Koumpouriana

13 - 07 - 2020
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 90 επισκέπτες και ένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Papakostas D Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στο ραδιόφωνο Μαρκόνι/Βόλου, στον Γ. Κουμιώτη, χθες 23 Οκτωβρίου, απέδειξε για άλλη μια φορά την ευαισθησία του για τα παιδιά, τα σχολεία και την καινοτομία.

 |. Ανακοίνωσε ότι διέθεσε με απόφαση του Π.Σ. Θεσσαλίας ποσό 5,5 εκατομμύρια ευρώ για προμήθεια και εξοπλισμό των χιλίων (1000) σχολείων της Θεσσαλίας με σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα (φορητούς υπολογιστές, εκτυπωτές, διαδραστικούς πίνακες, είδη ρομποτικής κ.α.), με δυνατότητα διασύνδεσης των Σχολικών μονάδων, ανταλλαγή πληροφοριών και γνώσεων!

 Σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας προχωρά το όλο εγχείρημα εκσυγχρονισμού και ψηφιακής αναβάθμισης των Σχολείων της Θεσσαλίας, των τεσσάρων νομών, των ορεινών και νησιωτικών περιοχών.

 ||. Είμαστε βέβαιοι ότι θα υπάρξει στενή συνεργασία με τη Δημοτική αρχή, Υπηρεσίες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Καρδίτσας και Θεσσαλίας, ώστε κατά προτεραιότητα να εφοδιαστούν τα τρία ορεινά μονοθέσια Σχολεία της ορεινής Αργιθέας, λόγω αποστάσεων και ειδικών συνθηκών.

 |||. Ο κ. Αγοραστός μίλησε για το στόχο της Περιφερειακής Διακυβέρνησης, την Αποκέντρωση εξουσιών και αντίστοιχων πόρων, τη μείωση της Γραφειοκρατίας και για την καλύτερη φιλικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

 √ Πρότεινε την Αποκέντρωση ευθύνης και επιμέλειας μεγάλων έργων (νερά Δυτικής λεκάνης/ Αχελώου και…), όπως έγινε με την ανασύσταση της λίμνης Κάρλας.

 √ Μεγάλα οδικά έργα που διαχειρίζεται το Αθηνοκεντρικό Κράτος καθυστερούν χαρακτηριστικά (Λάρισα - Κοζάνη κ.λπ.).

 √ Τη δράση και τον προγραμματισμό της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).

 |V. Τόνισε ότι η Θεσσαλία είναι στις είκοσι (20) Περιφέρειες της Ευρώπης - η μόνη από Ελλάδα - που είναι "κόμβος" σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας (εφαρμογή νομοθεσίας Ευρωπαϊκής Ένωσης κ.λπ.).

 V. Δόθηκαν, είπε, από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων Θεσσαλίας, 15.000.000 ευρώ για βελτίωση οδικής σύνδεσης στα παράλια Λάρισας - Μαγνησίας... Ασφαλτόστρωση από Ρακοπόταμο έως Κεραμίδι.

 V|. Ευελπιστούμε ότι σύντομα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας (για τρίτη συνεχόμενη θητεία) θα επισκεφθεί την Κοιλάδα Αχελώου ποταμού, τα Βραγκιανά Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας και θα εξαγγείλει την υλοποίηση μιας παλιάς δέσμευσης (από το 2012) - τη χρηματοδότηση και Δημοπράτηση του έργου Ασφαλτόστρωσης του Διαπεριφερειακής σημασίας Δρόμου "Βραγκιανά Αχελώου - Ρόγκια - Φελίκι" (όρια Ευρυτανικών Αγράφων - 6 Χλμ.), όπου μετακινούνται καθημερινά μαθητές για Σχολεία Ραπτόπουλου Αγράφων Ευρυτανίας & ο φάκελος είναι ολοκληρωμένος και έχουν εγκριθεί τα Περιβαλλοντικά με απόφαση του Π.Σ. Θεσσαλίας (Δεκεμβρίου 2018 με Πρόεδρο τον Γρηγόρη Παπαχαραλάμπους).

 V||. Άλλωστε οι Βραγκιανίτες, μόνιμοι και διαμένοντες σε Λάρισα, Βόλο και όλοι οι Αργιθεάτες ανά τη Θεσσαλία, έχουν στηρίξει όλα τα χρόνια την παράταξη του Περιφερειάρχη μας.

Ευκαιρία να επισκεφθεί:

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 1. Τα Αειφορικά έργα που λειτουργούν στην περιοχή Αχελώου ΑΡΓΙΘΕΑΣ Καρδίτσας Θεσσαλίας, στο Αργύρι και Δαφνοζωνάρα/ Υδροηλεκτρικά έργα ισχύος συνολικής περί τα 18 MW. Εταιριών ΕΝΕΛ Ελλάς ΑΕ και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΕ.

 2. Την ανακαινισμένη πέτρινη γέφυρα Καταφυλλίου (Αυλακίου).....

 3. Το Καταφύλλι όπου σχεδιάζεται το νέο μεγάλο Υδροηλεκτρικό - προϋπολογισμού 180 εκατομμυρίων ευρώ - από την ιδιοκτήτρια Εταιρεία ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΕ, που αναμένουμε όλοι, κάτοικοι και φορείς, για την οικονομική κοινωνική ανάπτυξη της δυσπρόσιτης απόμακρης περιοχής (175 χλμ. από την Έδρα της Θεσσαλίας - Λάρισα).

 Επίσης και τα ημιτελή παρατημένα έργα του Φράγματος Υδροηλεκτρικού Συκιάς Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας.

 *Για μια Ισχυρή Θεσσαλία, των αστικών κέντρων, του κάμπου, των ορεινών, των νησιών! Με εδαφική κοινωνική και οικονομική Συνοχή και Αλληλεγγύη!

Δημήτρης Παπακώστας

Συντονιστής Δικτύου" ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. "Αχελώου ΑΡΓΙΘΕΑΣ, Θεσσαλίας.

Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα