s70 smart

Koumpouriana

18 - 06 - 2019
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 77 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Στη σημερινή Καθημερινή (άρθρο Γ. Λιάλιου) με τίτλο:

"Αναγεννάται η γέφυρα Κοράκου - το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι που ανατινάχθηκε στις 28/3/1949".

1.Το πρώτο έργο, Πολιτισμού και Ανάπτυξης, προγραμματίζεται από τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, που τον Οκτώβριο 2018 επισκέφθηκε επί τόπου την περιοχή μας- μαζί του οι βουλευτές Σπύρος Δανέλλης, Βασίλης Τσίρκας, Χρυσούλα Κατσαβριά και Π. Βράντζα. Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης κ.α.

 Υπογράφεται Προγραμματική Σύμβαση με Υπουργεία Πολιτισμού και Οικονομίας, τις περιφέρειες Θεσσαλίας & Ηπείρου και τους δύο Δήμους Αργιθέας Καρδίτσας και Γ. Καραϊσκάκη Άρτας, με προϋπολογισμό έργου 13.600.000 €.

2.Το μονότοξο γεφύρι που κτίστηκε το 1515 και ανατινάχθηκε από άνδρες του Δημοκρατικού Στρατού-ΔΣΕ [καπετάν Διαμαντή και καπετάν Γιώτη (Χαρίλαο Φλωράκη) στις 28/3/1949 κατά την υποχώρηση του ΔΣΕ και για να ανακοπεί η προέλαση του Εθνικού Στρατού προς την Ήπειρο.

 * Θρυλείται ότι λίγες μέρες πριν, οι αντάρτες του ΔΣΕ είχαν στρατοπεδεύσει στον Νερόμυλο Στάθη στα Βραγκιανά (ρέμα Μότσιο).

 Για να μην βομβαρδιστούν τα Βραγκιανά, οι τότε τοπικοί ηγέτες έδωσαν είδηση στον Φλωράκη ότι επίκειται επίθεση από "Εθνικές Δυνάμεις".

 Οι παλιές γενιές διηγούνται ότι, οι αντάρτες, παράτησαν τα καζάνια, όπου παρασκεύαζαν τα γεύματα και αναχώρησαν άρον άρον προς την Άρτα - Γιάννενα - Αλβανία.

 * Έτσι γλύτωσε ο κόσμος και το χωριό από πιθανό βομβαρδισμό.

 * Ήταν μια γενναία και Πατριωτική πράξη, που πιστώθηκε στον αείμνηστο Κ. Λ. Δεληγιάννη που ενεργούσε σε κοινή Συμφιλιωτική γραμμή με τους αείμνηστους Παπα-Κωνσταντίνο Μπαμπάτσικο, Ηλία Κ. Νάκο και Ηλία Οικονόμου, όπως σημειώναμε και στο άρθρο μας "Τα Βραγκιανά στα Δεκεμβριανά 1944".

3.Έφθασε η ώρα να μετουσιωθεί η πολιτική βούληση σε πράξη, να δρομολογηθεί ως "Μνημείο Εθνικής & Ευρωπαϊκής Συμφιλίωσης", η αναγέννηση του ιστορικού Κορακογεφυριού, όπως το ονομάζει ο εκ των πρωτεργατών της ιδέας της αναστήλωσης, Αργιθεάτης Μενέλαος Παπαδημητρίου.

 Το πρώτο σημαντικό βήμα για την Πολιτιστική Αειφορική Οικοτουριστική Ανάπτυξη της κοιλάδας Αχελώου, της ορεινής Αργιθέας, του Ραδοβυζίου, της Τετραφυλλίας Άρτας, του Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας.... γίνεται!

 * Ο σπόρος που ερριξε και ... πότισε με πολύ "Επικοινωνιακό ιδρώτα" ο Αντώνης Κοσσυβάκης, αλλά και ο Χρήστος Καπερώνης, ο Κ. Γραμμένος, οι Δήμαρχοι και Αιρετοί Αργιθέας Καρδίτσας και Γ. Καραϊσκάκη Άρτας, όλοι οι φορείς, οι Ευρωπαίοι Επίτροποι, οι Ευρωβουλευτές, αρχίζει να αποδίδει καρπούς.

4.Συνεχίζεται ο αγώνας ώστε η πιο φτωχή, δυσπρόσιτη και παρθένα περιοχή να μπει, όπως δικαιούται, σε αναπτυξιακή τροχιά!

 - Με ολοκλήρωση Φράγματος Συκιάς & Υδροηλεκτρικού έργου.

 - Με διάνοιξη της οδικής Σήραγγας Τυμπάνου, όπως με χθεσινό υπόμνημα του, ζητά ο Δήμαρχος Λ. Γ. Τσιβόλας από τον Υπουργό Υποδομών.

 - Με έναρξη εργασιών από ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΕ για το νέο Υδροηλεκτρικό Καταφυλλίου /Μεσόπυργου, στον Αχελώο ποταμό.

 - Με Ασφαλτόστρωση Δρόμου Ι. Μ. Σέλτσου - Ι. Μ. Μεταμόρφωσης Σωτήρος Βραγκιανών - Ι. Μ. Σπηλιώτισσας (ήδη δημοπρατείται η δεύτερη εργολαβία 19/2/10-από Περιφέρεια Θεσσαλίας-πιστώσεις ΠΔΕ Υπουργείου Υποδομών.

 - Ανακατασκευή των εναέριων περαταριών Νεχώρια & Μεσόπυργο. Ενεργεί η Αντιπεριφέρεια Άρτας.

 - Με ολοκλήρωση Ασφάλτου στις Διανομαρχιακές συνδέσεις Βραγκιανά - Ρόγκια - Φελίκι - Κέδρα & Αργύρι - Όρια Αιτωλοακαρνανίας - Βάλτο..

 Αναμένουμε εξαγγελίες του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού, υπό τις ευλογίες και του Μητροπολίτη μας κ.κ. Τιμόθεου, ο οποίος στηρίζει ολόθερμα τα δίκαια αιτήματα μας!

 - Με Αειφορικές επενδύσεις στα βουνά της Αργιθέας, του Αυλακίου και Μουζακίου, όπως με αποφάσεις τους ενέκριναν - υπό αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις - τα τρία Δημοτικά Συμβούλια (ήδη άρχισε να λειτουργεί το πρώτο Αιολικό πάρκο στο όρος Γκράβαρος - Περδικάκι Αιτωλοακαρνανίας), σε κοινή γραμμή με την πολιτική Υπουργείου Ενέργειας και σύμφωνα με το "Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα" & τη Διεθνή Σύμβαση Παρισίων για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής.

 * Η Κομισιόν οφείλει να διαθέσει ένα Ειδικό Πακέτο για την Οικοανάπτυξη και Πολιτιστική - Δημογραφική αναγέννηση της κοιλάδας Αχελώου, της Νότιας Πίνδου!

5.Από το 1996 η Τοπική Αυτοδιοίκηση Αχελώου και Αργιθέας, διαχρονικά, υπήρξε θετική στα καινοτόμα Αειφορικά έργα-Υδροηλεκτρικού Αργυρίου, Δαφνοζωνάρας Βρουβιανών, γραμμή πυλώνων Καταφυλλίου/Βραγκιανών, Αιολικά σε Δυτική και Ανατολική Αργιθέα. Με πρωτοπόρο τον Κοινοτάρχη Λάζαρο Παναγιώτου....

 * Ήδη και η ισχυρή εταιρεία ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΕ έχει καταθέσει αιτήσεις στην Ανεξάρτητη Αρχή ΡΑΕ για δύο νέα Αιολικά στα όρια Αργιθέας - ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ.

 Πέραν της NOSTIRA SA και της ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ.

 "Με πίστη, μαχητικότητα, εξωστρέφεια & Πατριωτική Ενότητα, μπορούμε!!!

Δημήτρης Παπακώστας

Αιρετός ΤΑ Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας 1999-2019.

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα