21 - 04 - 2026
Είσοδος μελών

Ela na paiksoume

ISK Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας Γνωστοποιεί στο ευρύ κοινό, ότι, οι εργαστηριακοί και κλινικοεργαστηριακοί ιατροί (μικροβιολόγοι και ακτινολόγοι) κλιμακώνουν επ΄ αόριστον τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις ξεκινώντας απεργία από Δευτέρα 10/6/2019.

 Βασική αιτία είναι το παράλογο και άδικο claw back (περικοπές 50%-60%) που αναγκαστικά οδηγεί στο κλείσιμο των ιατρείων τους και αυτό θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στο σύνολο των ιατρών και των ασθενών της χώρας.

 Στην ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας αναφέρει:

 «Ως Ιατρικό σώμα, έχουμε καθήκον και δικαίωμα να συμπαρασταθούμε και να ενισχύσουμε τους συναδέλφους που θα απεργήσουν στο επόμενο διάστημα.

 Όλοι οι ιατροί πρέπει να εξηγήσουμε στους ασθενείς και συμπολίτες μας το δίκαιο των κινητοποιήσεων καθώς και την “αρπαγή” χρημάτων μέσω του “claw back” ως αναγκαστικό τρόπο κλεισίματος των λογαριασμών του κράτους με ιδιώτες παρόχους υγείας.

 Σας καλούμε όλους, ιατρούς και ασθενείς, στο πλευρό των συναδέλφων μας».

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Τελευταία άρθρα