s70 smart

Koumpouriana

19 - 09 - 2019
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 452 επισκέπτες και ένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

01 53560010 Με μεγάλη επιτυχία έγινε το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Πολιτιστικής και Δημιουργικής Βιομηχανίας στην Άρτα.

 Μεγάλο πλήθος κόσμου το παρακολούθησε και πολλοί ήταν εκείνοι που με τους προβληματισμούς, παρατηρήσεις και ερωτήσεις συνέβαλαν αποτελεσματικά στην επίτευξη του στόχου του Σεμιναρίου.

 Οι εισηγήσεις ήταν όλες σαφείς, τεκμηριωμένες και κατανοητές από όλους.

02 54207508 Τελευταία εισήγηση του Σεμιναρίου ήταν της κας Παρθενίας Χαρίτου - Στέλεχος Πολυεθνικής
Εταιρείας, Συντονίστρια Θεσμού Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (Πολιτισμός & Περιβάλλον) στην Κοιλάδα Αχελώου.

 Η κα Χαρίτου παρουσίασε τον μνημειακό πλούτο της Κοιλάδας του Αχελώου, από τη μια άκρη έως την άλλη και έκλεισε την εισήγησή της - που ήταν και το κλείσιμο της εκδήλωσης - με το τραγούδι «Αχελώος» του Σπύρου Νικολάου.

 

 

 Μικρή παρουσίαση των εκλεκτών εισηγητών με τη σειρά των ομιλιών τους:

03 Antouela Vaggeli Αντουέλα - Έλλη Βαγγέλη: Οικονομολόγος, Υπεύθυνη Έργου InClust, Αμβρακία Αναπτυξιακή.

 Η κα Βαγγέλη Αντουέλα - Έλλη είναι οικονομολόγος και μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Σπούδασε στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό της δίπλωμα στις Ευρωπαϊκές Οικονομικές Σπουδές. Διαθέτει δεκαετή εμπειρία στο σχεδιασμό, την υλοποίηση και διαχείριση έργων/ δράσεων συγχρηματοδοτούμενων από Εθνικούς και Κοινοτικούς πόρους και ευρύτερα σε θέματα Management, Προβολής - Προώθησης & Δημοσιότητας, Οργάνωσης Επιχειρήσεων, καθώς και δράσεων και ενεργειών Ανάπτυξης του Ανθρώπινου Δυναμικού. Έχει συμμετάσχει στη διοργάνωση ενός μεγάλου αριθμού Συνεδρίων, Ημερίδων και άλλων δράσεων Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης ως μέλος οργανωτικών και επιστημονικών επιτροπών και ως εισηγητής.

 Έχει συμμετάσχει σε αρκετά έργα προώθησης της κατάρτισης, απασχόλησης, της επιχειρηματικότητας και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Αττική, Πελοπόννησος, Δυτική Ελλάδα, Ιόνια νησιά, Θεσσαλία κ.λπ.). Επίσης, είναι ειδικός σε Εκπαιδευτικές δράσεις για την Κοινωνική Οικονομία & Επιχειρηματικότητα (Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής «ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ» 10 με 12 Ιουνίου 2016, εκπαιδευτής του προγράμματος «Μέντορες για την Κοινωνική Οικονομία», εκπαιδευτής κοινωνικής επιχειρηματικότητας σε σεμινάρια / εργαστήρια κοινωνικής οικονομίας στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικών έργων).

 

04 Syros Koskovolis Σύρος Κοσκοβόλης: Υπεύθυνος της Μονάδας Σχεδιασμού & Υλοποίησης Εθνικών και Κοινοτικών Προγραμμάτων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

 Ο κ. Σύρος Κοσκοβόλης απόφοιτος της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ και παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΕΚΠΑ «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων».

 Εκπαιδεύτηκε ως τεχνικός λειτουργός και σύμβουλος επιχειρήσεων στην Γαλλία και στην Αγγλία. Εξειδικεύεται σε θέματα επιχειρηματικότητας, καινοτομίας , δημιουργίας και ανάπτυξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κοινωνικής οικονομίας και τοπικής ανάπτυξης. Είναι υπεύθυνος της Μονάδας Σχεδιασμού & Υλοποίησης Εθνικών και Κοινοτικών Προγραμμάτων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

 Διετέλεσε Διευθυντής Επιχειρηματικότητας και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών του ΕΟΜΜΕΧ, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας πολλά εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, που βραβεύτηκαν με σημαντικές διακρίσεις ως καλές πρακτικές σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

 Έχει πιστοποιηθεί ως:

  • Σύμβουλος επιχειρήσεων με τη χρήση σύγχρονων μέσων πληροφορικής από το ΕΚΠΑ.
  • Εκπαιδευτής ενηλίκων της μη τυπικής εκπαίδευσης από τον ΕΟΠΠΕΠ.
  • Auditor on Quality Management Systems από την TUV Rheinland.

 

05 Giorgos Strogilopoulos Γιώργος Στρογγυλόπουλος: Technology Transfer Officer, ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».

Ο κ. Γιώργος Στρογγυλόπουλος είναι χημικός μηχανικός (Πανεπιστήμιο Πατρών) με μεταπτυχιακές σπουδές στην πολιτική τεχνολογίας και καινοτομίας στο University of Sussex του Ηνωμένου Βασιλείου. Εργάστηκε στο Λουξεμβούργο ως ειδικός επιστήμονας στον τομέα της πολιτικής καινοτομίας και μεταφοράς τεχνολογίας για το «Πρόγραμμα Καινοτομία» της Γενικής Διεύθυνσης Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την περίοδο 1994-1999. Υπήρξε μέλος της ομάδας που ανέπτυξε την αρχική μεθοδολογία της έξυπνης εξειδίκευσης σε περιφερειακό επίπεδο με εφαρμογή πιλοτικών δράσεων σε όλη την ΕΕ (1994-2000) και συμμετείχε επίσης στην συγγραφή της Πράσινης Βίβλου για την καινοτομία στην Ευρώπη.

 Έχει ασχοληθεί με την πολιτική καινοτομίας και την μεταφορά τεχνολογίας σε πολλά κράτη μέλη ή στις περιφέρειές τους (π.χ. Ισπανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Πολωνία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουκρανία και Ρωσία). Κατά την περίοδο 2009-2011 ήταν διευθυντής του έργου για την αναδιοργάνωση της πολιτικής καινοτομίας και τεχνολογικής ανάπτυξης στην Ουκρανία. Είναι μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής καινοτομίας και τεχνολογίας της UNECE (Ηνωμένα Έθνη, Γενεύη) και συμμετείχε στην αξιολόγηση της πολιτικής για την καινοτομία της Ουκρανίας και του Καζακστάν για την UNECE.

 Τα τελευταία τέσσερα χρόνια υπήρξε Υπεύθυνος Έργου για την ανάπτυξη της Εθνικής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της Ελλάδας (2014-2020) για την ΓΓΕΤ καθώς και Υπεύθυνος των Έργων των Στρατηγικών Έξυπνης Εξειδίκευσης (2014-2020) των Περιφερειών Αττικής (Αθήνα), Κεντρικής Ελλάδας, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων και Νοτίου Αιγαίου. Επίσης ήταν υπεύθυνος του έργου της στρατηγικής για την επιχειρηματικότητα του Δήμου Αθηναίων. Σήμερα βρίσκεται στο Τεχνολογικό Πάρκο Λευκίππου του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικής Έρευνας (ΕΚΕΦΕ) Δημόκριτος. Είναι σύμβουλος της Περιφέρειας Ηπείρου και του Νοτίου Αιγαίου για την Επιχειρηματική Ανακάλυψη, την τεχνολογική ανάπτυξη και την διεθνοποίηση.

 

06 Giorgos Kokkonis Γιώργος Κοκκώνης: Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Επιστημονικά υπεύθυνος «Αρχείου Ελληνικής Μουσικής».

 Ο κ. Γιώργος Κοκκώνης είναι μουσικολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (πρώην Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου). Από την αρχή της ερευνητικής του δραστηριότητας συμμετέχει σε πολλά επιστημονικά συνέδρια, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και δημοσιεύει τακτικά άρθρα και μονογραφίες σχετικά με τις λόγιες και λαϊκές μουσικές παραδόσεις της Ελλάδας. Ασχολείται συστηματικά με ζητήματα δισκογραφίας και έχει επιμεληθεί εκδόσεις δίσκων ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης. Έχει συμμετάσχει σε έργα ανάδειξης της πολιτισμικής κληρονομιάς και είναι επιστημονικά υπεύθυνος του «Αρχείου Ελληνικής Μουσικής».

 

07 Xrisostomos Stylios Χρυσόστομος Στύλιος: Καθηγητής Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

 O κ. Χρυσόστομος Δ. Στύλιος είναι Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Διευθυντής του Εργαστηρίου Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής. Έχει λάβει το Διδακτορικό του Δίπλωμα (1999) από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών, Πανεπιστημίου Πατρών και το Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Η/Υ (1992) από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 Τα Ερευνητικά του ενδιαφέροντα του ανήκουν στην περιοχή της Τεχνητής Νοημοσύνης, της Ευφυούς Πληροφορικής, της Υπολογιστικής Νοημοσύνης και των εφαρμογών τους. Το δημοσιευμένο επιστημονικό του έργο περιλαμβάνει περισσότερες από 200 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά, βιβλία, κεφάλαια σε βιβλία και διεθνή συνέδρια και είναι σημαντική η αναγνώριση του ερευνητικού του έργου από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Έχει δημιουργήσει πολλές και μακροχρόνιες συνεργασίες με ερευνητικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει διατελέσει Επιστημονικώς Υπεύθυνος σε πληθώρα ερευνητικών και αναπτυξιακών έργων.

 

Xaritou Parthenia 1 Χαρίτου Παρθενία: Στέλεχος Πολυεθνικής. Συντονίστρια θεσμού Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (Πολιτισμός & Περιβάλλον) στην Κοιλάδα Αχελώου.

 Η κα Χαρίτου Παρθενία είναι Συντονίστρια της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής Κοιλάδα Αχελώου. Είναι απόφοιτη χρηματοοικονομικών σπουδών και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Μάνατζμεντ, Σύγχρονης επιχειρηματικότητας, Ανθρώπινου δυναμικού, Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής. Από το 2000 έως σήμερα εργάζεται ως τοπικός επικεφαλής σε πολυεθνική εταιρία.

 Από το 2016 έως τώρα, συμμετέχει δυναμικά σε ομάδες για την Ανάδειξη και Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Κοιλάδας του Αχελώου. Πιστεύει ότι, ο Εθελοντισμός είναι Πολιτισμός!

 

Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα