Koumpouriana

12 - 08 - 2020
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 216 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

06 Papadimitriou Mantzioura Αντάμωμα «που συγκινεί και κινεί την ψυχή σου» είχαμε στο Ανθηρό Αργιθέας, στον Παλιό Μύλο στις 18.9.2019 με την ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ ΜΑΝΤΖΙΟΥΡΑ - ΠΑΤΤΑ, Πρόεδρο του Συλλόγου Αργιθεατών Τορόντο Καναδά «ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ»!!!

 «Την ξενιτειά, την αρφανιά, την πίκρα, την αγάπη, τα τέσσερα τα ζύγιασαν, βαρύτερα είν’ τα ξένα».

 Ποικίλα τα συναισθήματα: χαρά περίσσεια, συγκίνηση μεγάλη, μάτια βουρκωμένα από όλους μας και ιδιαίτερα από την αγαπημένη μας Αποστολία, την Πρόεδρό μας και Πρέσβειρα της Αργιθέας στο μακρινό Καναδά!!!

 Αν και δεκαετίες τώρα ζει με την οικογένειά της στο ΤΟΡΟΝΤΟ δεν απόκοψε από τη ζωγραφισμένη Οξυά (γενέτειρά της) και την Αργιθέα (νύφη στο Φουντωτό - σύζυγός της ο Βασίλης Δημ. Μαντζιούρας) και με την
πρώτη ευκαιρία έρχεται στην Πατρίδα, κοντά στους αγαπημένους της γονείς και τα αδέρφια της, κοντά μας!!!

 Μεγάλη η τιμή που μας έκανε και από καρδιάς σεβαστή η επιθυμία της να ανταμώσουμε και ανταμώσαμε στην Αργιθέα, στο εξαιρετικό τοπίο της Γκούρας Ανθηρού και στον καταπληκτικό Παλιό Μύλο!!!

 Μας μετέφερε τους χαιρετισμούς από τα εκεί ξενιτεμένα μας αδέρφια, τις Αργιθεάτισσες και τους Αργιθεάτες που εκπροσωπεί μέσω του Συλλόγου και τόνισε την αγάπη όλων τους και τη νοσταλγία για την Ιδιαίτερη Πατρίδα μας!!!

 Στο λίγο χρόνο του ανταμώματος, λόγω εργασίμου ημέρας, αναθυμηθήκαμε τα παλιά πέτρινα χρόνια, παιδικές στιγμές και ιστορίες, μιλήσαμε για τα Συλλογικά, αστειευτήκαμε, είπαμε τα ανέκδοτά μας, μας έδωκε και της δώκαμε χαρά!!!

 Φορείς και άτομα που τίμησαν την ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ με την παρουσία τους: εκ μέρους του Δήμου Αργιθέας ο Αντιδήμαρχος Μπάμπης Πούλιος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Γραμμένος, ο Πρόεδρος του Ανθηρού Γιώργος Κωτής, ο πρώην Δήμαρχος Αργιθέας Χρήστος Καναβός, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ανθηριωτών Αθήνας Νίκος Μερεντίτης, η Φωτεινή Φώτου εκ μέρους της Αδελφότητας Πηγών Άρτας, οι Δημήτρης Αυγέρης και Γιώργος Μαυραντζάς, Ελένη Μαυραντζά - Νασιώκα καθώς και ο Κώστας Γούλας.

 Αγαπητή ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ, σε ευχαριστούμε από βάθους καρδιάς για την τιμή που μας έκανες!!!

 Προσωπικά δε θα ξεχάσω, όσο ζω, τις εξαιρετικές τιμές από το Σύλλογο Αργιθεατών Τορόντο ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ στο πρόσωπό μου και τη φιλοξενία επί σειρά ετών εκ μέρους όλων σας.

 Μακάρι να μπορούσα και φέτος να ακολουθήσω τους αγαπημένους μας παραδοσιακούς καλλιτέχνες Δημήτρη ΑΥΓΕΡΗ και Γιώργο ΜΑΥΡΑΝΤΖΑ και να τιμήσω τις εκδηλώσεις σας που είμαι βέβαιος και εύχομαι ολόψυχα για την επιτυχία τους!!!

 Σου ευχόμαστε να περάσεις όμορφα τις υπόλοιπες μέρες στην Ελλάδα και επιστρέφοντας με το καλό πίσω στον Καναδά, στη δεύτερή σου Πατρίδα, να δώσεις τους χαιρετισμούς μου στην οικογένειά σου και σε όλα τα Μέλη του Δ.Σ και του Συλλόγου μας!!!

 Ξενιτεμένα μας αδέρφια, να σθε πάντα καλά με τις οικογένειές σας και να κρατάτε αναμμένη τη δάδα του Ελληνισμού!!!

Αθήνα, 25.9.2019

Μενέλαος Παπαδημητρίου
Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα