Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας
Ένα πολύ σημαντικό οδικό έργο στην ορεινή Καρδίτσα δρομολογήθηκε από τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη.
Χρηματοδότηση ύψους 4.600.000 € από ΠΔΕ για νέο σύγχρονο και λειτουργικό δρόμο από Μουζάκι έως Λίμνη Πλαστήρα, μέσω Κερασιάς.
1. Με μελέτη από πόρους ΕΑΠΝΑ-2, επί υπουργίας Ανάπτυξης του Δημητρίου Σιούφα και κυβερνητικών βουλευτών Κ. Τσιάρα - Σπ. Ταλιαδούρου ( 2004-2006) - Κυβέρνηση Κ. Καραμανλή.
Μετά από δώδεκα και πλέον χρόνια ήρθε η ώρα, με ισχυρή πολιτική βούληση και απόφαση του υπουργού Υποδομών Χρ. Σπίρτζη να εγγραφεί η πρώτη πίστωση.
Να τονίσουμε τη συμβολή των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας Π. Βράντζα - Σπ. Λάππα - Χ. Κατσαβριά & του Συντονιστή ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας Ηλία Αντωνίου.
Τον διαχρονικό αγώνα των Δημάρχων Δ. Τσιαντή και Γ. Κωτσού, ο οποίος με δήλωση πολύ κόσμια-ενδεικτικό υψηλού πολιτικού πολιτισμού - αναγνωρίζει τη μεγάλη σημασία της έγκρισης της πίστωσης αυτής, καθώς και τη συνδρομή του Υπουργού Υποδομών και της συντοπίτισσας Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π. Βράντζα.
* Άλλωστε το έργο ανήκει στον τόπο, το Λαό και πληρώνεται από το υστέρημα του.
Ένα εκατομμύριο επισκέπτες των ιερών βράχων των Μετεώρων, θα μπορούν γρήγορα και με ασφάλεια να επισκέπτονται το Μουζάκι, τα γύρω ορεινά χωριά μας και να καταλήγουν στον προορισμό, τη Λίμνη Πλαστήρα!
Είναι αλήθεια ότι το έργο αυτό, ο σύγχρονος δρόμος Μουζάκι - Κερασιά - Πλαστήρα, άργησε.... Όμως το Μουζάκι μπορεί να μετατραπεί σε τουριστικό πόλο-κόμβο!
2. Εμείς οι Αργιθεάτες χαιρόμαστε για τη θετική αυτή εξέλιξη και προσδοκούμε βάσιμα, με τις παρεμβάσεις των Κοινοβουλευτικών του Νομού Καρδίτσας, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, των Δημάρχων και των Υπουργών να επισπευστεί και η ολοκλήρωση της Μελέτης "οδική Σήραγγα Πετρίλο Αργιθέας- Φυλακτή Πλαστήρα", που βρίσκεται στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ώστε να δρομολογηθεί στο επόμενο ΕΣΠΑ (2021-2027) η χρηματοδότηση και Δημοπράτηση.
* Η σύνδεση της ΑΡΓΙΘΕΑΣ με την Λίμνη Πλαστήρα, θα σημάνει την πλήρη άρση του οδικού αποκλεισμού της ορεινής Πατρίδας και την απογείωση της τουριστικής της ανάπτυξης! Η Ι. Μ Κορώνης θα έλθει πιο κοντά στη Σπηλιώτισσα!
3. Ο Υπουργός Υποδομών απέδειξε έμπρακτα ότι είναι ενεργός η πολιτική βούλησή του, για άμβλυνση των ανισοτήτων ανάμεσα στα αστικά κέντρα και τις Ορεινές περιοχές. Υλοποιεί τις πολιτικές της Κομισιόν για κοινωνική και εδαφική συνοχή της Χώρας, είτε πρόκειται για Ορεινά, είτε για νησιά ή κάμπο!
* Έχουμε θέσει πλήρες υπόμνημα Αιτημάτων (Κοράκου /21-10-2018) για έργα Αειφορικής Ανάπτυξης της κοιλάδας Αχελώου ποταμού, για ολοκλήρωση του Φράγματος Συκιάς, της οδικής Σήραγγας Τυμπάνου, με ήδη έτοιμη Μελέτη (προϋπολογισμού έργου:45.000.000€/Περιφέρεια Θεσσαλίας).
* Ο υπάρχων Διαπεριφερειακός άξονας "Καρδίτσα-Αργιθέα-Άρτα", δεν τιμά κανέναν φορέα και πολιτικό, τάχιστα πρέπει να αναβαθμιστεί....
Όλα τα παραπάνω θα αναλυθούν, ελπίζουμε σύντομα, στη συνάντηση που ζητήσαμε από τον Υπουργό Υποδομών, στο Γραφείο του υπουργείου.
Δημήτρης Παπακώστας
Αιρετός Τ.Α. Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας..... 14/11/2018






