ένα καλύτερο μέλλον για το Δήμο, που πραγματικά το αξίζουν τα όμορφα Άγραφα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

   "Φίλες και φίλοι,

 Πέρασαν σχεδόν 45 ημέρες από τότε που ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου για το Δήμο Αγράφων, με τον συνδυασμό Δύναμη Ανάπτυξης των Αγράφων.

 Σ’ αυτές τις 45 ημέρες, επικοινώνησα με πολύ κόσμο και επισκέφθηκα αρκετά χωριά. Από τις επαφές που είχα, βεβαιώθηκα ότι η αντίξοη καθημερινότητα, η ανεργία, η εγκατάλειψη, η απουσία ενεργών φορέων, η ασυνέπεια λόγων και έργων και η έλλειψη προοπτικής είναι χαρακτηριστικά αναπόσπαστα της ζωής στον Δήμο Αγράφων. Το κυριότερο όμως εμπόδιο είναι η έλλειψη συνεννόησης και συνευθύνης, ακόμη κι αν πρόκειται για τα αυτονόητα: Υγεία, Παιδεία, Εργασία, Υποδομές και Οδική πρόσβαση, Τουριστική και Πολιτιστική πολιτική, ενδυνάμωση του Πρωτογενούς Τομέα, Πράσινη Ανάπτυξη. Δυστυχώς, μετά από τόσα παθήματα, ορισμένοι εξακολουθούν να μην βλέπουν το καράβι που είναι μισοβυθισμένο και απτόητοι τσακώνονται για το τιμόνι και το μοίρασμα του φορτίου.

 Μέσα από αυτή την επαφή που είχα με συμπατριώτες μας, εισέπραξα ειλικρινές ενδιαφέρον και δέχθηκα πολλές ερωτήσεις, με απαρχή την αγωνία κυρίως των νέων παιδιών που προσπαθούν να στεριώσουν στα χωριά μας. Αυτό που με χαροποίησε ιδιαίτερα και μου δίνει δύναμη, είναι ότι το ενδιαφέρον αυτό μεταφράζεται σε διάθεση για ενεργή ενασχόληση μέσω καινοτόμων προτάσεων, που δέχθηκα και που μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα και να δώσουν αναπτυξιακή προοπτική στον τόπο μας. Όλες οι προτάσεις αυτές επεξεργάζονται από ομάδα εργασίας, αξιολογούνται και θα δημοσιευτούν με την ανακοίνωση του προγράμματός μας, που θα τεθεί σε δημόσιο διάλογο με τους συμπατριώτες μας.

 Όσες φίλες και φίλοι θέλουν να υποβάλλουν τις δικές τους προτάσεις, να κάνουν τις δικές τους παρατηρήσεις και να επιστήσουν την προσοχή μας σε οποιοδήποτε ζήτημα, μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας, στη νέα μας ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 Πολίτες, Σύλλογοι και Φορείς μπορούμε να χτίσουμε το μέλλον του Δήμου Αγράφων ΜΑΖΙ.

 Φίλες και φίλοι,

 η ισόρροπη ανάπτυξη της Ευρυτανίας, δυστυχώς δεν έγινε ποτέ και η ευθύνη δεν είναι μόνο δική τους. Βαραίνει ΚΑΙ εμάς που δεν προτείναμε, δεν επιχειρηματολογήσαμε, δεν διεκδικήσαμε και δεν ελέγξαμε. Τόσα και τόσα Προγράμματα Ανάπτυξης, Ευρωπαϊκά ή μη, πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Σε ένα Δήμο με τόσα προβλήματα, αποτελεί μεγάλη πολυτέλεια να ασχολούμαστε με πρόσωπα και καταστάσεις που έπληξαν και πλήττουν το παρόν και το μέλλον του τόπου μας. Είναι καιρός να ασχοληθούμε με το μέλλον. Το δικό μας, των παιδιών μας, του τόπου μας.

 Ο Δήμος Αγράφων έχει μέλλον. Τα πράγματα μπορούν να γίνουν καλύτερα, αρκεί να αφήσουμε το εγώ και να πάμε στο εμείς. Κανείς δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνος του. Μαζί, μονιασμένα, με σχέδιο, γνώση και διαφάνεια, μπορούμε να κάνουμε αυτά που δεν έγιναν για δεκαετίες. Το αρνητικό παρελθόν, που βλέπει τον Δήμο ως λοταρία και εγκλώβισε το παρόν και το μέλλον μας, πρέπει να τελειώσει οριστικά.

 Το θετικό παρελθόν, που πάλεψε στα δύσκολα, το χρειαζόμαστε, όπως χρειαζόμαστε και την εμπειρία του.

 Οφείλουμε να σταματήσουμε όσους συνεχίζουν να πολιτεύονται με γνώμονα το ατομικό συμφέρον και συντάσσονται με το γνωστό: « διεμερίσαντο τὰ ἱμάτιά μου ἑαυτοῖς καὶ ἐπὶ τὸν ἱματισμόν μου ἔβαλον κλῆρον».

 Έχουμε μόνο μια επιλογή: Nα πάμε παρακάτω και να τα καταφέρουμε.

 Το χρωστάμε σε εμάς και την παράδοσή μας, το χρωστάμε στις επόμενες γενιές...

Αλέξης Καρδαμπίκης

Υποψήφιος Δήμαρχος Αγράφων

Δύναμη Ανάπτυξης των Αγράφων"

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
Tyxaia_eikona_207.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα