Ela na paiksoume

Koumpouriana

29 - 03 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 166 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Του Δημήτρη Παπακώστα
D Papakostas Η Κυβέρνηση, η Βουλή και το εν γένει πολιτικό σύστημα αρνούνται να δώσουν πολιτική, νομοθετική λύση, με δίκαιο και ισότιμο τρόπο προς όλους, για τις παράνομες και Αντισυνταγματικές περικοπές των συντάξεων (κύριων & επικουρικών), των Δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα άδειας κ.λπ., μετά τις αποφάσεις του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου (ΑΕΔ), του Συμβουλίου της Επικρατείας(ΣτΕ) & Διοικητικών πρωτοδικείων.

 |. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι υποβάλλονται σε μέγιστη ταλαιπωρία, επισκέπτονται τα Ασφαλιστικά Ταμεία, καταθέτουν ηλεκτρονικά Αιτήσεις - οι υπάλληλοι των Ταμείων σε απόγνωση - με την ελπίδα... δικαίωσης!

 Οι υπερήλικοι αγρότες, συνταξιούχοι των 360 ευρώ/μήνα από τον ΟΓΑ - ήδη ΕΦΚΑ αγροτών - αγωνιούν, ρωτούν να μάθουν τι ενέργειες πρέπει να κάνουν για να κατοχυρώσουν το νόμιμο δικαίωμα λήψης αναδρομικών για Δώρα κ.λπ.

 Συμβουλευτικά, κατά ταπεινή μας άποψη, προτείνουμε:

----------------------------------------------------

 ||. 1. Επειδή, όπως πληροφορούμαστε, ηλεκτρονικά είναι δύσκολο, έως αδύνατο, να υποβληθούν και να γίνουν δεκτές οι σχετικές αιτήσεις (λόγω των συστημάτων του ΟΓΑ), ο καθένας συνταξιούχος ΟΓΑ & εν δυνάμει δικαιούχος αναδρομικών (σύνταξη γήρατος ή αναπηρίας) να συντάξει έντυπη Αίτηση με όλα τα στοιχεία του και να απευθυνθεί:

 Α. Είτε στα τοπικά όργανα (Ανταποκριτές ή υπαλλήλους νέων "Κέντρων Κοινότητας" που λειτουργούν ανά Δήμο) - εφόσον αυτά εξακολουθούν να έχουν την αρμοδιότητα παραλαβής αιτήσεων ή σχετική εντολή από τη Διοίκηση.

 * Σημειωτέον ότι υπάρχει.. "κενό" - ασάφειας, που οφείλει να το εξετάσει το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας &κοινωνικής αλληλεγγύης.

 Β. Είτε, πιο καλά, να στείλουν την Αίτηση τους για καταβολή των Αναδρομικών κ.λπ. με συστημένη επιστολή μέσω τοπικού γραφείου ΕΛΤΑ ή όποιον άλλο τρόπο προκρίνουν..... κρατώντας το "αποδεικτικό αποστολής".

 Μόνη επιβάρυνση το ταχυδρομικό τέλος (γραμματόσημα).

 2. Αρμόδιο υποκατάστημα για τα χωριά της ορεινής Αργιθέας Καρδίτσας, είναι το Α Περιφερειακό Τμήμα ΕΦΚΑ Αγροτών Θεσσαλίας
Οδός Φαρσάλων και Δ. Τσάτσου αρ.2 - Τ.Κ. 41500 ΛΑΡΙΣΑ.

 3. Η αίτηση πρέπει να σταλεί για προφανείς λόγους τις πρώτες βδομάδες του μήνα Δεκέμβρη 2018.

 |||. Προτείνουμε, με απλή επιστολή, αντίγραφο της Αίτησης να σταλεί και στους 4 Βουλευτές του νομού μας και στον πρόεδρο Δ.Σ. ΕΝΠΕ - Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, για ενημέρωση και άσκηση πολιτικής πίεσης, προς νομοθετική ρύθμιση του θέματος.

 |V. Επιπρόσθετα, προτείνουμε, όσες Υπερήλικες Πολύτεκνες μητέρες ελάμβαναν την ισόβια πολυτεκνική σύνταξη των Μητέρων (102 ευρώ μηνιαία), που θεσπίστηκε με το νόμο 1892/90 άρθρο 63& και τους περικόπηκε ολοκληρωτικά (μηδενίστηκε) με το ν. 4093/2012, εντελώς αυθαίρετα, άδικα, Αντισυνταγματικά και σε ευθεία αντίθεση με Ευρωπαϊκό Δίκαιο, να ζητούν με την ίδια αίτηση και την καταβολή των ποσών της ισόβιας πολυτεκνικής σύνταξης απο1/1/2013 έως σήμερα (ήτοι 6 έτη χ102χ12 μήνες=7300 ευρώ).

 * Το ζήτημα είναι πολύ σημαντικό και ευαίσθητο, λόγω του Δημογραφικού εθνικού προβλήματος, και πρέπει να κριθεί από την Ολομέλεια του ΣτΕ..

 Οι Ενώσεις Πολυτέκνων, ας μεριμνήσουν...

 [Δυστυχώς, έχει εκδοθεί μη θετική απόφαση του Α τμήματος (υπ’ αρ. 719/2018), η οποία έκρινε ως "Συνταγματικά ορθή", την πλήρη περικοπή, τον... μηδενισμό κεκτημένου από το 1990 ασφαλιστικού δικαιώματος των πολυτέκνων Μητέρων].

 1. Η Κυβέρνηση, τα κόμματα, η Βουλή οφείλουν να δώσουν πολιτική, οικονομικά εφικτή, λύση.... π.χ. Σύνταξη στις Πολύτεκνες μητέρες 50-60ευρώ/μηνιαία (ήτοι περικοπή 40-50%, όχι "ολοκληρωτικός μηδενισμός").

 [Έχουν κατατεθεί: Σχετική Επερώτηση από τον Βουλευτή ΝΔ Λάρισας Χρήστο Κέλλα και Υπομνήματα από Συλλόγους & Ομοσπονδίες Πολυτέκνων.]

 * Συνημμένα: το προτεινόμενο "Σχέδιο Αίτησης".

Δημήτρης Παπακώστας

Αιρετός ΤΑ Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας - Πρόεδρος Δ.Σ.

Νομικός - θέματα Ασφάλισης - Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης..... 29/11/2018

 

 Επιλέξτε την παρακάτω εικόνα να δείτε το προτεινόμενο «σχέδιο αίτησης» του κ. Παπακώστα και να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας.

26 Aitisi EFKA OGA

 

 Από το αρχείο που θα κατεβάσετε μπορείτε να αντιγράψετε το μέρος της αίτησης που σας ενδιαφέρει.

 

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
Tyxaia_eikona_193.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα