s70 smart

Koumpouriana

19 - 09 - 2019
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 421 επισκέπτες και ένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

01 Grammatikogianni Vasiliki neo Η Βασιλική Γραμματικογιάννη, με ρίζες στον Εμπεσό, στην Κοιλάδα του Αχελώου, είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με το κόμμα «ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ».

 Η ευαισθησία της κας Γραμματικογιάννη για τη φύση και οι ανησυχίες για το περιβάλλον την οδήγησαν το 2010 να στήσει τη στήλη «ecovoice» στην «ATHENS VOICE» και έχει αποσπάσει βραβεία για την περιβαλλοντική προσφορά της μέσω της στήλης.

 Φέτος αποφάσισε να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο «Οικολογία Πράσινοι - Αλληλεγγύη» βάζοντας πλώρη για την
ευρωβουλή. Η κα Γραμματικογιάννη είναι «πνεύμα» ανήσυχο και συνέχεια στη ζωή της ανοίγει νέους ορίζοντες!

 Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία και οικονομικά. Το 1987 ξεκίνησε τη δημοσιογραφική της καριέρα από το περιοδικό ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με πολλά περιοδικά. Τη δεκαετία του ’90 ασχολήθηκε με επιχειρήσεις και το 2010 έστησε τη στήλη ecovoice στην ATHENS VOICE.

 Στον ιστότοπο «ΠΡΑΣΙΝΟΙ Αλληλεγγύη» διαβάζουμε γιατί η Βασιλική Γραμματικογιάννη έβαλε υποψηφιότητα για τις ευρωεκλογές:

Γιατί έβαλα υποψηφιότητα για τις ευρωεκλογές:

 Θυμόσαστε πότε σκεφτήκατε για τελευταία φορά με αισιοδοξία το μέλλον;

 Καλύπτοντας το πρόγραμμα Freiraum του Ινστιτούτου Γκαίτε για την Εφημερίδα των Συντακτών, συνειδητοποίησα πως όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης είχα σταματήσει να κάνω σχέδια για το μέλλον, γιατί είχα σταματήσει να βλέπω μέλλον. Συνειδητοποίησα ότι αυτό δεν είχε συμβεί μόνο σε μένα. Ολόκληρη η κοινωνία βρίσκεται μπροστά σε αδιέξοδο. Και δεν μιλάω μόνο για την ελληνική κοινωνία. Η επαφή μου με τους καλλιτέχνες και τους εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών από ολόκληρη την Ευρώπη, με έκαναν να δω ότι ακόμη και οι πιο εξελιγμένες κοινωνίες βρίσκονται μπροστά σε αδιέξοδα. Σε αδιέξοδα που οδηγούν σε αυτοκαταστροφικές επιλογές. Άλλωστε η εκλογή του Τράμπ στην Αμερική και το BREXIT στην Ευρώπη αυτό ακριβώς μαρτυρούν.

 Παλιά βλέπαμε μέλλον γιατί βλέπαμε τη ζωή να βελτιώνεται και τα πράγματα να γίνονται καλύτερα. Τώρα τι βλέπουμε; Τις ανισότητες να μεγαλώνουν και μαζί τους και ο εξτρεμισμός. Τις ελευθερίες να περιορίζονται και τη βία να κυριαρχεί. Το μέλλον διαγράφεται ζοφερό. Και όταν η κοινωνία δεν μπορεί να ονειρευτεί ένα καλύτερο μέλλον, στρέφεται προς το παρελθόν προκαλώντας την αυτοκαταστροφή της.

 Η κοινωνία μας εκφασίζεται γιατί δεν βλέπει μέλλον. Και καθώς οι φασίστες ισχυροποιούνται, οι δημοκρατίες αδυνατίζουν. Καθώς οι δημοκρατίες αδυνατίζουν η θεσμοθετημένη βία γίνεται όλο και πιο ομαλή, όλο και πιο φυσιολογική. Για παράδειγμα έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε ως κάτι φυσιολογικό τις κλούβες της αστυνομίας να κλείνουν την Ηρώδου Αττικού και τους στρατιώτες με αυτόματα όπλα να περιφέρονται στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Εικόνες που έβλεπες μόνο σε δικτατορικά καθεστώτα.

Από την άλλη πλευρά η κλιματική αλλαγή που θα αδυνατίζει ακόμη περισσότερο τις κοινωνίες, θα δημιουργεί τεράστιες ροές περιβαλλοντικών προσφύγων, οι οποίες θα εντείνουν όλο και περισσότερο τις παραπάνω πιέσεις.

Ένας κόσμος που πέφτει στο χάος ο κόσμος μας, γιατί ξεμείναμε από ιδέες. Ξεμείναμε από κοινωνικό όραμα για ένα καλύτερο και δικαιότερο κόσμο. Στους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ονειρευόμαστε αυτόν τον καλύτερο κόσμο και επιδιώκουμε να τον δημιουργήσουμε.

Έχουμε ιδέες. Κοσμοπολίτικες ιδέες για το πώς θα διαμορφώσουμε και θα καλλιεργήσουμε τον κόσμο μας. Οικονομικές ιδέες που δεν αποκλείουν κανένα. Πολιτιστικές ιδέες για ένα κοινό ευρωπαϊκό μέλλον. Έχουμε ιδέες και όραμα για να πάμε μπροστά και όχι να γυρίσουμε πίσω σε σκοτεινές εποχές. Στην παρέα μας χωράτε όλοι.

Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα