Koumpouriana

30 - 09 - 2020
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 89 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Χαρμόσυνη η δήλωση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού για την ορεινή μας, οικολογική περιοχή της Αργιθέας!

 |. Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου Ασφαλτόστρωσης, στο δεύτερο τμήμα της "επαρχιακής οδού 9" - Βραγκιανά - Β΄ Μάραθος - Αετοχώρι - Λίμνη Στεφανιάδας (πίστωσης 3.600.000€).

 Ήδη έχει υπογραφεί από το Φθινόπωρο 2018 η σύμβαση για Ασφαλτόστρωση στο πρώτο τμήμα:
"Σπηλιά - Λίμνη Στεφανιάδας" με εργολαβία Χρ. Κατσιάβα, πίστωσης 2.570.000€ [ήτοι συνολικά - πλέον των 6 εκατομμυρίων ευρώ], που ξεκινά εργασία σε λίγες βδομάδες (μετά τις τοπικές εκλογές).

 * Έχει, επίσης, ολοκληρωθεί το τμήμα έως το Μοναστήρι Σπηλιώτισσας με τεχνικά έργα - οχετούς και πλήρη Τσιμεντόστρωση, πάλι από την περιφέρεια Θεσσαλίας.

 * Προτείνουμε η τρίτη δημοπράτηση να ξεκινήσει από "Διασταύρωση Βραγκιανών έως Β΄ Μάραθο - Αετοχώρι", ώστε να επιταχυνθεί η ολοκλήρωση Ασφάλτου.

 ||. Όταν με τη Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας Θεσσαλίας Π. Βράντζα, καταθέταμε μαζί - ως επί χρόνια Αιρετός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης - τον Ιούνιο 2016, το φάκελο με αναλυτικό υπόμνημα προς τον Γενικό γραμματέα Γ. Δέδε - καλό φίλο της Αργιθέας, όπως αποδεικνύεται έμπρακτα, στο Υπουργείο Υποδομών για ένταξη του χωματόδρομου, που συνδέει την ιστορική Ιερά Μονή Σπηλιάς με τα χωριά Αχελώου ΑΡΓΙΘΕΑΣ, την Άρτα (Γέφυρα Κοράκου) και τις Μονές Σέλτσου και Μεταμόρφωσης Σωτήρος Βραγκιανών, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (εθνικοί πόροι- ΠΔΕ) με βάση μελέτη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που είχε χρηματοδοτηθεί από το ορεινό πλαίσιο "Πίνδος" με πρωτοβουλία του αείμνηστου Υπουργού Ανάπτυξης Δημήτρη ΣΙΟΥΦΑ, των Βουλευτών Κώστα Τσιάρα - Σπύρου Ταλιαδούρου - Γ. Αναγνωστόπουλου & Ν. Σαλαγιάννη - Ντ. Ρόβλια - και ο πιο αισιόδοξος δεν ανέμενε μέσα σε δύο χρόνια ότι θα επιτυγχάναμε τη χρηματοδότηση, τη δημοπράτηση δύο εργολαβιών και την έναρξη εργασιών το 2019.

 |||. Η καλή συνεργασία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού με τη βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας Π. Βράντζα και όλους τους κοινοβουλευτικούς (Σπύρο Λάππα - Χρ. Κατσαβριά ) και τον Συντονιστή ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας Ηλία Αντωνίου - τον Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Τσιάκο και Δ/ντη Τεχνικών Έργων Καρδίτσας Δ. Κουτρομάνο, απέδωσε ταχύτατα.... καρπούς!

 Δικαίωσε τους πολύχρονους αγώνες των Αργιθεατών για ενδοκοινοτική - ενδοδημοτική οδική προσπελασιμότητα και Εδαφική συνοχή, όπως επιτάσσουν οι Ευρωπαϊκές Συνθήκες για ορεινές απόμακρες περιοχές.

 * Αξίζει να σημειωθεί και η συμβολή του τότε Νομάρχη Φώτη Αλεξάκου για την προώθηση και σύνταξη της σχετικής μελέτης (2007-2010).

 * Όμως, για να είμαστε δίκαιοι, το σημαντικότατο αυτό έργο Ασφαλτόστρωσης υλοποιείται κυρίως χάρι στην πολιτική βούληση του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, του γ. γ. Γ. Δέδε, της βουλευτή Π. Βράντζα και του έμπειρου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού!

 |V. Οι ευλογίες και οι παρεμβάσεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. κ. Τιμοθέου, υπήρξαν χρήσιμες, όπως και για την προώθηση των δύο άλλων Αιτημάτων μας για Ασφαλτόστρωση Διανομαρχιακών Δρόμων προς Γέφυρα Καταφυλλίου και έως Ρόγκια - Φελίκι - Κέδρα, μόλις 6 Χλμ.

 V. Οι ΑΡΓΙΘΕΑΤΕΣ, ντόπιοι, αλλά και όσοι διαμένουν και ψηφίζουν σε Λάρισα- Βόλο- Τρίκαλα, δεν ξεχνούν τους υποστηρικτές των δικαιωμάτων της Ορεινής Πατρίδας!

 Αναγνωρίζουν τη συμβολή, ενός εκάστου και επικροτούν θετικές δράσεις.

 Αναμένουμε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, αλλά και όλους τους υποψηφίους περιφερειάρχες Θεσσαλίας, τους βουλευτές, τα κόμματα, τη διαρκή στήριξη για Αειφορική ανάπτυξη και άρση των ανισοτήτων με Ασφαλτόστρωση Διανομαρχιακών Δρόμων, μόλις λίγων χιλιομέτρων, που θα συνδέσουν τη Θεσσαλία με Ευρυτανία/Άγραφα & Αιτωλοακαρνανία/Βάλτο.

 Είμαστε σε στενή συνεργασία με το γραφείο Αντιπροέδρου Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, τη Δ/νση Γεωλογικών Μελετών του Υπουργείου Υποδομών (Λ. Αλεξάνδρας αρ.19) και για την προώθηση χρόνιων αιτημάτων, που τέθηκαν και από τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα στο Θεσσαλικό Συνέδριο (Οκτώβριο 2017), για:

  1. Μέτρα αντιστήριξης σε καθιζήσεις στον κεντρικό δρόμο "Κοράκου - Βραγκιανά" - θέση Σάρα, λόγω διάβρωσης εδαφών από νερά ποταμού Αχελώου.
  2. Τοποθέτηση πλέγματος και οδοστρωσία στον Διαπεριφερειακό δρόμο Καρδίτσα - Αργιθέα - Άρτα (θέση Ελληνικά - Άγιο Μηνά κ.λπ. - λίαν επικίνδυνα σημεία).
  3. Ολοκλήρωση Φράγματος &Υδροηλεκτρικού Συκιάς/οδική Σήραγγα Τυμπάνου.

 V|. Η βελτίωση του κεντρικής βαρύτητας Δρόμου, που ενώνει την Καρδίτσα με την Άρτα, τη Θεσσαλία με την Ήπειρο, τον κάμπο με τις βουνοθάλασσες της Αργιθέας, την κοιλάδα Αχελώου ποταμού και την Τετραφυλλία - Άρτας και με το εργοτάξιο (που είναι παρατημένο) των έργων Συκιάς και εκτροπής άνω ρου Αχελώου, οφείλουμε όλοι οι φορείς στη νέα τετραετία να αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα!

 Η σημερινή κατάσταση.... δεν τιμά κανένα μας! Εγκυμονεί κινδύνους για ανθρώπους και οχήματα.....

 Οι ΑΡΓΙΘΕΑΤΕΣ εκτιμούν τα θετικά έργα! Δεν ξεχνούν......

Δημήτρης Παπακώστας

Αιρετός Τ.Α. Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας

Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα