s70 smart

Koumpouriana

19 - 08 - 2019
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 99 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

01 image003 Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία “Πάνος & Χρυσηίδα-Βοήθεια στα παιδιά”, από το 2006 οργανώνει παραμονές Χριστουγέννων ένα παζάρι για την ενίσχυση των προσπαθειών της να προσφέρει βοήθεια στα παιδιά, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Να θυμίσουμε ότι φέτος (2018) η εταιρεία προσέφερε:

 - Δύο θερμοκοιτίδες, αξίας 18.000 ευρώ στο «Τμήμα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών» του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης -ΠΑΓΝΗ-, που νοσηλεύει περισσότερα από 500 παιδιά κάθε χρόνο, και είναι μοναδικό σε ολόκληρη την Κρήτη.

 - 7 υποτροφίες σε ταλαντούχους νέους «σε ανάγκη» για να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

 - Προσέφερε ένα αναπηρικό αμαξίδιο στον πανέξυπνο μικρό Νίκο (τετραπληγικός), που στηρίζει η εταιρεία εδώ και αρκετά χρόνια.

 - Δημιούργησε μια ειδική «ράμπα» στο σπίτι του νεαρού άπορου φοιτητή Γιώργου (που έχει πολλές σκάλες) για να μεταφέρεται με το αναπηρικό καροτσάκι.

 - Στήριξε 15 παιδιά από 10 άπορες οικογένειες που υπέδειξαν τα σχολεία τους από τις περιοχές Κερατσινίου, Δραπετσώνας και Περάματος.

 - Με την συνεργασία του «Μαζί για το παιδί», ετοίμασε «Πακέτα» με τσάντες, σχολικά είδη και ρούχα.

 Η «Panos & Cressida 4 Life», για το 2019 έχει στόχο να συμβάλει στη διάδοση και επέκταση ενός πρωτοποριακού τρόπου μη-τυπικής εκπαίδευσης υπό τη μορφή ενός «φορητού σχολείου».

 Τη δράση αυτή την ξεκίνησε η οργάνωση Mobile Schools (M.S.) στο Βέλγιο και ήδη λειτουργεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, με σκοπό την κοινωνική ένταξη παιδιών που ζουν και εργάζονται στο δρόμο και που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε σχολικό περιβάλλον.

 Στην ανακοίνωσή της η P&C4Life αναφέρει:

 «...Στόχος μας τώρα είναι να καλυφθούν (να επωφεληθούν) απομακρυσμένες περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας, με αφετηρία τη Δράμα, όπου υπάρχουν περίπου 5.000 παιδιά σε τέτοιες συνθήκες.

Προκειμένου η P&C4Life να πραγματοποιήσει τον νέο αυτό στόχο της , θα συνεργαστεί με το δραστήριο σύλλογο «Ένωση Κυριών της Δράμας» ( Ε.Κ.Δ.) ο οποίος έχει ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα του MS έχοντας εδώ και δύο χρόνια στη διάθεσή του το «φορητό σχολείο» και όλο το απαραίτητο υλικό, αλλά του λείπει το μεταφορικό μέσο. Χρειάζεται ένα καλό μεταχειρισμένο εξειδικευμένο φορτηγάκι (μικρό Van) για να μπορέσει να μεταφέρει το MS πιο μακριά, σε απομακρυσμένες περιοχές, στους χώρους που ζουν αυτά τα παιδιά.

 Η P&C4L θα αναλάβει την αγορά του που ανέρχεται περίπου σε 20.000 και στη συνέχεια θα παραχωρηθεί μ’ ένα συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας στην Ε.Κ.Δ.. Σε περίπτωση που η δράση αυτή για τον οποιονδήποτε λόγο δεν μπορέσει να συνεχιστεί, το ειδικά εξοπλισμένο αυτό βανάκι θα διατεθεί σε άλλο αντίστοιχο φορέα για μια καινούργια αποστολή. Η αξιολόγηση της δράσης γίνεται από την μητρική οργάνωση στο Βέλγιο».

 Και κλείνει την ανακοίνωση με το κάλεσμα:

 «... Για το λόγο αυτό, σας καλούμε, για μια ακόμη φορά να είστε κοντά μας με τα λίγα ή τα περισσότερα, τα καλούδια, τις χορηγίες, τις συνδρομές ή τις δωρεές σας, γιατί χωρίς εσάς τίποτα απολύτως δεν μπορούμε να καταφέρουμε. Όλοι μαζί λοιπόν, ξανά, στο Electra Palace στην Ναυάρχου Νικοδήμου, στην Πλάκα, στις 02 Δεκεμβρίου 2018 προχωράμε για να πετύχουμε ένα ακόμα όραμα της P&C4L.

 Είναι σίγουρο ότι χωρίς εσάς τους φίλους και υποστηρικτές μας, με τα λίγα ή τα περισσότερα, τα καλούδια, τις χορηγίες, τις συνδρομές ή τις δωρεές σας, τίποτα απολύτως δεν μπορούμε να καταφέρουμε…»

 

 Δύο λόγια για το Mobile Schools (M.S.)

 Το MS είναι μια αναπτυσσόμενη κινητή τροχήλατη κατασκευή εξοπλισμένη με πολλά πάνελ και διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια. Στην πλήρη ανάπτυξή του «ξεδιπλώνεται» σε 6 μ. και όλη η διαδικασία της παρέμβασης γίνεται γύρω από αυτόν τον χώρο.

 Το M.S. απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-14 ετών και αποβλέπει στη συμπληρωματική μη-τυπική εκπαίδευση, την επιμόρφωση, την κοινωνικοποίηση, τη συναισθηματική ισορροπία και την ένταξη παιδιών προβληματικών οικογενειών, ή παιδιών που ανήκουν σε κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες και που για διάφορους λόγους δεν έχουν τη δυνατότητα να πηγαίνουν τακτικά στο σχολείο.

 Το M.S. είναι ένα καινοτόμο εργαλείο εξωσχολικής εκπαίδευσης που δεν αντικαθιστά το συμβατό σχολείο. Δρα συμπληρωματικά, με την πλαισίωση κοινωνικών λειτουργών, δασκάλων & ψυχολόγων και αποβλέπει στη συγκέντρωση των παιδιών του δρόμου στο γνώριμο τους περιβάλλον, στις πιο απομακρυσμένες περιοχές, στους δρόμους, στις πλατείες και στην ευαισθητοποίησή τους στη μάθηση.

 Για την επίτευξη των στόχων της η Εταιρεία “Πάνος & Χρυσηίδα-Βοήθεια στα παιδιά” οργανώνει διάφορες εκδηλώσεις, των οποίων τα έσοδα διατίθενται όλα για τους σκοπούς της.

 Στο πλαίσιο αυτό οργανώνει ένα Χριστουγεννιάτικο bazaar, κάθε χρόνο, από το 2006. Φέτος (2018) θα γίνει την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στο Electra Palace στη Ναυάρχου Νικοδήμου 18-20, Πλάκα. Δείτε τη διεύθυνση στο χάρτη της Google εδώ:

 Κλείνοντας αυτή τη μικρή «συνεισφορά μας» - με τη δημοσίευσή - στο Μεγάλο Έργο της “Πάνος & Χρυσηίδα-Βοήθεια στα παιδιά”, να θυμίσουμε ότι πριν λίγα χρόνια (το 2014) προσέφερε την παιδική χαρά στο Αργύρι Αργιθέας. Δείτε εδώ:

 Πληροφορίες για την οργάνωση και τις δράσεις της P&C4L μπορείτε να δείτε:

 Εδώ, στην ελληνική γλώσσα και

 Εδώ, στην αγγλική γλώσσα.
Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα