s70 smart

Koumpouriana

27 - 02 - 2020
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 81 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Papakostas D Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αργυρατών Αχελώου ΑΡΓΙΘΕΑΣ Καρδίτσας Θεσσαλίας, με έδρα την Αττική, πάλι έδειξε το Ανθρώπινο πρόσωπο, τα Πατριωτικά αισθήματα προς τους μόνιμους κατοίκους της ορεινής Κοινότητας τους (στα όρια τεσσάρων νομών και Περιφερειών/ Καρδίτσας- Ευρυτανίας - Αιτωλοακαρνανίας & Άρτας/115 χλμ. από πόλη Καρδίτσας).

 |. Αγόρασε και πρόσφερε ως δωρεά ένα αυτόματο εξωτερικό Απινιδωτή για τις ανάγκες του άγονου Περιφερειακού Ιατρείου Αργυρίου μετά και από συνεννόηση με τη Διοίκηση της αρμόδιας 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας.

 ||. Ο ρόλος των τοπικών πολιτιστικών Φορέων πλέον επιβάλλεται να είναι κοινωνικός, με Ανθρωπιστικό πρόσημο , δίπλα στους αδύναμους.

 Τα ορεινά ιατρεία και Σχολεία ,όπως και οι Ενορίες μας, έχουν ανάγκη τη στήριξη των αποδήμων Πατριωτών, που εργάζονται στις μεγαλουπόλεις.

 Οι Δωρεές είναι το... αναγκαίο πότισμα στις ρίζες της γενέτειρας, της ορεινής Πατρίδας, των παραδόσεων....

 Γερές ρίζες σημαίνουν και δυνατά φτερά για όλους, όπου Γης!

 |||. Η Κοινότητα Αργυρίου Αχελώου από τη δεκαετία 1990 έχει καινοτομήσει και υπήρξε πρωτοπόρα στην κατασκευή και λειτουργία του πρώτου Υδροηλεκτρικού Σταθμού , ισχύος 6,5 MW ,στον Πλατανιά (παραπόταμος Αχελώου).

 Με σημερινή ιδιοκτήτρια Εταιρεία την ΕΝΕΛ Ελλάς ΑΕ.

 Α. Ήδη, με μεγάλη καθυστέρηση, δημοπρατείται και ξεκινά το έργο Ύδρευσης (επίχωση αγωγού κ.λπ.) με ποσό 70.000€ από ίδια έσοδα της κοινότητας.

 Β. Η Ελληνική Πολιτεία όμως ,λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων καθυστερεί επί 7 χρόνια, την απόδοση του ποσοστού 1% επί των ακαθάριστων εσόδων του Υδροηλεκτρικού Αργυρίου προς τους ορεινούς κατοίκους/ καταναλωτές ΔΕΔΔΗΕ.

 Τα χρήματα ενώ αποδίδονται από την παραγωγό Εταιρεία, δεν έχουν φθάσει ακόμη στους Αργυράτες.

 Γ. Μετά από πολλές παραστάσεις μας στο Υπουργείο Ενέργειας ψηφίστηκε ο νέος νόμος 4585/2018 ,με τον οποίο αίρονται αγκυλώσεις χρόνων και δυσλειτουργίες ανάμεσα στα Υπουργεία Εσωτερικών και Ενέργειας.

 Όμως ακόμη η τελική λύση δεν έχει βρεθεί λόγω εκκρεμότητας που προκλήθηκε από Ένσταση και αντίθετη Ένσταση των γειτονικών Δήμων (Αγράφων Ευρυτανίας Στερεάς και Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας).

 Οι κάτοικοι δημότες επί 7 ολόκληρα χρόνια βρίσκονται στην αναμονή......

 Χρήματα δικά τους... παρακρατούνται μη νόμιμα ......εντελώς καταχρηστικά!

 |V. Αντί να επιβραβεύονται οι φίλοι Αργυράτες για το καινοτόμο έργο που πέτυχαν με την ιδιωτική εταιρεία, ταλαιπωρούνται και μένουν χωρίς δικαίωση.....

V.Ο δραστήριος Πανελλήνιος Σύλλογος ,μαζί με τον Κοινοτάρχη και τη Δημοτική αρχή ,τους Αιρετούς Αχελώου, αγωνίζονται για άμεση καταβολή των οφειλομένων ποσών και ζητούν από τους Βουλευτές Καρδίτσας να παρέμβουν αποτελεσματικά!

 * Επίσης και την παρέμβαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας προς αρμόδια Υπουργεία, για το θέμα των παρακρατηθέντων ποσών (1% επί εσόδων/ περί τα 50.000€) & το άλλο δίκαιο πολύχρονο αίτημα της Ασφαλτόστρωσης στο Διαπεριφερειακής σημασίας Δρόμο από Αργύρι έως Γέφυρα Καταφυλλίου (όρια Θεσσαλίας και Αιτωλοακαρνανίας - μόλις 5 χλμ.), για το οποίο έχει εγκριθεί ποσό 2.500.000€ από ΠΔΕ Υπουργείου Υποδομών (επί υπουργίας Χρ. Σπίρτζη και βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας Π. Βράντζα) - όπου υπολείπεται η ολοκλήρωση του Φακέλου με τη μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.....

 Η αρμόδια Δ/νση τεχνικών έργων Καρδίτσας ας επισπεύσει διαδικασίες.....

 * Αξίζει να θερμό Μπράβο στη Διοίκηση του Συλλόγου Αργυρατών για τη δωρεά του χρήσιμου Απινιδωτή προς το ορεινό Ιατρείο Αργυρίου, τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής!

 * Όμορφο παράδειγμα προς μίμηση!!!

Δημήτρης Παπακώστας

Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα