Ela na paiksoume

Koumpouriana

29 - 03 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 215 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

13 Spiros Nikolaou DSC 0272 Ο κύκλος των Πολιτιστικών εκδηλώσεων που γίνονται κάθε χρόνο, τον Αύγουστο, και είναι αφιερωμένες στο ολοκαύτωμα των Σουλιωτών στο Σέλτσο, από τον Δήμο Γ. Καραϊσκάκη σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και την Αδελφότητα Πηγιωτών, άνοιξε φέτος με μια ξεχωριστή μουσική βραδιά, με τον Σπύρο Νικολάου και τους ReSalto.

 Για τη βραδιά αυτή ο “φανταστικός” Σπύρος Νικολάου επιφύλασσε μια έκπληξη για την Κοιλάδα του Αχελώου.

 Μετά την παρουσία του στη Γέφυρα Κοράκου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, έγραψε και μελοποίησε τραγούδι για την Κοιλάδα του Αχελώου, εκφράζοντας έτσι την υποστήριξή του στους αγώνες για τα μνημεία της καθώς και τον ενθουσιασμό του για την ομορφιά του τοπίου και τους καλοσυνάτους - ευγενικούς ανθρώπους της.

 «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι, κι’ εγώ προσωπικά, που βρισκόμαστε σ’ αυτόν τον όμορφο τόπο - το μαγικό τόπο…. Ερχόμενος λοιπόν στη Γέφυρα Κοράκου και βλέποντας όλο το τοπίο κάτι με τράβηξε εδώ πέρα…», είναι από τα λόγια του Σπύρου Νικολάου κατά τον χαιρετισμό του στην έναρξη της εκδήλωσης.

 Η πλατεία του χωριού ήταν γεμάτη, από νωρίς, από Πηγιώτες και όχι μόνο. Εντοπίσαμε Μεγαλοχωρίτες, Μεσοπυργιώτες, Ανθηριώτες, Αργυράτες, Περδικακιώτες, Αγρινιώτες…. και το χειροκρότημα ακούγονταν δυνατό από τις πρόβες ακόμα του συγκροτήματος.

 Μέχρι πολύ αργά το βράδυ δεν άδειασε ούτε μια καρέκλα πράγμα που έδειχνε το πόσο άρεσε το πρόγραμμα, η ορχήστρα, οι φωνές: του Παντελή Σαμψώνα, της Κατερίνας Κουτσουπιά, του Ανδρέα Φούκα και φυσικά η «αισθαντική» φωνή του Σπύρου Νικολάου.

Παρευρισκόμενος, κάποιας ηλικίας, είπε: Ακούγαμε από τους παππούδες μας για νεράιδες, μελωδικές φωνές και τραγούδια… απόψε και τις ακούσαμε και τις είδαμε!

Πάρτε μια εικόνα από την εκδήλωση με τις φωτογραφίες και το βίντεο που ακολουθούν.

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
Tyxaia_eikona_009.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα