s70 smart

Koumpouriana

19 - 08 - 2019
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 98 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Επιστολή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αργιθέας, κ. Δ. Παπακώστα

D Papakostas Προς: Διοικητή 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας Ν. Αντωνίου
 - Δ/ντρια Κ.Υ. Μουζακίου Β. Τζούνα

 Κοινοποίηση: Υπουργείο Υγείας
 - Βουλευτές Καρδίτσας
 -Δημοτική αρχή Αργιθέας
 -Προέδρους ΚΕΔΕ - ΠΕΔ Θεσσαλίας.

 Επανερχόμαστε στο ζήτημα της λειτουργίας, συντήρησης, κτιριακής αναβάθμισης, θέρμανσης, καθαρισμού κ.λπ., στα Άγονα Ιατρεία Αχελώου & Αργιθέας γενικότερα.

 Καταρχάς να εκφράσουμε την ικανοποίηση Αιρετών και δημοτών για το νέο σύγχρονο χώρο του ιατρείου Ανθηρού.

 Πραγματικά τα στελέχη του ΚΥ Μουζακίου και 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και δείξατε το ανθρώπινο πρόσωπο της Πολιτείας προς τα απομακρυσμένα ορεινά χωριά μας.

 |. Συζητήσαμε με γιατρούς που υπηρέτησαν τα Ιατρεία Αχελώου και μας έθεσαν δίκαια αιτήματα - παραπόνα.

 Η στήριξη των γιατρών που προσφέρουν υπηρεσίες στον ορεινό μας τόπο πρέπει να είναι διαρκής, ουσιαστική, ολοκληρωμένη.

 Δεν πρέπει να αισθάνονται ότι η πολιτεία τους διορίζει σε άγονα ιατρεία και μετά τους εγκαταλείπει στην... τύχη τους, χωρίς τα κατάλληλα εφόδια.

 Είναι επιστήμονες γιατροί, ισότιμοι με αυτούς των νοσοκομείων, των κέντρων υγείας, των πόλεων. Είτε είναι πολίτες, είτε οπλίτες...

 ||.Οι κρατικές δομές (5η ΥΠΕ/ΚΥ) πρέπει στους νεοδιοριζόμενους κάθε φορά να τους δίνει έναν κατάλογο υποχρεώσεων και δικαιωμάτων τους.

 Να παραλαμβάνουν επίσημα τα υλικά, το κτίριο, τα ιατρικά όργανα.

 Παρατηρείται το φαινόμενο, άλλα να λείπουν, άλλα να έχουν λήξει, σώματα θέρμανσης διαλυμένα, εξοπλισμός δωματίων γιατρών σε κακή κατάσταση.

 Τα κτίρια, ευθύνης και σαφούς αρμοδιότητας των Κρατικών Δομών (Υπ. Υγείας, 5η ΥΠΕ κ.λπ.), μένουν ακαθάριστα, ασυντήρητα...

 Η κυβέρνηση οφείλει να ξεκαθαρίσει, σε συνεργασία με ΠΕΔ Θεσσαλίας και ΚΕΔΕ, την αρμοδιότητα κάθε φορέα.....

 - Τι υποχρεούται το ΚΥ Μουζακίου, η 5η ΥΠΕ.

 - Τι υποχρεούται ο οικείος Δήμος.

 Έχουμε καταθέσει προτάσεις, σε πρώτη φάση, το Κράτος να εξακολουθήσει να έχει την ευθύνη για τη μισθοδοσία και διορισμό των γιατρών στα ορεινά.

 Η οικεία ΥΠΕ, τον εξοπλισμό των άγονων Ιατρείων σε ιατρικό, φαρμακευτικό εξοπλισμό, μεταφορά φιαλών οξυγόνου, κίνηση Ασθενοφόρων κ.λπ.

 Ο Δήμος, όλα τα υπόλοιπα . Ήτοι: Θέρμανση, καθαριότητα, ύδρευση, μετακίνηση γιατρού εντός της περιοχής ευθύνης του, φύλαξη, συντήρηση κτιρίων κ.λπ..

 Έως ότου γίνουν οι τροπολογίες, το κράτος οφείλει να προσέχει πρωτίστως και ιδιαίτερα τα πιο απομακρυσμένα, άγονα, δυσπρόσιτα Ιατρεία.

 |||.Ως Δήμος Αργιθέας, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. υπ’ αρ. 152/2017, χορηγεί πρόσθετο επίδομα ειδικών συνθηκών λόγω ορεινότητας, ποσό 160 € μηνιαία (πέραν του κρατικού επιδόματος των 400 €) σε κάθε μόνιμα διαμένοντα και υπηρετούντα γιατρό στα άγονα ιατρεία μας, βάσει της κείμενης νομοθεσίας που δίνει τη δυνατότητα (όχι υποχρεωτικά) στην τοπική αυτοδιοίκηση.

 Α. Κτίριο Ιατρείου Βραγκιανών: 

  1. Τοποθέτηση νέου ηλεκτρολογικού πίνακα... ίσως τριφασικό ρεύμα. Να σηκώνει θερμαντικά σώματα. Η υπάρχουσα κατάσταση τραγική. Επειγόντως!
  2. Επισκευή υδραυλικών εγκαταστάσεων.
  3. Αναλώσιμα, φαρμακευτικό υλικό. Μεταφορά φιαλών οξυγόνου με μέριμνα και δαπάνη οικείου ΚΥ Μουζακίου.
  4. Ανάθεση καθαρισμού σε εργάτρια ή συνεργείο.

 Ή Συνεννόηση με Δημοτική αρχή για διάθεση εργαζομένων (συμβασιούχων) εφόσον υπάρχει η δυνατότητα για τον τακτικό καθαρισμό των χώρων των Ιατρείων.

  1. Πλήρης εξοπλισμός των δωματίων γιατρών (κρεβάτια, στρώματα, πλυντήριο κ.λπ.), άλλως να εξηγηθεί στους γιατρούς ότι οι ίδιοι οφείλουν να αναλάβουν το κόστος ατομικά ο καθένας, λόγω των πρόσθετων ειδικών επιδομάτων που τους χορηγούνται και της δωρεάν διαμονής τους (δεν επιβαρύνονται με ενοίκια, λογαριασμό ΔΕΗ κ.λπ.).

 Β. Ανάλογα, πιο μικρής κλίμακας, προβλήματα υπάρχουν και στο κτίριο ιατρείου Αργυρίου.

 Γ. Παρακαλούμε δείτε ήδη θέμα γιατρού Καλής Κώμης (κενό επί μήνες).

 Δ. Το κτίριο Ιατρείου χωριού Αργιθέας, όπως μας ενημέρωσαν, είναι σε άθλια κατάσταση..... Γνώμη μας: Ή φτιάξτε το, σύγχρονο και λειτουργικό, άλλως να συμπτυχθεί με το Ιατρείο Ανθηρού, που διαθέτει δύο θέσεις γιατρών και πλέον σύγχρονο λειτουργικό κτίριο. Απόσταση Ανθηρού από χωριό Αργιθέας (με λίγους κατοίκους) περί τα 13 χλμ.

 Στη σημερινή εποχή δεν μπορεί η Πολιτεία να στέλνει επιστήμονες γιατρούς, πολίτες ή οπλίτες, σε ακατάλληλα ιατρεία....στο πουθενά!

 Ε. Δείτε και τη λειτουργική διασύνδεση των Γιατρών, των εργαζομένων στο "Βοήθεια στο Σπίτι" & νέου Κέντρου Κοινότητας (Αλληλεγγύης) που λειτουργούν στον ορεινό μας Δήμο, για καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, τους οποίους όλοι εμείς υπηρετούμε!

 * Οι Αργιθεάτες είμαστε φιλόξενοι, αγκαλιάζουμε τους υπηρετούντες στην απόμακρη αλλά και πανέμορφη περιοχή μας, θέλουμε όλοι να έχουν ανθρώπινες συνθήκες ζωής και δουλειάς...

Εν αναμονή ενεργειών σας & πάντα στη διάθεση σας!

Δημήτρης Παπακώστας

Πρόεδρος Δ.Σ. Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας

Βραγκιανά -5/11/2018

Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα