s70 smart

Koumpouriana

19 - 08 - 2019
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 150 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Με πλούσια θεματολογία και σημαντικές ειδήσεις εξελίχθηκε η σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. ΟΡΕΙΝΗΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ, στην Καποδιστριακή Ενότητα του Αχελώου, στα Βραγκιανά.

 Αναπτύχθηκε μια υψηλού επιπέδου συζήτηση με παράθεση απόψεων και ανταλλαγή επιχειρημάτων. Η τοπική Δημοκρατία κέρδισε ... πόντους!

 Η συμβολή όλων των Αιρετών και ιδίως της Αντιπολίτευσης καθοριστική.

  1. Το Δ.Σ. ομόφωνα γνωμοδότησε θετικά στο κατεπείγον έγγραφο του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας, για τα περιβαλλοντικά δρόμου Ασφάλτου "Βραγκιανά-Ρόγκια-Φελίκι" - σύνδεση Αγράφων, Θεσσαλικών/Ευρυτανικών (6 χλμ).

 * Ο Δ.Σ. Γιάννης Μπαμπάτσικος, είπε ότι συναντήθηκε, σε εκδήλωση στην Καρδίτσα, με Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό, ο οποίος έδωσε ελπιδοφόρα προοπτική, για το έργο.

 "Σύντομα θα έχετε πολύ ευχάριστα νέα"..... του εκμυστηρεύτηκε...

 Γνωρίζουμε την ευαισθησία του Κ. Αγοραστού, σε όλη την 9χρονη θητεία του και ο κόσμος τον περιμένει στα Βραγκιανά & Αχελώο. Μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη, φίλο Βασίλη Τσιάκο. Αναμένουμε και...επαγρυπνούμε....

 Το λόμπυ Βραγκιανιτών/Αργιθεατών Λάρισας θα εκτιμήσει τη στήριξη στον τόπο μας!

  1. Ο Δήμαρχος Αργιθέας ενημέρωσε το σώμα για το αίτημα κήρυξης του Δήμου ως σεισμόπληκτη περιοχή.(Σεισμός 31/8/18).

 Οι επαφές του εντείνονται και δήλωσε αισιόδοξος για θετικό αποτέλεσμα, που θα λειτουργήσει υπέρ των κατοίκων.

 * Η μελέτη για το ρέμα Λεύκας Πετρίλου, είναι έτοιμη και το ποσό των 120.000 € θα διατεθεί για το επείγον αυτό έργο. Ένα σημαντικό βήμα έγινε.

 # Οι υπηρεσίες του Δήμου, που εργάζονται σκληρά, λίγοι υπάλληλοι με πολλά θέματα και υποχρεώσεις, ενημέρωσαν το σώμα, μέσω του προέδρου Δ.Σ., ότι:

 Α. Η μελέτη του έργου ύδρευσης Αργυρίου προχωρά. Ετοιμάζονται οι περιβαλλοντικές παράμετροι.

 Β. Η μελέτη Ασφάλτου για το δρόμο Επισκοπής Βραγκιανών (Λαγκαδάκια), έρχεται στο επόμενο Δ.Σ. για έγκριση.

 Γ. Ο εργολάβος για στροφή Αγίου Νικολάου Βραγκιανών-Ραινίστα και Φλωρέσια, σύντομα εγκαθίσταται.

 Δ. Το κοινοτικό μονοπάτι Γρυμπιανών, όπως δήλωσε ο τοπικός Αντιδήμαρχος Γιάννης Τσιάκαλος, θα βελτιωθεί με ανάθεση σε εργάτες.

  1. Ο επικεφαλής Αντιπολίτευσης Γ. Χασιώτης τόνισε:

 Μπήκαμε σε προεκλογική τροχιά. Να φροντίσει η Δημοτική αρχή να είναι δίπλα στους δημότες, για θέματα καθημερινότητας. Έχει κριθεί από τον κόσμο για τα αρνητικά της και τα όποια θετικά.

 Τον Μάιο, σε 200 μέρες οι Αργιθεάτες θα εκλέξουν τον επόμενο Δήμαρχο, Δ.Σ. και κοινοτάρχες.

 Ζήτησε από το σώμα να ψηφίσουν θετικά για την παραχώρηση της αίθουσας Δημαρχείου, στην υπό ίδρυση νέα δημοτική κίνηση. Επιβάλλεται από τον πολιτικό πολιτισμό, το έθιμο, τη δημοκρατική δεοντολογία, την παράδοση της ορεινής Αργιθέας. Τελικά υπερψηφίστηκε με οκτώ ψήφους και πέντε "Παρών" (κανένα-οχι).

 Η απόφαση του Δ.Σ. είναι άμεσα εκτελεστή και πρέπει να τύχει σεβασμού από όλους!

  1. Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γ. Κατσιάνης εισηγήθηκε όλα τα θέματα του-που ψηφίστηκαν ομόφωνα-και για την ειδική επιδότηση των γιατρών άγονων Ιατρείων μας (152/2017 ομόφωνη απόφαση Δ.Σ.), έκανε εγγραφή του πρώτου ποσού σε κωδικό του προϋπολογισμού. Το νερό μπήκε στο αυλάκι!

 Ο πρόεδρος του Δ.Σ. τον ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την όλη δουλειά του.

 - Ο Δ.Σ. Γιάννης Μπαμπάτσικος με τον Γ. Σακελλάρη & τον Δ. Ραμιώτη, μίλησαν για παραλείψεις της Εκτελεστικής Επιτροπής, για χειριστές μηχανημάτων που δεν εργάζονται στα χωριά του Αχελώου-για το πείραμα των... Αθηνών που απέτυχε τα πέντε αυτά χρόνια, η Συμπολίτευση δεν εργάστηκε για τον τόπο αλλά είχε στο νου της μόνο τον δημαρχιακό θώκο της νέας δημοτικής θητείας.

  1. Τίμησαν με παρουσία τους, ο κοινοτάρχης Ανθηρού (1987-1994) Γ. Μπαλάνος, ο τ. Δ.Σ. Φώτης Τσιούμας, ο Πετροχωρίου Κ. Κίσσας, η Ελπινίκη Γυφτόγιαννη, ο Βλασίου Κ. Νάκος, ο Βραγκιανών Βασίλης Καμζέλης, ο Τάκης Πολύζος, τ. αντιδήμαρχος Βάϊος Νάνος, ο τ. αντιπρόεδρος Λ. Γ. Πολύζος.

 Μίλησαν ο Κώστας και Νίκος Κίσσας για καταπάτηση κοινοτικού δρόμου (μονοπάτι). Το Δ.Σ. είδε ευνοϊκά το ζήτημα, ανέβαλε για επόμενο Δ.Σ..

 * Η δημότις Τούλα Μαρτζιώκα πρόβαλε το μείζον πρόβλημα της θολότητας πόσιμου νερού στο δίκτυο Μαράθου. Δυστυχώς ήταν απών ο κοινοτάρχης Π. Νικολάου και το θέμα θα αντιμετωπιστεί σε επόμενο Δ.Σ.

 Ο Νίκος Γ Χαντζής, ζήτησε λύση με ανεξαρτητοποίηση δικτύου ύδρευσης συνοικίας Αμπέλια.

 Ανέλαβαν οι Αντιδήμαρχοι Θ. Καραγεώργος και Γ. Τσιάκαλος την εξεύρεση λύσης.

  1. Το κλείσιμο έκανε ο έμπειρος Δημοτικός Υπάλληλος Θανάσης Πινακούλας -Γραμματέας του Δ.Σ., Ληξίαρχος/Ανταποκριτής ΕΛΓΑ- ΟΓΑ Αχελώου και ταμίας της οικονομικής υπηρεσίας Δήμου Αργιθέας, έθεσε ένα σοβαρό θέμα που γεννιέται με την κατάργηση του προληπτικού ελέγχου από το Ελεγκτικό συνέδριο (ν.4456/2017&4555/2018), ζήτησε στήριξη των υπαλλήλων στα καθήκοντα τους, τις ευθύνες που έχουν υπερφορτωθεί.

 Πρότεινε τη σύσταση Νομικής Υπηρεσίας στο Δήμο και διορισμό Δικηγόρου με εμπειρία στα Αυτοδιοικητικά για τη νομική θωράκιση και συμβουλευτική υποστήριξη των Υπαλλήλων και του Δήμου.

 * Ο πρόεδρος του Δ.Σ., επαίνεσε τον γραμματέα για την πρωτοβουλία του, το θέμα που τέθηκε είναι μείζον και όπως προβλέπει ο Κλεισθένης (άρθρα 203-204&213), ο Δήμαρχος παύει να είναι εκκαθαριστής δαπανών και εντολέας πληρωμών.

 Το έργο αυτό πλέον έχει περάσει στους Υπαλλήλους, τον Προϊστάμενο υπηρεσιών κάθε Δήμου. Η Αυτοδιοίκηση και ο ορεινός Δήμος Αργιθέας πλέον "ενηλικιώνεται" & ανοίγεται στα... βαθιά!

 Η απόλυτη συνεργασία, η συναντίληψη και ο αλληλοσεβασμός Αιρετών και Διοικητικών/Οικονομικών Υπαλλήλων αποτελούν αναγκαιότητες για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Αργιθέας.

 Όσο πιο γρήγορα και καθαρά το αντιληφθούμε όλοι, τόσο πιο χρήσιμοι θα είμαστε για τους συνδημότες μας!

Οι Υπάλληλοι είναι μόνιμοι λειτουργοί, έχουν δώσει όρκο να εκτελούν με ευσυνειδησία τα καθήκοντα τους. Στα πλαίσια των νόμων!

 Καλοδεχούμενος ο λόγος των Υπαλλήλων μας στο Δ.Σ.

 Οι Αιρετοί είμαστε προσωρινοί.... με ορισμένη θητεία!

Δημήτρης Παπακώστας

Πρόεδρος Δ.Σ. Αργιθέας Καρδίτσας.

Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα